vlasy

Príspevok v téme: vlasy
Iness

Ahojte, mám 10 ročnú dcéru a tento problém má už dlho. Veľmi nepríjemne jej zapáchajú vlasy a to aj napriek tomu, že si ich dobre umyje. Ale keď si ich umyje, zapácha len hlava a nie vlásky na konci. Tiež jej rýchlo mastnejú. Neviem kde je problém a ani s čím ich umývať aby to prešlo. Za radu ďakujem.

gabriela kertészová

Touto cestou by som chcela nájsť človeka ktorý trpí vlasovou poruchou MONILETHRIX ,to je vlas ktorý má štruktúru -tenký hrubý ,čiže vlasy sa lámu a nemajú šancu narásť !Neviem či sa dakto nájde alebo mi nebodaj poradí čo by mi mohlo pomôcť ,alebo čo pomohlo vám a ako ste na tom !Dakujem a vytrvalo čakám ja aj môj syn!!

wanda

pre RNG -k tejto teme vypisem z knihy Domaca lekaren od evy Aschenbrennerrovej

Mila pani Aschenbrenerova, dakujeme vam za pomoc.Odbremenili ste nas od dlhorocneho trapenia.Pisem vam o nasej skusenosti. A este raz tisickrat dakujem. Nasej dcere neprijemne zapachali vlasy napriek pravidelnej starostlivosti o ne. Prirodzene, ze sme s nou navstivili praktickeho lekara aj gynekologa. Vyhladali sme aj mnohych homeopatov. Bezuspesne. Roku 2001 nam isty liecitel predpisal homeopaticky prostriedok, ktory mal podporit tvorbu hormonov v peceni. Dost rychlo sa neprijemny zapach stratil, ale nastupil dalsi problem.Po troch tyzdnoch sa jej na licach objavilo akne a po vysadeni toho homeopatickeho lieku vlasy znova zacali neprijemne zapachat.Ani navsteva dvoch koznych lekarov, ktori nam predpisali lieky, medziinym kortizon, nam vobec nepomohla. Ani proti akne predpisana antikoncepcia. Vo februari 2004 nastal zlom, po tom, co sme sa 3 tyzdne drzali vasej rady: 1vlhke a teple zabaly na podbrusie
2. jednu cajovu lyz.alchemilky, mysochvosta a hluchavky rovnakym dielom zaliat stvrt litrom vriacej vody a pit ako caj
3.na vyrazky robit parny kupel, sterilnou gazou utriet tvar a natriet lubovnikovym olejom
4. jest horcicu a tvaroh
-tak tolko z tej knizky Domaca lekareen. RNG ja som sa drzala tych rad a nepomohlo to, skus sa nad tym este zamysliet,ta candida to moze byt, ale co sa tyka tohto opisaneho pribehu, tak ten zapach bol asi z niecoho ineho.
Znovu dik za odpoved

RNG

Nemam sajnu z coho to moze byt, ale ked je to nejaka kvasna alebo plesnova infekcia kozee(podobne ako zapachajuce nohy) osetril by som jej skalp roztokom GSE(15 kvapioek na dl vody) pripadne koloidnou striebornou vodou.
Roztok oreganoveho oleja by tiez pomohol(2% do olivoveho oleja) ale ten privelmi zapacha sam oreganom(pamajoran). Mozno zabal s cistym kokosovym olejom na noc by tiez pomohol.
Ak je to vysledok celkove zaplesneneho tela alebo kvasnej infekcie ako candida albicans, tak je to vazny problem, nielen koze ale celeho organizmu.Dufam, ze nie.Na tieto temy tu uz bolo par diskusii vo fore.

alca

totiz, mam ten isty problem a na mna sa na koznom pozerali, akoby som z jahody spadla.Dost ma ten problem psychycky nici,co najviac sa vyhybam spolocnosti ludi, ziaden sampon mi este nepomohol.