vstupná prehliadna

Príspevok v téme: vstupná prehliadna
nonamee

chcela by som sa vás opýtať, nakoľko idem prejisť od svojej obvodnej detskej lekárky k lekárke pre dospelých. Tak sa chcem informovať čo mi treba pri prvej návšteve a aké vyšetrenia mi bude robiť. dočítala som sa, že komplexne prezrie celé telo od hlavy až po paty.. pohladom alebo pohladom apod.. a teda sa chcem opýtať, že do akej miery je to "od hlavy až po paty" bude napríklad vyšetrovať aj nejaké gyn. záležitosti? alebo prsia a pod? budem musieť byť nahá? alebo ako to bude prebiehať.

maruska123

este v zivote som nepocula, ze by obvodak pozeral zene medzi nohy..co viem, maximalne pozrie do nohaviciek, aby videl, ci zarastas alebo nie..lebo aj to je dolezita info..ale to skor v puberte

nonamee kolko mas rokov?

Leaa

Každý lekár ma svoje postupy. Pri mojej predchadzajúcej som si nemusela dať dole ani tielko bola som hotová za 5 min. Teraz som sa prestahovala a mám novú obvodnú a pri nej do spodného prádla. Pri prehliadaní chrbitice, mám skoliozu som si musela dať podprdu dole ale najviac som sa zľakla ked mi rukou doslova udrela medzi prsia na pokyn aby som sa vyrovnala. Ďalej ked si spomínam mi merala tlak, pozerala do hrdla a zobrala krv. A ešte sa pýtala na váhu a výšku. To som len nadiktovala a ona to zapisala. Čo sa týka gynekologických záležitostí tak prsia nie, ale prehmatala brucho a kusok stiahla nohavičky a prezrela rozkrok. Bolo to neprijemné lebo nemala ani rukavice ako na gynde ale vydržala som. Na druhý deň som sa bola po výsledky

Ontário

Ja som minulý rok tiež prechádzal od detskej ku dospelej. Mám 22 rokov. Nepotreboval som nič, len moju dokumentáciu od starej doktorky. Doniesol som to novej, jej sestrička si všetko od mňa zobrala, založila a to bolo všetko. Ani prehliadku žiadnu som neabsolvoval. Krvné testy nebolo treba, lebo som ich mal mesiac pred tým robené u starej, akurát mi kázala sestrička sa zastaviť o mesiac, že ma pošlú na rtg hrudníka, či pľúc, no ešte som nebol.

maruska123

podla mna ti vezme krv, potok urobi vysetrenie oci, zmeria tlak, popocuva a to je vsetko..tak ako na kazdej prehliadke, dokopy nic moc...mozno ti povie, aby si doniesla moč na rozbor..

na gynekologicke zalezitosti je gynekolog