Mám 26 rokov a stále chodím k lekárke pre deti a dorast

Severka

čo aj mne vybavila decká lekárka penku, chce ma vyradiť s evidencie. A načo ešte pôjdem k dospelému, že sú tam samé babky. A nie je to jedno, aj tak keď chodím na kontroly do nemocnice staré babky tam aj tak sú.

maruska123

ja tiez stale chodim k doktorke pre deti a dorast...neviem ci je to smiesne alebo nie, ale tak mozem tam byt do 28 rokov a ide hlavne o to, ze som s nou velmi spokojna, pretoze je jedna z mala, ktora naozaj pacienta vysetri, ked dojde s problemami a netreskne mu hne datb ako vacsina

lulu22

mne osobne by bolo asi aj trošku smiešne sedieť medzi detičkami :D
ale tak každému ako sa páči.. ja som tiež síce prešla k obvodnej až keď som mala 20rokov, ale je to tam lepšie-je mladá a šikovná. Moja pediatrička bola už 50tnička, čo stále dávala tie isté lieky..

slnkogabko

ahojte, tuto na linke sociálnej poistovne som našla podobnú tému a odpoved z positovne či vám môže lekár pre deti a dorast vystaviť PN.
Podľa Koncepcie zdravotnej starostlivosti v odbore všeobecná starostlivosť o deti a dorast, vydanej dňa 12. júna 2006, pod číslom 15988-1/2006-0ZS, všeobecná starostlivosť o deti a dorast zabezpečuje podobne ako všeobecné lekárstvo pre dospelých, miestne a časovo dostupnú všeobecnú ambulantnú zdravotnú starostlivosť o deti a dorast do 18 rokov + 364 dní.

Podľa stanoviska Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, lekár so špecializáciou v špecializačnom odbore pediatra, ktorý poskytuje všeobecnú ambulantnú starostlivosť, má právo vystaviť Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti poistencovi staršiemu ako 18 rokov + 364 dní, nie ale staršiemu ako 28 rokov za podmienky, že má špecializáciu z dorastového lekárstva.

Podľa § 8 zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ambulantná starostlivosť sa poskytuje osobe, ktorej zdravotný stav nevyžaduje nepretržité poskytovanie zdravotnej starostlivosti dlhšie ako 24 hodín. Všeobecnú ambulantnú starostlivosť poskytuje poskytovateľom určený lekár (ďalej len „všeobecný lekár“) a poskytovateľom určená sestra s príslušnou odbornou spôsobilosťou.

Všeobecným lekárom je

lekár so špecializáciou v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, ktorý poskytuje všeobecnú ambulantnú starostlivosť pre dospelých a
lekár so špecializáciou v špecializačnom odbore pediatra, ktorý poskytuje všeobecnú ambulantnú starostlivosť pre deti a dorast.
Vzhľadom na uvedené ustanovenie je možné predpokladať, že ak je tlačivo Potvrdenie o dočasnej neschopnosti vystavené niektorým z týchto lekárov a spĺňa všetky potrebné náležitosti, je možné ho akceptovať aj v prípade, ak je vystavené všeobecným lekárom pre deti a dorast poistencovi staršiemu ako 18 rokov + 364 dní, a to aj v prípade, ak takýto poistenec nie je študentom.

Vystavenie tlačiva Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti je v rámci poskytovania ambulantnej starostlivosti plne v kompetencii všeobecného lekára.

Ustanovenia zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, ani v časti týkajúcej sa vykonávania lekárskej posudkovej činnosti – kontroly posudzovania spôsobilosti na prácu, nedávajú oprávnenie zamestnancom Sociálnej poisťovne (posudkovým lekárom sociálneho poistenia) označiť ho ako vystavené neoprávneným lekárom.

Vaša Sociálna poisťovňa

vikkkis

pokial je to "lekar pre deti a dorast" tak legalne a oficialne moze mat pacientov do 28/29 rokov :) myslim ze do 29. ale ked tak sa jej spytaj ak neveris. ziadny strach :)
tiez mam 22 a stale mam svoju, a ani od nej nechcem prec lebo ma pozna a vyhovuje mi to tak :)

User_37597

normalne si najdi dospelacku obvodnu.henta ta tam drzi len pre to ze ma za teba peniaze.ja ked som minuli rok koncila skolu tak ma v juny nechcela pustit ze nech ostanem este do septembra.a ver mi ze si nevies predstavit ako sa velmi nasrala ze som aj tak odisla :D