V ktorej banke je najlepsie brat hypoteku na byvanie?

martinmlm

Dá sa to robiť aj takto:
Keď sa mi naskytne dobrá kúpa a nemám € tak zoberiem úver / za tie úroky mi to stojí/. Ak potrebujem ešte niečo dorobiť, zrekonštruovať tak pri väčšom nákupe s viac € viem vyjednať lepšiu cenu. Keď si to spočítaš tak možno ťa to vyjde lacnejšie splácať ako " zarobím čosi- spravím čosi. A zas zarobím- spravím" a tiež sa to ťahá 10-30rokov.

krtko-lampa

Najhorsie co moze byt je okaslat sa o peniaze ... ja by som toto nerobil. Nema to taku hodnotu aku to ma cenu ... A na tych urokoch ta okaslu, velmi pekne ... Ale kto nevie robit s peniazmi, tak jeho chyba ... A kto nevidi ine/ine moznosti tak je obmedzeny hlupak ...

0vecka

a tak 40 rokov a kebyze som v BA tak by sa to este dalo.... ale na tolko vela by som uver nexcel tak 10 max :) ...

0vecka

ale presne o tomto to je ze ty proste postavit ten barak za 40k nevies.... a to ze to niekto vie neznamena ze si zauctuje min. proviziu a postavi to ... sme v kapitalizme...

kazdopadne sa ten byt oplati kupit... teda zalezi kolko ma rokov (ten clovek co ide kupovat)... a co sa tyka petrzalskych panelakov ja by som napr. taky nekupil :)

mam 25 a chystam sa na svoj prvy byt a to za nejakych dvojizbak dam min 150k ...

0mega

0vecka, daj mi know how ako postsavit bytovku a postavim ju ;)

btw, nezabudaj ze tak ako ja, ta aj ty mozeme padnut natolko, aby sme boli v zlej situacii, kde sa potom clovek ako ja "moralista" ktory sa snazi zmiernit dopad vykoristovania mozno bude hodit.

vies ako stavaju take bytovky? cez uver. cize mat cese 200-400 tisic, nie zrovna kazdy to ma.. ale banka mi taky uver neda, a vies preco? lebo nema roi vysie 100% (tak uvazuju banky, oni nechcu mizernych 10%)

0vecka

2 0mega ked si taky mudry a mas tolko prachov ako tu machrujes tak postav tym chudakom tie byty :) a predaj za 50k... aha zrovna sa ti nexce.... :-P

a ja nehovorim ze je to fer len hovorim ze ak si clovek kupy byt tak sa to kazdopadne oplati... a to ci je to ferove alebo nie to necham uz na takych moralistov ako si ty :-D ... btw myslis ze je ferove platit do 65 najomne a potom nanho jednoducho na dochodku nemat??

0mega

0vecka, kde ty zijes? platit 20-30 rokov za to ze mam strechu nad hlavou? nie je to na hlavu postavene? ved si ty nehjaky bankar alebo Co ? to je uzera, co je na slovensku, kym splati ten barak, rozumej panelovu haraburdu, tak jej padne na hlavu. nechapem ako moze niekto platit 80-100eur za 3izbak v petrzalke..

to je taky problem postavit zopar bytoviek, ak je o ne nudza? aha nie! nemame investorov, respektive mame, ale (mam z dobrych zdrojov) tam maju marze okolo 60-70% (cize 30-40 tisic su vsetky naklady na 1 byt, ktory sa predava za 100tisic!!! )

TOTO si myslis ze je normalne ?! TOTO ?