Dieťatko a peniaze

Príspevok v téme: Dieťatko a peniaze
labužníčka

Čaute. S priatelom sme sa bavili už viac krát na tému vlastných potomkov. Nežijeme spolu, nie sú na to financie, tak sme to viac neriešili. Ale povedal, že si myslí, že keby sme mali obaja lepšie platy, tak by sme už dávno bejby mali. Vysadila som HAK pred 2 mesiacmi, lebo mi už nerobila dobre a včera sa nám "šmyklo" na plnej čiare. Spýtala som sa ho, či si mám ísť kúpiť tabletku PO alebo to necháme na osud. Povedal, že nemám ísť a mám to nechať tak. V dnešnej dobe sú deti fakt luxus, doba je ťažká a máme strach, či by sme to zvládli. Ale pýtam sa samej seba - veď je vela párov, ktoré to zvládli a pritom boli na tom horšie ako my. Rodičia oboch sú tiež zamestnaní a nemajú najhoršie platy. A my tiež. Myslím, že by sme to určite zvládli, ale každopádne mám z toho aj strach. Teraz dumám, či sa to včera podarilo alebo nie a neviem, čo vlastne chcem. Či chcem, aby sa podarilo alebo nie. Ak by niekto chcel vek nás oboch - 25

lost

Je to relativne, ci je to luxus alebo nie :)

Podla mna jeden z problemov je "kedy prestat" - tak isto ako v akoholizme, gamblerstve, drogach atd.. tj "kedy mam dost?"

tj. kedy mam dost - mam auto? ok, mam byt? ok, bol som na x dovolenkach? ok, mam aspon Ing?, ok ... mam toto a tamto..

vela ludi si hovori "este este" a nakoniec zistia ze maju 40... a defacto maju stotisic predmetov v dome, ale maju pocit ze nic nemaju..

vebe

Mam pocit, ze prilis casto sa sklonuje a opakuje, ze dieta to je luxus. Deti sa rodili aj v ovela horsich podmienkach a vyrastli, z mnohych su a boli hodnotni ludia. Ono je to tak ze dieta je v prvom rade zodpovednost za niekoho ineho. Pozorujem svet a ludi okolo seba a mam pocit, ze casto prave strach zo zopovednosti sa zabali do toho, ze na dieta treba vela penazi. Dieta uplne zmeni nas zivot, dlhe roky mu vsetko podriadujeme, vychovavame, casto musime upustit od svojich zalub, veci a sme zodpovedni za to co z neho bude. Nazory su a budu rozne, nema zmysel sa hadat, treba sa riadit svojimi pocitmi, sklbit to s rozumom a neplanovat prilis dlho, lebo to potom nemusi vyjst.

Heatherka

,,ze len tento nazor mozme napisat, lebo to chce dana osoba pocut? ,,

ty mas imaginarneho kamarata ?co vypisuje za mna, ci ako ?

ja netusim odkial tieto veci beries.... napisala som svoj nazor a nie, ze je jediny spravny a ze ostatnych labuznicka nema pocuvat :)

ale neries ;) ty stale musis nieco riesit

jankaaaaaaaaa

ved hej sto ludi sto nazorov, psiali sme kazda to co si myslime
ale zrazu heatherka napisala ze tu clovek nedostane pochopenia len same zdrbanie.. tak akoze co potom??? tu nemame pisat nazory , len to co nam heatherka povie a uzna za vhodne, ze len tento nazor mozme napisat, lebo to chce dana osoba pocut?

labužníčka

jankaaaaaaaaa - klídek. Sto ludí, sto chutí, sto názorov. Som vďačná za každú radu. A teď na kutě. Dobru noc :)

Heatherka

ja som nemierila na vas, ja som pisala vseobecne ;)
a ked mam podobny nazor ako zakladatelka temy tak prispievam, neviem preco to beries ako utesovanie.

ale to je tvoj problem, ja som pisala tiez len SVOJ NAZOR tak ako ty, tak neotacaj vlastne slova na inych :)

jankaaaaaaaaa

heatherka: neviem co to mas stale za problem. neviem preco mas pocit ze kazdemu by trebalo pisat len to, co chce sam pocut.. my sme tu absolutne nikoho neosocovali, neurazali, nezdrbali ani nic podobne. pisali sme vlastny normalny nazor na danu vec. ked mas potrebu neustale utesovat ludi, zamestnaj sa v domove dochodcov :D

labužníčka

Heatherka - veď práve. Asi by to tu mali celé zrušiť. Či sa človek opýta normálne alebo sprosto, furt to je o tom istom... Nevadí, dostala som rady a názory iných, to som chcela. Nemôžu si všetci myslieť to isté. Ďakujem za tú stránku, mrknem tam. Keď budem vedieť výsledok, tak sa ozvem :))

labužníčka

sweater - ved práve, že štát. A to skloňovanie slov Kríza číslo dva ma tiež moc neupokojuje. Do toho kolaps eura a už sa začla spomínať aj vojna. No neviem ludia, ja už som z tohto sveta uplne znechutená. Uvidíme, nejak bolo, nejak bude.