ZUBAR-poistenie

Príspevok v téme: ZUBAR-poistenie
kika155

zdravim, mam taky problem a sice ze minuly rok (2010) som nebola na preventivke u zubara. mam 21, chodim stale k zubarke na jednu zakladnu skolu, ktoru mam vlastne od malicka. nebola som este ani tento rok, nejak stale nebol na to cas. chcem sa spytat, ked si budem hradit teraz sama prehliadku kolko to tak moze stat, a ci si ju budem platit iba tentokrat a nabuduce ak pridem ako mam, tak uz platit nebudem? a bude nejaky rozdiel v sume pokial tento rok uz tiez nepridem (tj nebudem mat preventivku az 2 roky) ale ukazem sa az v januari? dakujem ;)

emoji

Charta práv pacienta nie je právne záväzná, vlastne je to len akési zorientovanie sa, tak píšu. Ak sa pacient rozhodne domáhať sa svojich práv, odporúča sa, prv ako použije Chartu, odkazovať na záväzné právne predpisy. Tak načo je. Ak by sa dodržala tak ako je písané, mali by sme perfektné zdravotníctvo, dôveru a istotu v liečbe, lieky vždy k dispozícii, krátke čakacie doby na operácie atď.

elise

preventivku zaplatia zubarom poistovne. Ja nemám tento rok ešte preventívku u zubára a veru k ´nemu ani nemam chuť ísť. Tvrdia aj tak že poisťovne im preplácajú málo, zubár nepovie koľko mu zaplatí poisťovňa a hodí si tam svoju sumu. Rozmýšlam či je to podľa charty práv pacienta hnať na preventívku podmienenou tým, že budúci rok nedostane od poisťovne ani cent ak ju neabsolvuje. Mnoho ľudí nechce ísť k nim pre ich drahotu. Malo by to byť dobrovolné, ja som aj pred zavedením preventívok chodila poctivo raz do roka zubarovi.

maruska123

podla mna sa samotna preventivna prehliadka neplati,na nu mas narok ako platitl zdravotneho poistenia, ale ked si zmysli, ze ti rovno opravi nejaky zub alebo odstrani zubny kamen napr, tak to si uz platit budes

kika155

zase k nej sa objednavat nemusim, len aj tak uz tento rok si budem platit aj prehliadku ked som minuly rok nebola, nie? a kaz by mi hned nerobila, to tak najskor na januar by ma objednala..

tpch

Cenu si urcuje zubar, maju v tom dost volnosti. Najlepsie, ked tej zubarke zavolas. Ide o to, ze ak si nestihnes urobit prehliadku tento rok a v buducom roku by si mala napriklad zubny kaz, tak si komplet platis cele osetrenie. Mozno by si to tento rok este stihla, ak bude ustretova.