Mám obavy o sestru...

Príspevok v téme: Mám obavy o sestru...
lulu22

Ahojte. Rozhodla som sem napísať, možno i preto, lebo to potrebujem niekomu "povedať"..a možno preto, že som sebecká? neviem. Vopred mi práčte dlhý príspevok :)

Mám sestru, je úžasná, milá, ľudia ju majú radi, možno preto, lebo asi posledného pol roka sa snaží veriť a žiť podľa pozitívneho myslenia. Číta veľa kníh a pozerá veľa dokumentov na túto tému, nedávno sa začala zaujímať aj o duchovno, navštevuje rôzne semináre a stretáva sa s ľuďmi, čo majú lásku v duši... Mne sa to na nej páči, ako myslí a neberie veci negatívne, čo sa o iných povedať nedá. Ale včera sme mali taký "menší konflikt". Sme si písali cez net(ona býva v inom meste) a už veľa krát mi posielala rôzne videá dokumentov, nech si pozriem, že mi to zaberie len pár minút zo života, ale včera som nemala moc času, bo som popritom ešte čosik robila. Tak mi písala potom o tom, že či viem, prečo sa všetko zdražuje, ale platy ľudí nie? že preto, lebo to je tak nastavené pre obyčajných ľudí, aby bol o pár rokov na svete hlad a ľudia pomreli. že celý tento systém praje len "bohatým"-tým myslí bohatých čo majú peniaze a pre tento svet robia prd, len sú materiálne založení, len ničia tým zem, že nakupujú a nevážia si nič. Na jednej strane má pravdu, ja si tiež niečo podobné myslím. Ale potom ma prekvapila tým, že spoznala jedného chalana z Čiech a že ten sa tomu tiež venuje, akoby takej osvete a že robí projekt nejaký. A že keď mu to vyjde, ona sa presťahuje za ním a bude žiť kľudným životom bez vystresovaných ľudí všade naokolo. Na to som jej napísala, že a z čoho asi tak bude žiť, zo vzduchu? s výsmechom ma odbila, že myslím primitívne a obyčajne ako kopa ľudí na tejto planéte. že ľudia by mali mať lásku v srdci a pod.Píše mi sem-tam aj o tom, že ľudia sú oblbnutí správami z tv a novín, že schválne tam je všetko negatívne, aby sme my ľudia mali pocit, že svet je zlý. Ľudia sú takí, že skôr uveria niečomu zlému ako dobrému. Možno má pravdu, ale tak čo my obyčajní ľudia s tým narobíme? :/
Prosím Vás, je tu ešte niekto taký podobný ako moja sestra?? Ja som sa dnes ale zobudila s tým, že mám normálne o ňu strach, že sa raz naozaj presťahuje a už sa nikomu neozve.. bojím sa, aby ju nejaká sekta lásky neoblbla či nevyužila :( možno je to hlúposť, ale človek fakt už nevie, čo má robiť v dnešnom svete klamstiev..

lulu22

a na fb majú nejakú skupinu založenú, kde spoznala toho jej chlapa z minulosti.. musím zistiť, ako sa volá ta skupina, pošmejdila by som v nej, len asi bude len pre pridaných užívateľov.. :/

lulu22

ďakujem za Vaše názory.

ono tiež sa chystám s ňou o tom porozprávať, niečo v tom zmysle, ako písal/a muc, že ok, nech sa mení ona sama, svoje myslenie a konanie, ale nech sa len nezgrupuje.. lenže ako už ju poznám, zase odvrkne s tým, že mám ja v tomto zastaralé myslenie a pod. ona si myslí asi fakt, že tým spasí svet a som z toho zúfalá... včera mi ešte aj písala čosik o žuvačkách. že či viem, že v tom sú jedy. nejaká zložka, že čo je v nich, je jed, ale že bežný spotrebiteľ to nevie.. na svete je nás veľmi veľ a takto sa nás dakto snaží troška preriediť. kks, štve ma to, lebo ona beztak s tým fakt nič nespraví a ide mi to vysvetlovať.. :(
ja sa len obávam, aby mama z toho nemala nemilý šok..

muc

casto cez praktiky "pozitivneho myslenia" posobia sekty. ano, som za pozit. myslenie, ale vsetko ma svoje hranice! vidiet svet ako vyslovene zly a len ona a jej podobni su dobri a co, hadam spasia svet? su vyvoleni? aj svedkovia jehovovi to tvrdia. citat knihy a pracovat na sebe ano, ale vedome sa nechavat ovplyvnovat a manipulovat inymi- nooo nedopadne to dobre.

chapem ta, ze mas o nu strach, ale co mozes pre nu urobit je povedat jej svoj nestranny nazor na jej "spasotelsky" sposob fungovania a zitia. ona je dosúpela, zerla, svojpravna osoba. v prvom rade ona zodpoveda za svoje nazory, ciny a zivot. nasilu nemozes ju prinutit, aby zmenila ten svoj uz az fanatizmus.

doubledog

je dost mozne, ze sa zapojila do nejakej sekty. nenapadne si od nej zisti, co je to za skupinu, ku ktorej sa pripojila.

xy:)

ale ved samozrejme, kazdy zije tak, ako chce. starat sa do niekoho nema zmysel. ale v klude vyjadrit svoj nazor (nie kritizovat) je tiez sucastou zivota. mozno to neni az take tragicke ako to vidis ty. ludia veria kade comu, ale ak sa niekto nahle z nichoho nic zmeni, tak to je prinajmensom trochu podozrive.

lulu22

ako v podstate mne nevadí, že tak myslí, že sa snaží vidieť a konať pozitívne, je normálne zamestnaná a všetko ostatné, len to, čo písala o tom chalanovi ma zarazilo :( bol za ňou docestovaný na dva dni a zistila, že sa poznajú z minulosti, ich karmické duše sa opäť stretli a tak.. že miluje jeho dušu, je úžasný a majú veľa spoločného.. to ma trápi, ako nech si miluje, je to krásne, ale to, že by išla za ním, keď dokončí ten projek..:(

xy:)

bola to moja kamoska. ma divne nazory, rada sa hada o podobnych blbostiach ako materializmus, kapitalizmus, nabozenstvo, laska a podobne. tak si s nou uz ani volajako nemam co povedat. nakoniec to zaklincovala jednym vyrokom, ktorym ma totalne nasrala, a doslo mi, ze ta zena je na hony vzdialena od reality. jednoducho uz nenachadzame spolocnu rec. a to bola kedysi normalna.

lulu22

no ako ja sa snažím, aj keď príde k nám domov, nejako sa s ňou baviť, ale ona to berie ako zlú emóciu proti nej. že nech otvorím oči, aký je svet presystémovaný na materializmus a pod. ver mi, trhá mi to srdce :( ako keby nejakej sekte, či spolku išlo o prachy, tak z nej určite nič nevymámia..