Strach, uzkost, depresia

alexandra92

Babule mozem sa spytat, brali ste v minulosti nejake tie roky aj horm. antikoncepciu? Mne moja liecitelka povedala, ona proste vidi povod vsetkych problemov pacientov, ze by som bola dnes uplne niekde inde, keby som to nebrala, ze mi to za tie roky "rozhasilo" hormony totalne, myslela som ze len zenske, lebo som mala dlho problemy po vysadeni a velke, telo nevedelo fungovat bez tych liekov co sa tyka zenskych veci, ale vidim, ze to malo dosah na vsetko, hormony nadoblicky, hypotalamus..a problemy su na svete clovek bol mlady a hlupy, mysli, ze je to neskodne, kazdemu to sposobi nieco ine, niekomu depky, len ked to berie, niekomu aj ked vysadi po rokoch, nikto ma trombozu z toho, asi to moc bezpecne neni..uz som o tomto vela pocula, ze vela bab ma psych.problemy z antikoncepcie, kamoska sa liecila rok u psychiatra, neuspesne, ked vysadila h.antikonc. preslo to casom, mavala zachvaty nervov, tras, vracala, rozbijala veci od jedu, no sialena...tu vidno, ako lekari liecia celostne cloveka, ze sa jej hned nespytali, ci neberie antikoncepciu prv, kym nasadili AD...

Lilka86

ALEXANDRA podla mna si brala zle AD ked ti nepomihli, mne trvalo rok a pol kym som sa dopracovala k normalnej psychiatricke a dobrym liekom :) prezila som najhorsie obdobie v zivote a nebyt mojho priatela uz tu niesom.. mne to vsetko zacalo tym ze som nemohla dychat, postupne mi byvalo zle, triaska, busenie srdca atd...proste uzkost, chodila som vsade mozne na vysetrenia, liecitelia a neviem co vsetko a nic mi nepomiohlo!! Nakoniec som dopadla tak ze som uz iba lezala lebo ak som sa nahodou iba trosku dvihla zacala som sa dusit, asi som sa toho tak bala ze som si sama sposobovala.. Tiez som si nechcela zo zaciatku pripustit ze ja mam ist na psychiatriu a brat lieky, no nakoniec som sama prosila sanitarov nech ma tam odnesu a daju milieky lebo úz som e nevladala... A dnes som v pohode, beriem sice este AD ale mne pomohli po cca mesiaci mi bolo uz fajn, AD by ti mala zabrat do mesiac max ak nie treba zmenit!!Nechcem tym povedat ze mas brat AD ale aby si to potom nelutovala ked sa ti to este zhorsi, lebo podla mna je to choroba ako ina a rakovinu tiez nevyliecis nejakymi morskymi riasami... Ja som to tiez skusala , vseliake mineraly, 40eurove caje, soli do kupela a vseeeetko mozne, dokonca som presla na biostravu ale PRD mi to pomohlo takze... AD su rozdelene do viacerych skupin a kazdy potrebuje ine, mozno tebe nesadli lebo tvoja lekarka asi zle odhadla lieky... musis jej povedat vsetky pocity ake mas.. a inak psychologicke sedenia som aj ja nemusela zo zaciatku lebo tiez som si vravela ze sak to co mi tam hovoria aj ja sama viem ale potom som zacala chodit a veeeelmi mi to pomohlo.. Podla mna najdolezitejsie pri depresii a uzkostiach je ked das vsetko co ta trapi zo seba von, musis si urobit poriadok v hlave, musis prist na to preco sa ti to stalo!! Depresia ma svoju pricinu! Ja som sa zo vsetkym zmierila a velmi ma to inak zmenilo,uplne inak sa teraz pozeram na veci, proste netrapim sa hned koli vsetkemu, snazim sa byt kludna a stastna, tesit sa z malickosti :) Drzimk palce a ja VERIM ze sa to da uplne vyliecit, treba verit v seba!!

aisha5

meretseger, ano, u teba taketo skoky z hyper do hypo mozu byt spustacom depresivnych nalad. Je to velmi vycerpavajuce pre organizmus. Cely biorytmus v tele je naruseny, toto moze s clovekom riadne zatocit, aj ked za to vlastne nemoze.

Meretseger

Mám mierne podozrenie, že maniodepresiu mi diagnostikovali preto, že som diabetička a glykémie mi lietajú z hypo do hyperglykémie, a tým pádom asi aj nálady, tak to lekárku zmiatlo:) Ale hádzať depku len na hladinu cukru? No neviem.

juliška

Depka je jedno veľké svinstvo. ale bohužiaľ je to choroba. viem o čom rozprávam. ja som to mala ked som mala malé deti. a dostala som sa z toho sama. keby len depka to bola. stále sa k tomu pridružovali nové veci: strach z cestovania, strach z ľudí, strach zo smrti a iné. stala som sa sama sebe psychiatrom a som ním doteraz. moje deti majú 17 a 21 r.mám dobrého manžela a všetkým rozdávam rady a podporujem ich. ked sa to už fakt nedá , treba vyhľadať lekára. lebo ak sa to u vás zahniezdni veľmi, že sa stým nedá pohnúť to je už zle. DRŽME SA!!

aisha5

Mojmu bratovi bolo stale zle. Bral AD. Nezaberali. Robili mu krvne testy, ale vsetko v poriadku. Po dalsom poloroku si urobil znova krvne testy a tam mu iba NAHODOU zistili hypoglykemiu. Ono totizto hypoglykemiu nemusis mat cely den. Hypoglykemikom klesa a stupa cukor cely den podla toho, co jes. Takze ak ti nenasli nic v krvnych testoch, zrejme ti ich robili vtedy, ked tvoja hladina cukru bola v norme... Co o hodinu sa ti to mohlo zmenit... Moj brat upravil stravu a citi sa uzasne. Vie, co moze jest a co nie. Tymto predchadza tym stavom, podobnym ako depresii...