Anielske sperky

jvc

Ezotericka hudba je teda zlo? To su veci..
Ja si myslim, ze ked taky naramok nosis pripomina ti to dobro, anjelov a Boha a preto sa citis dobre.

bella12

ursulaaa, myslíš si, že keby si mala možnosť vidieť nejakého skutočného anjela, dal by Ti ochranný náramok ako niečo, čo potrebuješ najviac?

Anjel ako Boží posol privádza ľudí k Bohu, upriamuje na Boha, povzbudzuje k vzťahu s Bohom. Ak by dostal dovolenie prehovoriť k ľuďom, bolo by to o tom, aby sme sa obrátili k Bohu celým srdcom, zanechali zlé skutky, v pokore ich oľutovali a snažili sa prísť do neba. Najväčšie nebezpečenstvo, ktoré nám hrozí je, že padneme do hriechu a pred tým nám nijaký náramok nepomôže, pretože pre hriech sa rozhodujeme sami vo svojom srdci. Proti nášmu rozhodnutiu urobiť niečo zlé je bezmocný aj náš anjel strážny. Rovnako ako Boh rešpektuje našu slobodnú vôľu.

V súvislosti s "anjelskými" šperkami sa len zneužíva pojem "anjel", ktorý poznáme zo Sv. písma. Všetko, čo sa ponúka v rámci ezoteriky a okultizmu, nemôže mať nič spoločné so skutočnými anjelmi, pretože okultizmus a ezoterika stoja proti Bohu a božím anjelom. Či tomu ľudia veria alebo nie, je to naopak zlý duch, ktorý sa pod rúškom niečoho dobrého (už v raji takto klamal) snaží získať svoj vplyv. Ak sa teda v ezoterike spomínajú nejakí anjeli, tak to môžu byť len tí padlí...

Deria

Moj nazor je ten, ze vsetko je to o viere. Clovek dokaze silou viery neuveritelne veci. Naramky, kamienky, ci nejake ritualy su vlastne iba akousi pomockou, aby clovek dokazal v nieco verit, pretoze mnohi to bez toho väcsinou nedokazu.
Lepsie povedane, moc to nerozoberaj, ver trebars tomu, ze je to ten naramok a nedaj sa ovplyvnit negativnymi nazormi inych, lebo to oslabi tvoju vieru. Podstatne je to, ze sa dobre citis, ved to je zmysel veci!