Strach zo smrti

lost

hehe, hentoho uja som videl na svahu, ked som si spomenul, ze som si zabudol zapnut lyziarky :D

ale nedobehol ma, kedze som letel ako blazon :P

Jesu

Znepokojuješ sa, keď myslíš na veľký prechod, na svoju smrť? Radšej sa teš! Lebo vtedy môžeš dokázať najúčinnejšie ako veľmi ma miluješ. Už teraz mi obetuj svoju smrť úplne pokojne. V duchu sa povznes až k hrdinstvu. Povedz: "Ak by aj nebolo potrebné podrobiť sa smrti, aj vtedy by som si ju zvolila, aby som sa spojila s tebou, lebo aj ty si zomrel za mňa... z lásky!"

A týmto si ma najviac uctíš. Tak ako len stvorenie si môže vôbec uctiť svojho Stvoriteľa.

Ó, však je vzácna smrť svätých! To naplňuje radostným jasotom nebeské dvorany domu môjho Otca! Neobávaj sa stratiť svoj chvíľkový pozemský život, aby si mohla predstúpiť pred svojho milého, na večné stretnutie. Neobávaj sa: Ja budem tam!
___
On a ja

Lumik

tak ale mozno moze byt mozne, pochopit nieco v tom nasom svete kde sa navzajom pozorujeme, aj keby to na nejakej urovni uz zmysel nepotrebovalo. Inak tiez sa mi nieco najviac zatial pozdava, ze po smrti vedomie zanika. Ostatne veci ( bunky, energie ..)) sa asi len transformuju. Neviem, ci v pripade, ze vedomie zanikne, ci tie ostatne veci co sa len "premiestnia" su pre ludi dostatocne na to aby to chapali ako posmrtny zivot. Ak by sa jednalo iba o vedomie a pochopenie toho co to je a kde je, pripadne co potrebuje pre fungovanie, to si myslim, ze by sa mohlo dat pochopit. Mozno ak ich je viac tipov co sa zlozitosti tyka, tak ti co maju zlozitejsie by mohli pochopit tie jednoduchsie. Moze existovat vedomie bez pamate ?

chladomor

človek je však tvor posadnutý hľadaním odpovedí na všetky otázky. A keďže dnes už v tejto činnosti výrazne zlyháva, psychicky to nezvláda a vymýšľa si rôzne "vnútorné porozumenia", otvára sa mu tretie oko a čo ja viem, čo ešte.
Drahí spoluľudia, uvedomte si prosím, že ak niečomu veríte, neznamená to, že to tak musí byť. Dokonca ani nemusí existovať človek, ktorý sa vo svojej viere náhodou trafil a vie ako to je.
Môj osobný tip je taký, že po smrti nie je nič, lebo táto možnosť sa mi najviac páči a želal by som si, aby tomu tak bolo. Majte však prosím na pamäti, že moje a vaše predstavy o posmrtnom živote môžu byť rovnako chybné.

chladomor

Niektorým ľuďom, ktorí tu píšu, že posmrtný život existuje, lebo "našli v sebe pravdu" želám skoré vytriezvenie z tohto opojenia mysle.
Netvrdím, že žiaden posmrtný život neexistuje, je možné, že je. Neexistujú predsa žiadne logické argumenty či už pre alebo proti. Takéto debaty sú len úbohým tliachaním ľudí, ktorí sa nevedia vyrovnať s neschopnosťou úplne porozumieť tomuto svetu. Túto neschopnosť pochopiť majú všetci ľudia do jedného, lebo v skutočnosti pojmy ako: pochopiť, mať príčinu, počiatok či koniec; v skutočnom svete nezávislom od ľudského pozorovateľa nemusia mať dobrý zmysel (aj pojem mať zmysel nemusí mať zmysel).
Kedysi si ľudia vysvetľovali hrom či oheň pomocou božstiev. Dnes už doba pokročila, a všetky veci, ktoré sa dali pomerne ľahko vysvetliť sú už dávno známe. Zostali už len veľmi ťažké otázky a kľudne sa môže stať, že na niektoré odpoveď jednoducho neexistuje.

Lumik

Gerbil: no este som neni na takej urovni to je pravda, ale chcel som aspon pochopit ako to chapu ti ktori ten dokaz poznaju, v com to vlastne vidia a preco. Akosi mi vzdi unikne ta podstata toho dokazu. Ak aj vidim, ze to niekto napise, ze ako to vnima, tak tam je vzdy pre mna nejaka nepochopitelna dedukcia.

Gerbil

Lumik: keď človek dospeje na istú úroveň, začne si uvedomovať viac veci v sebe a okolo seba a jednou z nich je samozrejmosť posmrtného života. Takému človeku je každý okamih života nádherným dôkazom nesmrteľnosti duše. Keď ale iný človek v sebe tento dôkaz nájsť nevie, nikto iný mu ho neukáže.