Nenarodenie dieta

x123x

aknitka,ďakujem za vysvetlenie.Čas nevrátim,ale pri spomienke mi duša smúti.Udržali ma ďalšie deti,ktoré nvyslovne milujem a všetkým ženám prajem veľa ,veľa zdravia.

aknitka

Zákon Slovenskej republiky

Každé dieťatko narodené od 28. týždňa gravidity, či už živé alebo bez známok života, má nárok na krst a pohreb. To isté platí aj u dieťatka, ktoré po narodení javilo známky života, bez ohľadu na to, v ktorom týždni gravidity došlo k pôrodu.

Ak sa dieťatko narodilo bez známok života ešte pred 28. týždňom gravidity, tehotenstvo je považované za potrat. Lekári nevystavujú úmrtný list a tým sa pohreb neuskutočňuje.

toto som našla na internete, snáď to pomôže

prajem vám veľa síl na prekonanie tejto veľmi smutnej udalosti

bella12

x123x - aj keď sa nenarodilo, predsa len umrelo, začalo žiť momentom počatia

brano3 - dieťa v 7. mesiaci by sa už mohlo narodiť a prežiť. Na vašom mieste by som určite chcela také dieťatko pochovať, nie je dobré zabudnúť naň, akoby ani nebolo - to, že zomrelo nič nezmení na fakte, že ste rodičmi. Prijmite ho do svojej rodiny, dajte mu meno a spomínajte naňho.

Neviem, čo sa stane s telíčkom, keď nie je pohreb, dúfam, že s ním nezaobchádzajú ako s odpadom, je to dieťa a má ľudskú dôstojnosť.

x123x

Kto sa nenarodi nemôže ani umrieť.Pohreb sme nemali.Smútim v duši.Ale neviem ako s tými neživými,nenarodenými zaobchádzajú.Mohol by sa ozvať odborník k veci??? Viem čas nevrátim.

m,m

a čo sa potom stane s telíčkom, ked nebude pohreb??
a čo by sa tak napísalo na krížik, či kamen, aký dátum narodenia a umrtia?????

podla mna pohreb by byť nemal ....

blondula

jedna znama bola tiez v 6tom mesiaci,mala zle geneticke testy a dieta bolo uplne chore.bola na potrat,ale pohreb nerobili...
je to velmi smutne,co sa vam stalo :-(

klokocka

tiez som prisla o dieta v 8 mesiaci,omotala sa pupocna snura.Potom som mala este dceru a syna.Je mi luto aj vas.

Lulu2011

Uprimnu sustrast :( je to hrozne :(

myslim, ze by mal byt pohreb, aj vy sa s tým lahsie vysporiadate, bol to uz clovek :(