Čo robiť s nadmernými kilami

Príspevok v téme: Čo robiť s nadmernými kilami
blueberry1706

Už dva roky mám hrozný problém - nadbytočné kilá. Chcela som sa s tým vysporiadať sama, ale prišla som na to, že si nepomôžem. Moja najúspešnejšia diéta dopadla dobre preto, lebo som bola zúfalo zamilovaná a chcela som pre neho rýchlo schudnúť. Lenže potom som dostávala prvé príznaky hypoglykémie, a mama ma stopla. Musela som začať normálne jesť.

Teraz som zas zúfalá. Stále si počítam BMI a už som chorá z toho stáleho pohľadu na váhu. Športujem, ale nepomáha. Taktiež mi chutí jesť. Mám 13 rokov a už som uvažovala aj o bulímí. Pomôžte! Pri najhoršom poraďte, ako to dobre zo seba dostat von...

Bianca1236

blueberry
ak ti chuti jest viac ako rovesnikom, tak skus vasich surit nech ta zoberu na endokrynologiu. ja som mala problem s "vlcim hladom" a az tam mi pomohli, problem bol v stitnej zlaze a hormonoch. sice neviem od kolkych rokov s tym mozu byt problemy, ja som ale tlstla tiez asi tak v tvojom veku a veru musim teraz driet ako vol aby som to zhodila co som za roky nabrala.
hlavne pripomen rodicom ze s tucnotou prichadzaju problemy s pohybovym aparatom, so srdcom, hrozi cukrovka. lepsie riesit skor ako neskor lamentovat.
taktiez to ale chce silu sebazaprenia a presvedcit samu seba ze musis viac makat na sebe, nikdy nepolavit

Bianca1236

janka1234567
a nepozicala by si mi svojho ocina tiez na takeho polroka? :D ja si zhanam osobneho trenera, lebo rada cvicim rada jem to co si napisala ale neviem to spravne nadavkovat oboje aby som spravne trenovala telo. svojpomocne som schudla 25kg a dalsich 15 ma caka, ale som na mrtvom bode. alebo mi prosim aspon porad co vsetko s tebou tatko robi, aby som vedela co ocakavat od trenera (aby ma neogabal pre moju neznalost)
dakujem za odpoved :)
popripade mi napis na mejl asherali@azet.sk
dakujem :)

darkdark

blueberry, hlavne nezacni s dietami. pekne papaj, vecer menej.. aby si isla spat viacmenej hladna. ked som mala 13, otec mi stale opakoval ze mam velky zadok, co nebola celkom pravda.. a zacala som nad tym strasne uvazovat, drzala som diety a dopadlo to hrozne. drz sa toho, co ti sem pisu ostatni, drz sa toho, aby si sa zbytocne neprejedala. kontrolovat sa treba, hlavne vecer, ale nie prilis!!

Janka1234567

No, môj oco je bývalý kulturista, a tiež ma aj trénuje.
Skús jesť viacej bielkovín (kuracina,ryby,mlieko,vajcia,jogurty)
viac zeleniny a aj ovocia (ale skor zeleniny)
Nedá sa to zo dňa na deň, mňa oco trénuje už pol roku a až teraz je vidno výsledky, začni pomalšie postupne si pridávaj záťaž. Držím palce :)

Ziazdravie

Ahojte schudnúť,cítiť sa zdravo,krásne,sviežo a plná energie sa dá tak jednoducho.Sama som to riešila a ak chcete pomôžem aj Vám.
Ak telo nemá dostatočný príjem živín a energie pýta si a vy stále jete a jete a ono sa zásobuje na horšie časy.Je potrebné telu dodať tie správne potraviny a živiny aby ste nejedli veľa ale kvalitne. A čo s tukom keď nás už obklopuje.. no každá bunka obsahuje tukové vankúšiky a vy aj keď schudnete oni sa len zmenšia a preto je jojo efekt.
Je potrebe tie tukové vankúšiky odstrániť.
A samozrejme pohyb je veľmi dôležitý.
Odporúčam vám vyskúšať super potravinu Goji Beri a nanoderm na odbúranie tukových vankúšikov.Viac info vám pošlem.
napíšte mi na -adresa odstránená-

Trudiola111

Máš trinásť rokov, si vo vývine, je prirodzené, že sa ti mení váha, proporcie. Potrebuješ do seba dávať živiny, vitamíny, pretože ešte stále rastieš. V žiadnom prípade nemôžeš držať diéty! Môžeš si tým vážne poškodiť organizmus, s doživotnými následkami a to nie je sranda!!!Bulímia? Zlatko, prečítaj si niektoré diskusie o bulíímii, napríklad túto: ppp.zdravie.sk Prečítaj si pozorne tie následky, vôbec ti to za to nestojí, je to odporná choroba, ktorá ti spraví zo života peklo. Ak začneš vracať nasilu, po čase sa budeš modliť, aby sa vrátil čas a ty si všetko vrátila späť! Budeš sa modliť, aby si s tým nikdy nezačala!!! Život je krásny, jedlo je také úžasné a chlapci, o ktorých sa zaujímaš, nemajú radi vychrtliny, to mi ver, mám dvadsať rokov, čo to už o nich viem. V tvojom veku som tiež nebola úplne najchudšia a počas puberty, niekedy na strednej, som začala zdravšie jesť a ako šibnutím čarovného prútika som schudla. Takže, ak ti smiem poradiť, ak chceš pre seba niečo urobiť, začni sa zdravo stravovať, nevyjedaj s kamoškami MCdonald a podobné bufety, jedz pravidelne (raňajky, desiata, obed, olovrant, večera!), užívaj si jedlo! Papaj veľa ovocia, zeleniny. Stačí ak si k nedeľnému rezňu s ryžou nastrúhaš jednu mrkvu, budeš sýtejšia a budeš mať v sebe vitamíny. A na olovrant si dáš banán s jogurtom! V sladkostiach tiež existujú zdrašie verzie, napríklad si nakrájaj viac druhov ovocia a ak sa ti to zdá málo sladké, polej si misku rozpustenou čokoládou, mňam! A pohyb! Veď je toľko možností, ktoré môžeš sama, aj s kamoškami robiť, aj cez zimu, trebars sa len prechádzať po okolí aspoň hodinku, chodiť na plaváreň, korčule atď...Ak máš záujem o radu ohľadom stravovania, napíš mi mail: trudiola@centrum.sk

maruska123

moja, o bulimii sa uvazovat neda...je to psychicka porucha..to nie je ze: tak, idem mat bulimiu a zrazu ju mam

zacni jest zdravo, hyb sa a zachvilu aj schudnes