Lieky proti bolesti

Príspevok v téme: Lieky proti bolesti
tramalek

Zdravim moj problem spociva v tom ze uz mi bezne lieky proti boleti vobec nezaberaju tym myslim ibalgin,paralen,panadol a podobne volno predajne lieky.Ked ma nieco boli musim uzit kodein,tramal,alnagon a podobne lieky nemam toho nejak nadmernu spotrebu dajme tomu 2 tramale a 5-6 30 mg kodeinov za mesiac cize zavistlost si myslim ze moj problem neni. Lenze tieto lieky uz uzivam asi 7 rokov a lekarka mi ich odmieta dalej predpisovat kedze nemam ziadnu chorobu sposobujucu bolesti. Proste ked ma napr. boli zub mam migrenu atd... bezne bolesti mozem zjest aj 6 ibalginov a nepomoze mi to ako by ste mi poradili aby som to riesil??

kika1166

Každá bolesť má svoju príčinu, aj obyčajná bolesť hlavy..a keď ti už nezaberajú tie "obyčajné" lieky na bolesť, asi si ich musel brať dosť často a vo vyšších dávkach, ináč nevidím problém, prečo by ti nemali zaberať.

modráčik

alisia:mozes, zalezi od lekara, ako zareaguje.Mne napisala lekarka do zdrav.zaznamu,ze sa liecim alternativne a bolo.Vsak vidi, ze nepotrebujem lieky,viem si poradit sama,prirodnou cestou.Na to mame kazdy pravo.Druha vec je, aby si si aj pomohla, vies...
MrShov 1980:fentanyl a podobne...precitaj si pribalovy letak, ake ma neziaduce ucinky....aj na zapal trojkl.nervu, aj na rakovinu...vieme pomoct prirodne.Samozrejme, ze zalezi od imunitneho systemu, aky ho kto ma,ale aj pri onkologickych problemoch velmi pomozu silne antioxidanty,ktore su prirodne a nemaju vedlajsie ucinky.Co je po chemo ci radioterapii velmi velmi dolezite...Ver alebo never, ale mame to v rodine odskusane, funguje to.Mnoho ludi sa vsak nevie zorientovat, ked ich je na trhu tolko-to je velmi tazke, chapem ich,aj ja som pred par rokmi "skusala".Teraz vsak mam to,cim si viem vzdy pomoct, a nielen sebe!Sem to vsak napisat nemozem, nakolko to nie je dovolene, ale som ochotna poradit a nasmerovat tych, ktori vyuziju prilezitost a napisu mi na meil.Ak chces, pokecame,som otvorena kazdej kritike ci nazoru...

malaanka

Odpisovala som MrShow,že Slovensko je posledné v predpisovaní opiátov a nesúhlasila som s ním.
Ja mám dobré skúsenosti z liečbou bolesti v amb.pre bolesť a tam sa pac.nesťažovali.
A súhlasím,že pacient by nemal trpieť a niektorí majú prah bolesti nižší a preto by sa mal posudzovať každý pac.individuálne,
Tak to aj robia na amb.pre bolesti.

tramalek

Presne ludia maju pred opiatmi zbytocne predsudky a strach! Ale preco sa nikde nepovie ze ked si niekto da viac ako 6 gramov paracetamolu za den tak mu hrozi akutne zlyhanie pecene? A este sa potom divia ze sa kseftuje s benzodiazepinmi analgetikami a podobne... Ked niektore tie lekarske svine ta nechaju naschval trpiet! Bodaj by vsetci ludia mali na to aby si kupili krabicku tramalu za 20 e mimo lekarne. Ja to budem riesit tak mozem sa slusne povedane vykaslat na tento tupy system.
Stalo sa to aj v mojej rodine sestra nemohla kvoli stresu spavat a lekarka jej hovorila ze ma skusit bylinky a chce to trening az kym neodpadla od vycerpania! Potom jej konecne nieco dali.

llek

malaanka, nerozumiem co si chcela vlastne povedat. Tie naplaste ti pred operaciou, ked si mala bolesti pomohli. Suhlasis s tym, ze ti ich dali alebo nie? Aj zvysok toho co pises nie je velmi zrozumitelny. Iste, najprv treba patrat po pricine bolesti a ak je mozne tak pricinu odstranit alebo potlacit, ale su mnohe pripady ked poznas pricinu, ale nemozes ju odstranit a vtedy je liecba analgetikami alfa-omega pre pre pacienta. Dnes mame siroku paletu dobrych analgetik, pocinajuc paracetamolom az po najsilnejsie opiaty. Ziaden pacient by v sucasnosti nemal nezmyselne trpiet bolestami len preto, ze su predsudky voci opiatom. (ak nemam moznost jeho bolest inak ovplyvnit). TRvala bolest je znicujuca a je neeticke neriesit ju. Slovensko ma velke rezervy v liecbe bolesti (ktoru nevieme ovplyvnit inak)

malaanka

MrShow1980
nesúhlasím s tebou,že Slovensko je na poslednom mieste v predpisovaní opiátov.
Ja som mala vážne problémy s chrbticou,infúzie mi nemohli podávať a bez všetkého mi dali fentanylové náplaste.Začínala som s menšími dávkami a postupne mi ich zvyšovali,do postačujúcej dávky.Teraz som po operácii a nemusím ich brať.
Súhlasím s ostatnými,že najprv treba riešiť príčinu bolesti a pri neznámej bolesti, nie sú najvhodnejšie silné lieky od bolesti.

alisia

a čo mám ja povedať, ked moja lekárka priam sa so mnou pohádala, ked som jej povedala, že nehodlám toľko liekov jesť...ozaj, môžem odmietnúť lieky bez dalších následkov od lekára...

MrShow1980

Ste riadny oportunisty ona tu len spomenula bolesť zubov som zvedavý či by ste boli taky múdry keby ste mali trebárs zápal trojklanného nervu. Slovensko je na poslednom mieste v predpisovaný opiátov, sám poznám prípad kedy pani trpela strašnými bolesťami a ta hyena v bielom plášti jej nechcela napísať fentanyl pritom mala metastázy po celom tele.To je slovenská nátura nechať ľudí trpieť namiesto toho aby im reálne pomohli nielen analgetikami ale keď to nejde tak aspon nimi. Zobudťe si vy pokrytci nie každý ich zneužíva u náš je veľa zodpovedných ľudí len vďaka Vám a podobným musia trpiet napr. na bercove vredy. ZOBUĎTE SA!!!!!!