ahojte, v poslednej dobe ma trapi taky problem, ze ci sa najem alebo nie, mavam rano aj cez den taky zvlastny pocit, akoby stále sa mi chce grgnut, niekedy to trva aj par hodin..obcas mam z toho aj pocit na vracanie..moze to byt palenie zahy? lebo to neviem identifikovat ze co to moze byt...dakujem
Palenie zahy?
na palenie zahy mi pomaha mineralka fatra alebo tablety rennie. su super. pretoze posobia iba lokalne v brusku a kyselinu premienaju na vodu. odporucam
Pozdravujem RNG
odkaz som pridal z dovodov, ake sa pisu bludy
naviac som citil, ze zaregujes a uvedies vec na spravnu mieru
co sa aj stalo, dakujem !
P.s- aj mna lekar chmuľo liecil 15-20 rokov opacne, t.j. na prebytok kyselin, kedze ma palila casto zaha. No odkedy som zacal "pocuvat" Teba a doplnal kyseliny, tak uz tri roky mam pokoj.
Orol, klasicky, stary a mylny nazor VIERE, ze palenie sposobuje prebytok kyselin.
Zialbohu fakt je iny.
Uzaver medzi zaludkom a pazerakom(scimpter) sa uzatvara na signal kyselin, tj ked ich je v zaludku vysoka koncentacia, uzavrie sa velmi pevne. Ked mas ale malo a prilis rozriedene kyseliny, uzaver je uzavrety slabo. Naviac pri slabej koncentracii kyselin sa nemozu vsetky mikroby na jedle potlacit a tak sa v zaludku rozmnozuju, kvasia a hniju jedlo, produkuju toxiny a kvasne plyny, ktore nasdilne otvoria aj tak slavo uzavterty uzaver medzi zaludkom a pazerakom. Ked sa do pazeroaku dostane obsah zaludka, hoci aj slabe kyseliny pazerak, ktory nie je proti kyselinam chraneny ako su zaludocne steny aj tieto slabe kyseliny popalia.
Ja som si "vyliecil" destrocia pravidelnych pal doplnkom kyselin a enzmov, co beriem vzdy s vacsim jedlom. A vystriham sa jest na tazko stravitelne jedla spadkosti a pit vela vody, lebo to vedie okamzite ku kvaseniu a hnitiu v zaludku=pala.
Co je nedostatocne adresovane gastroenteorologmi je prienik roznych mikrobov do criev pri nedostatocnej zaludocnej kyselinovej bariere. Takto sa mikroby rozmnozia nielen v zaludku, ale postupia aj do criev, kde sa rozmnozia este viac a vytlacia pre nas uzitocnu a potrebnu probioticku floru. To vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, najma postatne znizenej imunite a niceni crevnych stien(m hnacky, IBS, Crohn, colitis)
Na meranie tvorby kyselin je presna metoda, ktora je vsak velmi malo znama a pouzivana. A prave touto metodou zistili, ze pala je z nedostatrku a nie prebytku kyselin, co vyplyva nakoniec aj z logiky okolo travenia. Pozri na
www.phcapsule.com
jednoduchy domaci recept.1 lyzica horcice staci.a kludne aj viac ak ti chuti.
neraz zabral :)
Super najlepsie zabera pohar dobreho ceskeho piva, ale to nechcem tu propagovat ...
Skuste pit kazdy den acidofilne mlieko ja to robim pravidelne staci 2dl denne rano ,vacsie mnozstvo moze prehnat.No a matovy cajicek na ukludnenie traviaceho systemu po jedle.Ak nepomoze tak na gastro.A podrzat urcity cas prisnu dietu...Najlepsim lekarom na zazivacie tazkosti je hlad ...
Prekysleny organizmus nema nic spolocne s nedostatkom kyselin v zaludku, ked sa pre tento nedostatok nepotlacia mikroby a v zaludku kvasi a hnije. Kvasenie nasilne otvori uzaver medzi pazerakom a zaludkom a tak sa pod tlakom plynov a kvasnych pien tam dostane kysly obsah zaludka. Hoci aj nedostatocne kysly, v pazeraku, ktory nie je chraneny proti kyselinam ako zaludok to pali a po case to pazerak vyzere.
Ale cele to zacalo s NEDOSTATKOM, kyselin. Ked mas kyselin dost, vsetky kvasne a hnilobne bakterie a ine mikroby su v zaludku potlacene a uzaver medzi zaludkom a pazerakom je pevne uzavrety
Nakvasena a nahnita potrava sa dostane do criev, kde to kvasi a hnije dalej, toxiny vyvolavaju zapaly, nevolnost a plyny vyvinute niekedy natlacia casat obsahu dvanastornika spat do zaludka, aj so silne alkalickou zlcou. Zaludok je odolny na kyseliny, ale nie na zlc. Toto sa nazyva Hiatalny GERD.
Z ludovych pomocok proti nemu je najlepsie zjest napr jablko, ktoreho pektiny/mikrovlakniny do seba nasiaknu zlc a zaroven vyvolaju peristaltiku, ktora jedlo vynesie z dvanastornika do criev a ciastocne urychli pohyb jedla=motilita.
Travenie vyzaduje dostatok kyselin enzymov vlaknin a probiotik.
Chybajuce treba doplnit, inac to vedie k hromade roznych zdravotnych problemov spojenych s nedostatocne absorbovanymi zivinami.
Priznaky, ktore opisujes poukazuju skor na nahromadenie plynov (zastavene vetry), nez na palenie zahy. Plyny su hnusne, mozu sposobit pocit na grganie, mozu tiez sposobit zvracanie a ba aj velke bolesti.
To dokáže veľakrát byť neprijemné, môže to byť aj prekyslený organizmus, mňa pálilo veľakrát, keď som zjedla niečo mastnejšie, napríklad, keď aj v polievke na vrchu plávali mastné oká. Mne na to veľmi pomáhajú tabletky zmiešané zo štyroch sladkovodných rias, ktoré vyživujú bunky vitamínmi, minerálmi, majú vic ako 4000 účinných látok, najväčší antioxidant na svete- astaxantín. a tým, že vyživujú bunky dokážu liečiť zdravotné problémy, posilniť imunitu, neutralizovať prekyslené prostredie v organizme, teraz po dvoch mesiacoch užívania si už kľudne dám aj mastnú kuraciu polievku a pálenie nepociťujem. Tie riasové tabletky sa nedajú kúpiť v lekárni (v lekárni a bio obchodoch kúpiš len samotnú spirulinu a samotnú chlorellu,ale Ďaľšie dve,ktoré sú v týchto kapsulách sa ináč kúpiť nedajú a práve jedna z nich obsahuje najväčší antioxidant na svete- astaxantín). Takže ak máš záujem, pošli mi mail: werdza@azet.sk a pošlem ti o tom leták a link na web shop. Balenie má 180 tabliet, stojí 50 eur a denne sa môže brať 6 tabletiek a vychádza to potom na mesiac, alebo denne 3 ak človek nemá vážnejšie zdravotné problémy a má to na 2 mesiace. Nedá sa nimi predávkovať, pretože riasy sú potrava, ale dokázalo sa, že telo nevie zúžitkovať viac, ako tých 6 denne, takže ak sa zje viac, je to potom drahá potreba na wc :D