FórumDo kategórieKam som prispelObľúbenéVyhľadávanieNová téma

Téma: Čapy na mandliach

Téma je iba pre registrovaných

Do témy môžu prispievať iba registrovaní a prihlásení návštevníci.

Pridať do obľúbených **OdpovedaťObnoviťHľadať "Čapy na mandliach" v článkoch
  • Ikona kategórie Téma v kategórii: Zdravie - iné
    nerinka20.03.07 23:09??.??.167.44

Ako vznikajú čapy na mandliach?Čo je príčinou ich vzniku?Robia sa mi stále aj keď ma hrdlo vôbec nebolí.Veľmi mi to prekáža a musím si ich stále vyberať.Tiež mám často biely povlečený jazyk...

• elen66620.11.12 15:20??.??.181.245

Zuzka aj ja mam 2 capy,a vcera ked som bola u krcneho lekara , tak sa spytala a ste si ich vytlacala s niecim,A ja ze ani neviem ci sa vytlacit mozu, tak preco mi ich ona nevytlacila?? a ja si ich mam sama.

• zuzanka319.11.12 10:43??.??.85.252

Dobry den,

citam ze niesom sama ktora ma problemy s čapmi na mandliach, akuart s vynimkou ze ja nemam biele bodky,-mavala som aj tie ale sami vypadli. Teraz z casu na cas ked mam hlieny tak mi vyjde z krku resp. z mandle aj čap, viem že je to čap lebo to zapacha je to nechutne a rada by som sa toho zbavila, bola som u krčneho-odpoved znela musite s tym zit! Ale ja nechcem žit so zapachom v ustach...ako si to mam vyberat ked nemam biele fliačiky ale viem ze to tam je? Dakujem

• RNG09.12.11 23:03??.??.50.58

Ako som uz viackrat pisal, roznych antimikrobialnych je v prirode hromada, z nich vo formew neskodnych potravinovych doplnkov na trhu je tiez dnes uz hromada znacne ucinnych, uvediem len oreganovy olej(davka cvarvacrolu v niom musi byt 3 x 200 mg na ucinnost)

GSE, originaklny, co obsahuje 33% citricidalu, ucinnost ktoreho na rozne bakterie si mozes vygooglit (pod citricidal a moj nicok, lebo povodne tabulky uz z internetu zmizli a ja som si na stastie tieto originalne zalohoval), tiez extrakt z olivovych listov, kde treba na ucinok davku 3 x 300 mg oleuropeinu, tiez hromada inych, ako graviola, lapacho, muncaria tometosa(na Slovensku znama ako Vilcacora) a z nej vytazene Samento/prima una de gato , vacsie davky collostra,cordycepsu, chagy, dlho brane aloe vera, betaglukany(3 x 400 mg intenzivna davka) atd.

Toto nie su ludove lieky, ale ucinne extrakty, ktore pouzivaju mnohi lekari dnes miesto chemickych liekov, a to s velkym uspechom.

• tpch09.12.11 18:34??.??.197.191

jasne, harmancek znici streptokoka :-D

To je vyrok dnesneho dna na tomto fore.

• HAVRAN09.12.11 18:29??.??.248.202

6.KROKOV PROTI ZáPALU MANDLÍ:

1.Vdychovať výpari z horucej vody so soľou je veľmi učinné čiže "naparovať" sa.

2.Piť šalviový čaj

3.Piť harmančekový čaj na ničenie streptokoka ! ! !

4.Zelený čaj na detoxikáciu ! ! !

5.Vitamín C a vitamín B

6.Matový čaj na odhlienenie ( 0,7l denne)

• KaliKali14.03.11 22:20??.??.148.61

Naozaj mi nikto nevie odpovedať?:((

• KaliKali14.03.11 16:36??.??.68.45

Od včera cítim ten čapík na jazyku a neviem ako ho dostať von, ten zápach mi už dobre lezie na nervy! Som zúfalá, treba ísť na krčné? Vyberú mi to?nejakou pinzetou alebo tak..

• mataBB21.02.11 14:48??.??.93.127

ja som tiez mavala capy po velmi vaznej angine a potom sa mi to samo prestalo robit..uz to nemam vobec

• zizzi21.02.11 14:41??.??.177.71

Čapy sa tvoria na mandliach úplne bežne. S hnisom to nemá nič spoločné. Ide o zvyšky potravy, ktoré sa usadia v záhyboch a baktérie spôsobia ten zápach. Komu vadia, môže si ich vyberať, ale ak nie, vôbec to telu nevadí. Vyberať mandle v tomto prípade nemá vôbec zmysel. Mandle sa vyberajú len v prípade , že sú infikované nejakým kokom.Čapy sa viac tvoria po jedení mliečnej stravy, syrov, jogurtov....je to úplne bežné, nemá to vôbec nič spoločné s nejakou chorobou.

• Lik21.02.11 13:06??.??.236.165

Mne sa tieto smradlave gulicky zacali robit po infekcii streptokokom pyogenes (ktory tam "vyvrtal" tie kratery, v kt. sa vsetko teraz usadza)... uz ho nemam, ani taký nepríjemný zápach z úst(lebo si drhnem jazyk, pouzivam ustne vody a kloktadla a pocas dna vacsinou zujem zuvacku) ale tie gulicky (aj ked pomenej) mam stale ... doktorka povedala, ze je na mojom rozhodnuti ci dat mandle von, vraj su potrebne najma u malych deti koli imunite ale u dospelych az take nyvhnutne nie su (ale ja mam problem aj s imunitou)...takze neviem co spravit :(

• gwen16.02.11 09:31??.??.115.80

ahojte, mne sa capy zacali robit poslednych par mesiacov, bola som na vyter a je negativny. zacala som teda pouzivat JOX, ten, co sa da strieknut priamo na mandlu, prve tri razy to bolo hrozne protivne - treba prist na spravny sposob :) ale teraz som si uz zvykla. Po tyzdni sa to zlepsilo, biele bodky zmizli a netvoria sa, teraz po dvoch tyzdnoch si este furt jox davam a mandla sa ako keby trosku zacelila. Odporucam vsetkym, nech jox vyskusaju, nez sa daju na vyber mandli...

