Milovat cloveka aj s jazvou na tele ?

Príspevok v téme: Milovat cloveka aj s jazvou na tele ?
dreamland

Da sa to? Dokaze clovek milovat toho druheho bez toho, aby sa ho snazil menit, vycital mu nedostatky ci fyzicke alebo povahove? Mam 20, a zivot mam poznaceny chorym srdcom a jazvou cez cely hrudnik. S jazvou som sa naucila zit, nehnusi sa mi, pozeram sa na to, ako na nieco, co mi ukazuje, ze som tu nemusela byt. Ale co chlapi? Dokaze chlap milovat aj dievca, ktore nieje dokanale? Ktoreho telo je poznacene jazvou a je chore? Existuje vobec este nejaky chlap, ktory je normalny a nepozera sa iba na tu fyzicku stranku? Kvoli mojej jazve a chorobe sa bojim nadviazat normalny vztah. Neviem ako zacat tu temu, ako mu to povedat, aby sa na mna nepozeral inac ako doteraz, aby vo mne nevidel choreho cloveka, ale toho, ktoreho miluje. Moje doterajsie vztahy boli iba kratke, kde som sa k tejto teme radsej ani neodvazila posunut.. Co vy na to? Da sa to?

Marínka10

Ahoj, ja si myslím, že tvoju chorobu a jazvu vnímaš ako problém skôr ty sama. Súhlasím s väčšinou, že keď príde ten pravý, určite mu nejaká jazva vadiť nebude. Moja sestra má vážne problémy s chrbticou, jednu jazvu má cez celý chrbát a na bedrách ďalšie dve. A nikdy to nevnímala ako problém pri nadviazaní vzťahu. Tento rok sa vydala a už čakajú bábätko. Takže hlavu hore :)

karin.

jajka, jasné, že boli muži čo sa mi páčili. ale nikdy to nedopadlo tak, že stretnime sa aj zajtra pozývam ťa na večeru, alebo do kina, alebo na prechádzku... pokecali a ahoj ... alebo pokecali a chceli sex...

lentilkaaa

no mne by to bolo totalne jednoi keby moj priatel mal cez hrudnik jazvu...skor by som sa bala aby sa mu nezhorsili zdravotne problemy so srdieckom....ta jazva by mi fakt absolutne nevadila...tak ale ja som zena a ty si chcela viac-menej vedietznazor chlapov...

Annika1987

karin, je rozdiel, ci ide o vadu, ktoru kazdy vidi, alebo o vadu, ktora sa da skryt a okrem partnera o nej vela ludi nevie. pretoze muzi sa chcu vzdy prezentovat. takze ak to nevidia ostatni chlapi, tak jemu samemu to nemusi vadit.

karin.

Je to aj naopak, určite ! A vieš čo je zaujímavé, že sa ma raz pýtali, či by som chcela nejakého napr. krívajúceho chlapca..povedala som, že nie, lebo by sme pôsobili ako rarita. Už takto ma obzerajú ľudia, ako by nás potom obzerali, keby sme išli vedľa seba obaja ? A potom je tam zdrav. hľadisko. Dokázala by som sa ja ako chorá postarať o ďaľšieho chorého ? A čo deti, majú 90 % šancu, že zdedia niektoré ochorenie.

Rommy78

Jazva na tele? ved niekto má omnoho horšie problému ako len jazvu. Ja mám priateľa,ktorý má jazvu na čele a ja v tom nevidím žiaden problém. A predsa je najdôležitejšia vnútorná krása a nie vonkajšia,ktorá sa časom stratí. A čo ťa po takom človeku,ktorý hľadá len vonkajšiu krásu,taký za nič nestojí.

Meretseger

Či sa to dá? Dá. Ja mám jaziev dosť, a to najmä na predlaktiach (sebapoškodzovanie). Môj expriateľ si to všimol okamžite, aj som mu musela vysvetliť, že nie som psychicky úplne okej, a prijal to. Bol kvôli tomu trochu spor, ale napokon to akceptoval. A okrem toho, toto je navyše iná situácia než tvoja. Ty si úmyselne neubližuješ a za svoju jazvu nemôžeš. Takže don´t worry, na nejakej jazve nezáleží, pokiaľ si náhodou nenájdeš idiota, čo má rád typy "super kosť bez mozgu", a taký by ti za to iste nestál:)