Zavaranie

lost

A to je skoda, lebo ak je maso lacne, napr pred rokom stalo o 30% menej, tak sa oplati zavarat :)

Teda ani nie tak, pokial ma clovek lacne maso, alebo ma zabijacku, kde je nemozne spotrebvat 100% masa rovno z chladnicky :)

Nehovoriac o x y z dalsich vyhodach zavarania :P

Maso zavarali uz praludia ale my mame Tesco :D

RECEPT

Niekedy je situácia,že to je potrebné, napr. mám dieťa na bezlepkovej diéte, takže áno, zišlo sa aj na dovolenke. Určite to nezaváram, aby mi to doma stálo rok :).

RECEPT

Ako napísali,dusiť, kým nie je mäkké, nikdy si nedusila kuracie prsia? Potom to je ťažšie... No a zaváracie poháre a viečka dostať v domácich potrebách alebo aj v Tescu, len neviem či v Tescu sú aj po sezóne.Lepšie sú tie, čo sa skrutkujú. A na tú otázku a zaváraní mäsa - mäso bežne nezaváram, len ak ho potrebujem na dovolenku, alebo naopak, ak ja odchádzam z domu preč a nechám ho doma, aby nemuseli variť a urobili si už len ryžu či zemiaky :))).

mate59

dus to tak dlho, až bude maso hotové.Vcelku to trvá dlhšie ako na plátky alebo kúsky.Kuracie je hotové rýchlo.
Pohár kludne použi napr. od uhoriek, najlepšie s uzáverom twist-of, nemusíš kupovat nový, pozri,aby bolo dobré viečko a nepoškodené sklo.Po ukončení sterilizácie musí viečko ostat mierne preliačené dovnútra a pri poklepaní nie je dutý zvuk.Nesmie pružiť.

narija

A ako dlho to dusite? Alebo ako dlho to predtym este smazite na oleji, cibuli?

A da sa to aj v el. rure? Na kolko stupnov a na ako dlho?

Odkial sa da kupit kvalitny pohar s vieckom ?

saskia88

ja postupujem podobne, zavaram tak aj ine druhy masa a nikdy sa mi nic nepokazilo. naucila ma to babka, lebo mamina nezavarala ani ovocie.

RECEPT

Neviem presne, ako to chceš, ja ich najprv normálne urobím, napr. osolím, okorením, podusím na cibuľke, resp urobím ako minútky a potom dám do fliaš, pridám trošku tej šťavy, na ktorej som to dusila. Potom dám sterilizovať keď začne vrieť, prepnem na najslabšie a nechám tak sterilizovať hodinu. Nemalo by sa to pokaziť. Beriem si to na dovolenku ap.