• LeLé K.15.10.10 22:48??.??.40.133

No to isté trpím aj ja. Ale už dlhšie roky, bohužiaľ to u mňa bude z angíny kedže ako malá som bola často chorá a tak mi museli vybrať mandle ... No idem ešte priebežne k doktorovi , pretože mi brali krv a pani doktorka povedala že to je také hnisavé ... :/ a navyše to aj smrdí z úst a to je najnepríjemnejšie čo môže človek zažiť

• pelargonia24.05.10 23:42??.??.106.104

Mávala som to tiež a po liečbe biorezonanciou a skenar-om som sa vyliečila...mandle nesmu ist von!!!, su to kontrolky, ktoré naše telo potrebuje, mandle treba VYLIEČIŤ...som rada, že dnes už viem ako...

skenarbanskabystrica.webnode.sk

• xD24.05.10 22:44??.??.211.143

Očividne nie som sama. Robia sa mi tie čapy každý 2-3 deň po vytlačení.. no "vytlačení" .. ja si ich dávam von jazykom, babrem si do toho, kým to samo nevyjde ;) Netuším, čo to je a rada by som sa toho zbavila, lebo to smrdí a celkovo .. to nechcem :P

• zuzic02.07.09 20:38??.??.79.80

katka_: ak mas problemy urcite by mali ist von. skus ineho orl lekara

• zuzic02.07.09 20:37??.??.79.80

krcnaaaa: ja som bola u krcneho, on sa ma pytal ze ci mam anginy, ja ze ani nie, on ze by to hadam aj vybral, ale kedze to som bola na prijme a na druhy den ma mali uspat kvoli nosnym mandliam hned som mu zacala oponovat..stacilo mu ked som mu slubila ze ako sa zahojim z nosnych mandli nech sa mu pridem ukazat kvoli krcnym mandliam..a odvtedy ma uz nevidel:D

• katka_02.07.09 18:18??.??.79.91

ja mam čapy na mandliach a vysledky negativne, tak teraz ich tam možem mať do konca života tie čapy, lebo mandle mi vybrať neodporučila. Čo teraz? Možem si dať vybrať mandle na vlastnu žiadosť? Ja tam tie čapy nechcem a navyše mam mandle vkuse zapalene, tak nechapem prečo mi ch nechce dať vybrať.

• krcnaaaaa02.07.09 18:07??.??.17.66

to nikto z vav mili moji nebol u krcneho? vsetci ste tu samoliecitelia so striekackami a lyzickami?:))) co tak dat si spravit odber krvy a vyter hrdla, mne sa tiez zacali robit čapy, obvodna ma nadopovala antibiotikami zinnat 500 dve krabice,,, samozrejme mi to hoblajs pmohlo.. krcna mi spravila vyter a doslo sa na to ze to je bakterialneho povodu, stafilokok.......ktory ze potrebuje aj pokrocnu liecbu a ze aj tak to je sanca len 50 percentna vyliecit... ze potom musia ist mandle von, takze nelyzickujte si tie vase hrdla a sups ku krcnemu..lebo sa zanedbate a len tak lahko tie vase capy neodstranite

• zuzic18.04.09 21:15??.??.79.242

mila nerinka aj ivka.capy nie su iba hnis. je to akoby zmes hnisu, zvyskov potravy. a supiniek co sa odlupuju z rozbrazdenej mandle. capy vznikaju v tzv.priehlbinkach na mandli, ktore v znikaju ci uz po anginach alebo len tak:( samotne capy nikdy nie su prejavom choroby. nutne je ich vytiahnut iba ak robia vecsie problemy. ale ak ti zapach moc vadi mozes ich dat vytrhnut. nemyslim si ze by capy mohli vznikat i na prieduskach. ked si ich das vytiahnut problemy s nimi mat uz nebudes, lebo krcne mandle, na rozdiel od nosnych nenarastaju. no mozes mat problemy suvisiace so zakrokom ale to iba ak ho budes zle znasat. no neboj to ma malokto

• eo22.04.09 20:44??.??.17.71

Tieto problemi poznam z minulosti Vyskusaj kazdy den kloktat slana voda,GSE,alebo Oreganovy olej Vyluc hlavne zubne pasty s florom/skus viac na prirodzenej baze/
    ale co prvorade vyradit mliecne produkty,cukor ved sa treba pozdriet na dennu stravu ,tam moze bit problem
    A mas v poriadku nosne mandle tie sa tiez daju cistit so slanou vodou
    Vyskusaj????????????

Téma je iba pre registrovaných

Do témy môžu prispievať iba registrovaní a prihlásení návštevníci.

Vybrané články

Inzercia

Liečivé huby od Quadra Synergy

Liečivé huby od Quadra Synergy

Získajte späť stratenú energiu a chuť do života. Vyskúšajte 100% Bio produkty bez vedľajších účinkov.

Prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND

Prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND

Najpredávanejšia nemecká certifikovaná prírodná kozmetika

^ Späť na vrch