Antibiotika u deti? Kedu su naozaj nutne?

Príspevok v téme: Antibiotika u deti? Kedu su naozaj nutne?
bubinko83

Aky mate nazor na ATB? Kedy dat či nedat? My sme boli u dokiny ktora nam dala na vysoku horučku a žiadnych inych pruiznakov antibiotika s tym že maly ma "trošku zapalene hrdlo" pričom pri vysokej horučke odporučala davat dalej Nurofen ktory som davala už predtym. Synčekovi horučky ustupili a je uplne v poriadku akurat ho chytil kašel. Myslite že su tie antibiotika fakt nutne ? Pride mi to chore predpisovat len tak,syn ma vybornu imunitu nikdy sme neboli chory a ja som mala antiboitikami tak zničenu imunitu že by som bola krkavčia matka ked by som mala toto do syna pchat len tak.

Dagmara56

Moja doktorka chcela dat synovi ATB pomaly už aj na nádchu. To ju mal ale strasne casto, pomaly sa z jednej dostavala a hned mal sopliky znova. Hladala som alternatívne riešenia a dočítala sa o domácom inhalovaní. Od kedy používam inahlátor (máme ho doma zo zdravotníckych potrieb, od spol. Omron), tak aj doktorka má tendenciu navrhovať mi ATB menej často. Ja vôbec nie som zástancom ATB a radšej sa opýtam, či je to naozaj nutné a hľadám alternatívne riešenia.

malawka

Ahojte, no ja sa musim smiat, ked pocujem toho mojho doktora - zasla som tam na kontrolu v tehotenstve a priznala som sa mu, ze ma pobolieva v krku a on na to, ze by mi mohol dat ATB. Ja osobne som ich brala iba v pripade zapalu ladvin. U deti sme ich zatial tiez nepotrebovali. Ak sa vyskytli teploty tak vacsinou trvali iba 2 dni - virozy asi - a to sme zvladli pomocou nurofenu. tazko povedat, chce to najst lekara, ktoremu v tom mozes doverovat.

bubinko83

presne,on to nechape ž eje to pre jeho dobro a proste to nevypije a ked aj mu to natlačim do ust tak mi to vypluje.

pozri-

...sak mu povec ze je to sirupova voda a daj mu caj zo sirupom-neviem ci sa da kupit aj BAZOVY SIRUP/ako ten klasicky sirup/
...je to tazke s takymi malymi detmi ked nejake veci nechcu a hlavne ked by potrebovali...

pozri-

...v lekarni je aj SKOROCELOVY SIRUP.../ale urcite by som dala prednost caju/

ani ked mu caj osladis?/medom/ nevypije?