sli by ste do tehotenstva ak...

Lulu2011

Omega - na zivot, zila som z nich 3 roky ;)

tak tu ma dotazatelka aspon predstavu kolko jej vydrzia :))) ziadna dovolenka k moru, ani nic podobne, poskromne

Heatherka

vela ludi v tejto dobe najprv studuje, potom pracuje, potom setri a potom ??? pridu nato, ze babo mat nemozu ...

ak po babatku tuzite a myslite si, zeby to aspon troska slo, chod do toho.
praca sa da najst stale. ak vlastne byvanie nemas predpokladam, ze byvate u rodicov. ti by ti pomoct mohli.

moj nazor :)

kafe

Otehotnela som, keď som bola bez práce, bez peňazí, bez bytu (v podnájme), rovnako i otec dieťaťa a.. prežila som. Prácu som si našla, priatelia mi dodávali odvahu (že ma podporia i finančne ak to bude treba) a ja som si furt hovorila, že to nejako zvládnem.
A ako tu už bolo spomenuté, aj keby si mala na účte 200 tisíc, nedá ti to žiadnu istotu, že deculo zvládneš. Jednoducho si povedz, že nech by prišli akékoľvek problémy, tak sa za seba i deculo pobiješ so životom. Dopredu sa ktovieako pripraviť nedá, lebo nevieš čo príde. Preto sa snaž nájsť istotu LEN sama v sebe, nie v peniazoch, nie v partnerovi, lebo žiadna vec ani osoba ti tú istotu nedá.

xdanielax

ahoj milada, nemozes sa toho tak bat. Ked nic neskusas, nic nebudes mat. Uz len to odist, bol predsa urcite zavazny krok, a predstav si, ze by si neodisla, kde by si bola teraz?
Ja myslim, ze ked tuzis po babatku, chod do toho. Nikde nemas napisane, ze sa to podari hned na prvy krat, mozno to bude o rok, o dva.. Pokial nemas ozaj existencne problemy, a budete sa vediet postarat o to dieta a aj o seba tak, aby ste zili relativne spokojny zivot, potom nerozmyslaj. Dolezita vec je aj, ci to rovnako citi partner, lebo ten bude zrejme hlavnou /financnou/ oporou zo zaciatku.

milada1111

prave to ze ani sama neviem ci chcem.akoze chcem,len sa bojim co bude...myslim tym,ako to bude s financiami.prave to som sa aj pytala,ze to co mam usetrene ci si myslite,ze to je dobry peniaz na zalozenie si rodiny,alebo by ste nesli do toho.byt este nemam podotykam

0mega

Aj keby mam na ucte 200 000 eur, mal by som strach a do z dovodu:

nech robis COKOLVEK, nie je mozne zabezpecit sa financne so 100% zarukou, AK - nemas nejake know how, ako sa predat. Aby sme si rozumeli, predavat sa v zmysle takom, akom chirurg predava svoj cas a schopnost opravovat ludi, alebo ako stolar dokaze vyrobit nabytok atd..

To by mal byt absolutne najzakladnejsi pilier do zivota - know how, respektive vedomosti..

pretoze moze padnut financny system a z 20000 na ucte bude nic. ak by si to mala v hotovosti, bolo by to aspon palivo na ohen. Ak by si to mala v zlate, aj to moze padnut, ak bude vojna, nikto nekupi zlato a potom bude priserne maly trh, resp. mozno ho zakazu. do striera tak vela nikto neda, aj ked je to industrialny kov, moze padnut. do ralalit je fajn, ale bytovka moze padnut, cenu sa prepadnu o 90% v pohode..

stat sa moze cokolvek..

pred 15 rokmi bolo 20 000 eur, alebo 600 000 sk celkom majland.

dnes?

jedno blbe auto a ani na poistku nezostane..

cize treba si davat pozor na co to minut, osobne by som sa toho nechytal.. opatrne s tym nakladal (vsetko dat na terminovany je dost zle podla mna, euro sa trasie.. ale tak v tomto neviem poradit, neviem poradit ani sebe a nieto este inym ludom :) )

"je to nic" je polopravda.. zalezi od toho ako sa k tom clovek postavi.. a aky ma zivotny styl a prijem..

Lumik

otazka je ako dlho si tych 20000 zarabala pripadne aka je sanca zarobit dalsie o 3-4 roky ? a aj to kolko mas rokov. Pripadne ci tam kde momentalne zijes mozes kludne byvat dalej ?

Lulu2011

Ja som sla do tehotenstva, mala som na ucte 7000 sk, otehotnela v skusobnej dobe, ostala bez prace a nemala byvanie, aj keby to bolo opat tak, opat sa rozhodnem pre dieta, byvanie bude, riad sa srdcom, co ma byt bude, ak citis odpoved skor nie, tak pockaj, ak ano chod do toho

btw. v dnesnej dobe 20 000 eur je skoro nic, mala som a uz nejsou :)