Unava, stres, jedlo jedlo sladkosti

Príspevok v téme: Unava, stres, jedlo jedlo sladkosti
Slavica

Ahojte
Uz som zufala. Nechapem preco mi tak velmi chuti jest jem niekolkokrat denne, najma ak som doma.. Ked mam volno, tak to byvam strasne unavena ako aj teraz, este som aj ochorela. Mam toho velmi vela, mam pocit, ze stresujuce veci zajedam, resp v jedle hladam akosi istotu a kompenzaciu pocitov osamelosti. Takze priberam, nezdravo sa stravujem. Je tu niekto taky, co bol, alebo je na tom podobne? Co Vam pomohlo? pripadne nechce si o tom niekto viac popisat?

- mira

Nadmernú chuť do jedla môže vyvolať viacero príčin :
- rozkolísaná hladina cukru v krvi
- nedostatok minerálov a B vitamínov
- sťah organizmu spôsobený soľou, mäsom, vajcami a syrmi
Prvé dve príčiny odstrániš dodávaním polysacharidov, minerálov a B vitamínov, všetko v jednom - v celých obilných zrnách. Zabezpečia ti vyliečenie psychiky B vitamínm, zbavenie sa chuti maškrtiť pomocou dodávania pestrého sortimentu minerálov a zastabilizujú dodávky sacharidov, ktoré sú potrebné pre pstabilnú prácu mozgu. Tým si vyliečiš psychiku.
Nejedz jednoduché cukry /repný, ovcný, z medu, mleičny/, ktoré rozkolísavajú hladinu cukru v krvi, a rozkolísavajú tým i psychiku. Nyvyše poškodzujú psychiku tým, že odoberajú z tela B vitamíny, a zároveň žiadne nedodajú.

Sťah organizmu uvoľníš vylúčením menovaných potravín, ale hlavne dodaním uvoľňujúcej zeleniny. Používaj domáce druhy, pripravuje si ich rôznymi spôsobmi a tieto pestré chute ťa dostatočne uspokoja, takže nebudeš trpieť zbytočnou potrebou maškrtiť.

Leonka77

podla mna je to vsetko o psychike. skus si usporiadat zivot, nepodstatne veci neriesit a najst si nejaku zalubu, sportovat napr. :) zamysli sa ako vyzivu do tela davas a ako mu to skodi a ked telo nema ziviny preto si taka unavena. a hladas ho v sladkostiach kde je samy cukor lenze ten ti vystaci len nachvilu a potom si telo pyta viac. treba vyvazenu stravu a troska sebazaprenia a uvidis. drzim palce :)