Materská po skončení vysokej školy

Príspevok v téme: Materská po skončení vysokej školy
Jankaaaa :)

Ahojte mamičky :)

Prosím vás mala by som otázku ako je to s nárokom na materskú hneď po skončení vysokej školy. Viem, že teraz prichádzajú nejaké zmeny tak budem vďačná, ak niekto vie ako to bude po novom. Materská 65 % vymeriacacieho základu v prípade ak mám min 270 dní nemoc. poistenia to je pre zamestnané či ako to je? Mala by som nárok iba na rodičovský príspevok? A ako to bude s doplnkovým nemocenským poistením? Môžem si ho platiť aj keď nie som zamestnaná ale ešte na VŠ? Možno sú tieto moje otázky úplne mimo, ale budem vďačná za každú radu :)
Vopred ďakujem :)

elca

namas narok na matersku,ale na rodicovsky prispevok
za studenta sa neodvadza nemocenske,teda nemas narok
dnom narodenia budes poberat rodicovske plus jednorazovy prispevok pri narodeni...

stat plati len zdravotne poistenie a dochodkove poistenie-ak si nahlasila osobne v soc.poistovni

Jankaaaa :)

marushka123 Ďakujem tá stránka je super...je tam popísané asi všetko :) Vidím, že doteraz to bolo celkom fajn vymyslené. Bola tam možnosť dobrovoľného nemoc poistenia. Počula som ale, že od 2012 sa má zrušiť. Resp. zanikne v takej podobe, v akej je známe dnes. Čiže je asi zbytočné teraz sa tým zaoberať, keď ešte asi nie je jasné ako to s DNP bude. Tak či tak veľmi pekne ďakujem za stránku :)

maruska123

a co sa tyka doplnkoveho nemocenskeho, tak myslim, ze si ho platit mozes, ale musis si ho platit tych 270 dni, aby si mala narok na matersku

ale nie som si ista

maruska123

Nemocenské poistenie je poistenie pre prípad straty alebo zníženia príjmu zo zárobkovej činnosti a na zabezpečenie príjmu v dôsledku dočasnej pracovnej neschopnosti, tehotenstva a materstva.

cize, ano, samozrejme, ze sa to tyka len zamestnanych