Marcel Vanek - čo si o ňom myslíte?

ErEmDe

Začal som čítať jeho knihu o Milarepovi a po asi sto strankach som to vzdal. Nejako ma to nechytilo. Ale kolegyňa ked som jej to vracal mi hovori, aby som len vydržal, že nech sa prehryziem ešte par strankami a uvidim, že je to bomba. Tak som z nechuťou si knihu zobral naspať a rozhodol som sa že teda skusim tu bombu v tej knihe najsť. No a prišla veru okolo strany 160 - 170. Podotykam že kniha ma asi 650 stran a až do konca je to potom fantasticke čitanie. Keby som to mal zhrnuť tak kniha je takou cestou k poznaniu zmyslu života a je to cesta veľmi zrozumiteľna a jasna. A dobre sa to číta na rozdiel od inych premudrelých kníh.

Moireal

Aj ja sa pridavam, za Marcel Vanek posobi dobrym dojmom. Mam sice od neho len pozicanu knihu Sezeni, ale fakt sa dobre cita, je zaujimava a humorna.
Rada by som zasla na jeho sedenia, ale som daleko zial.

Marpa

Kýčera, sú svetoznámi spisovatelia, ktorí napísali iba jednu knihu a bola to bomba. Takže veľký počet kníh ešte neznamená, že je niekto spisovateľ alebo má dokonca talent. Marcel sám o sebe tvrdí, že nie je žiadny spisovateľ, knihy vlastne nevymýšľa on, ale prichádzajú "na diktát zhora". On dostane impulz že "sa ide písať" ďalšia kniha. Celý proces prebieha tak, že Marcel do počítača diktuje niekomu (napr. otcovi) myšlienky, ktoré k nemu prichádzajú od "chlapcov". Chlapcami nazýva bytosti z inej dimenzie. O tom, ako sa s chlapcami skontaktoval sa čitateľ dozvie z jeho prvých kníh: Nová cesta poznání a Sezení. Sú v nich aj zaujímavé informácie z Marcelovho života. Osobne za jeho najvtipnejšiu knihu pokladám Blbnutí v zeleném ktorá je z prostredia vojenskej služby. Jeho knihy sa naozaj čítajú dobre, nehrá sa na akademika, jeho štýl je svieži a zrozumiteľný.

Kýčera

Marcel Vanek je dobrý, ba viac než dobrý...Má ľahký štýl, jeho knihy vtiahnu čitateľa do deja tak, že ich nedá z rúk, kým ich nedočíta a spätne sa k ním vracia. Osobne ho nepoznám, ale viem pár vecí o ňom - je "blázon" do minerálov, bratanec iného slovenského herca - Martina Vaneka,... Marcel je skutočným skutočným spisovateľom, na rozdiel od tých rýchlokvasných s jednou, dvoma knižkami.

Marpa

Marcel nemá žiadnu "svoju" filozofiu. Jeho názory sú totožné s prístupom mnohých "duchovných" učiteľov: byť tolerantný, pravdivý, neubližovať sebe ani iným, pestovať a šíriť dobro... Inak je to celkom obyčajný normálny človek, ktorý sa popri písaní kníh a prednáškach venuje svojej rodine - manželke a trom synom. Okrem nich má ešte dospelú dcéru. Žije v Čechách, ale pôvodom je Slovák. Jeho otec bol známy slovenský karikaturista, mama bábkoherečka. Obaja sú už dôchodcovia. V priebehu rokov 2002 - 2015 napísal a vydal vyše 20 titulov kníh, ktoré sa výborne čítajú, sú zrozumiteľné a vtipné. Na rozdiel od iných "guruov" tvrdí, že zmyslom života nie je žiadne esoterické huhlanie, ale ozajstnou meditáciou je náš autentický život.

Rencho

Mám tú česť poznať Marcela osobne, jeho rodinu, vrátane jeho rodičov Melániu a Mariána, ktorí sú mi ako rodina. Prvé stretnutie bolo pred niečo vyše rokom a znamenalo to neskutočnú zmenu v mojom živote. Marcel mi otvoril oči a hlavne srdce. Prečítal som všetky jeho duchovné knihy a zúčastnil sa niektorých jeho prednášiek a "sezení". Ťažko sa dá v krátkosti opísať to, čo dáva Marcel ľuďom. Treba si jednoducho jeho knihy prečítať alebo ísť na jeho prednášku.
Možno ešte jeho tri zásady:
1. Mysleiť a hovoriť pravdu.
2. Vedome nevydávať a neprijímať negatívne energie. Myslieť pozitívne.
3. Nezabíjať ani nijako inak vedome neubližovať živým bytostiam.

Prajem pekný deň :)