Plynatosť a vetry

Príspevok v téme: Plynatosť a vetry
zufalka123

Dobrý deň. Píšem sem kvôli problému, ktorý trvá niečo vyše mesiaca. Takmer každý večer mám plynatosť a vetry. Nikdy predtým som takýto problém nemala. Brucho bolo v poriadku. Neviem, čo to spôsobilo a neviem ako sa mám vyliečiť. Chystám sa aj k lekárke, ale najprv by som sa chcela poradiť tu, či niekto pozná môj prípad. Je to nepríjemné, keďže bývam na internáte a nespím sama v izbe. Potom musím stále zdržiavať a znepríjemňuje ma to už celý mesiac. Týždeň som užívala Espumisan, mám pocit že pomohol, lebo asi dva dni som si ho teraz nedala, a vrátili sa mi vetry ako boli. Čiže to je nič moc liečba, že sa cítim dobre LEN keď beriem tie tabletky.

DzanaFX

Odporúčam tento čaj sk2.goo.cz
Je odporný, trpký a horký, ale mne pomohol na 100%..Pomáha pri plynatosti aj otravách, pri zvracaní.. Stačí mi aj jedna šálka tak za 3-4 dni...Pila som ho denne..:) Mala som neustále problémy s trávením, ale toto pomohlo :)))

Maros75

Deria.........soda bikarbona sa pouziva aj pri peceni kolacov.
A nemyslel som dat jej tam pol kila,ale stvrtku kavovej lyzicky.
A suhlasim s tebou,ze aj to zlievanie je super vec a funguje to :)

Deria

Ale tu vodu nestaci iba raz zliat. Fazulu trochu povarit, zliat, v tej cistej vode nechat noc stat a zase vodu zliat. Az v tej dalsej sa vari samotna polievka a ine.
Maros, ty mas napady, keby si mi ty varil, urcite by som schudla. SB nepijem. Myslim, ze ani neprospieva zaludku.

RNG

Nuz moja mama vodu vzdy zliala, podobne to robi aj moja zena, a veru ma celkom slusne naduva, ked si nezoberiwem extra enzymi, obsahujuce aspon 600 IU alpha galactosidazy.Naduva mas aj od roznych zelenin,, kde su podobne pre nas nestravitelne sacharidy, na ktorych si rozne crevne kultury "pochutnavaju" a tvoria plyny. Na stastie tieto plyny su povacsine bez zapachu(CO2 a metan)

Deria

RNG, aj moja mama si odjakziva den pred varenim namocila strukovinu, aby usetrila cas. Ale vodu nikdy nezlievala. Ja som mala roky problemy po strukovine s plynatostou a to dost vazne. Odkedy ich pripravujem podla Bukovskeho, nemam ziadny problem, mozem si nalozit fazulovice aj zo dva taniere, co bolo predtym nemyslitelne. Okrem toho to vyskusali niekolki moji znami a vzdy to fungovalo.

RNG

Travenie zavisi od hladiny kyselin, enzymov, a probiotik, kde treba hodne mikrovlaknin na posuv, cistenie, absorbciu a zivenie probiotik.

RNG

Inac to predvarenie a odstatie moja mama praktizovala este pred narodenim pana doktora, na to aby fazula sa dala rychlejsie uvarit(popri zamestnani mala totiz vecer na jedlo casto len 1 hodinu casu, tak si pomahala, ako vedela s predpripravami pocas varenie ineho jedla.)
Nuz a veru nas naduvalo z fazule, hlavne ked jej clovek zjedol viac a horsie s chlebom, lebo pre mojho otca jeho "cierny chlebik" bol sucast kazdeho jedla, pre nas ostatnych samozrejme nie.