co mam spravit, aby som zapadla do kolektivu?

DJ HiDe

monikaa1, na tom nie je nic zvlastne....prvy rocnik na strednej bol asi pre vacsinu z nas nie prave najslavnejsi z oblasti socialnych vztahov v triede....
ale, chapem ta....patris medzi tych nesmelsich, ktorym robi problem nadvazovat nove vztahy bez komplikacii.....
ste v triede, v priestore, kde ti nemusi robit problem prihovorit sa pri hocijakej prilezitosti.....
nie je nic lahsie, ako najst si spolocnu temu, v ktorej sa vyznaju obe strany, a ktora vas taktiez obe zaujima....
kazdy ma nejaky smer, v ktorom sa vyzna, ci to je uz sport, hudba alebo showbiznis, vzdy sa ten smer najde....
nebud stremovana, uvolni sa, a zacni brat svoj socialny zivot ako pierko v silnom vetre....
uvidis, ze sa to da, len to treba chciet, a necakat na zazrak, ktory by sa mozno bez stipky tvojej vole ani nedostavil....

valery

ja mam zase taky problem ze nemozem vystat moje spoluziacky a spoluziakov. oni vzdy len hip-hop a hip-hop. kazdu prestavku nepocuvam nic ine len prekliaty hip-hop. a ked sa ozvem ze ma z toho uz boli hlava tak mi odseknu ze som jebnuta. a ked pustim ja svoju hudbu tak som zase jebnuta. ja z nich uz nemozem. a to nie som sama, sme asi 5 co sa s nimi vzdy hadame, ale sme prilis malo na ostatnych a tak nas vsetci ohovaraju a nebavia sa s nami. a je to dost neprijemne ked s nami nechcu ist ani na vylet. neviem si predstavit nase dozvuky, asi sa budem musiet opit aby som to s nimi vydrzala, alebo vobec nepojdem. co mam podla vas robit?

fraisee

No zrejme by si mala zacat hovorit. Pises ze vsetci si o tebe myslia, ze si ticha, tak ked si to myslia vsetci, asi to je pravda. Treba dat otvorene najavo tvoje nazory, nech vidia ze mas jazyk. Tiez sme mali na strednej take pripady a velmi tazko sa s nimi bavilo a boli po cele 4 roky sedeli ticho v kute, lebo NEVEDELI HOVORIT. Rozviaz jazyk co najskor.

marinka18

Monika, a co ak sa ti nesmeju, ale ta chcu spoznat a porozpravat sa s tebou ako so svojou spoluziackou? Nepozeras sa na vsetko z tej ciernej stranky? Nevravim, ze sa mas na vsetko pozerat cez ruzove okuliare. Myslim si, ze prave cez taku jednoduchu otazku, aka tu uz bola spomenuta (aka bola uloha... ako sa mas...) si ludia medzi sebou stavaju mosty a prekonavaju bariery. Ja som mala velmi velky problem, kym som sa osmelila. Ale som si povedala, ze nic nemozem stratit. Chapem ta, lebo presne tym istym som presla aj ja. Chalani si ma obzerali, jeden sa predomnou predvadzal (a neskor mi spoluziacka povedala, ze sa do mna zalubil :o) ), s dalsim chalanom som nadviazala rozhovor na temu motorky (bola to jeho oblubena tema, tak sme kecali, rozpravali sa a pod.)... Myslim si, ze ti neostava nic ine, iba skusat... skusat... skusat... a skusat. Zvladnes to urcite, ani sa nenazdas a budes 4.-tacka a okolo teba bude kopec uzasnych ludi. Skuste sa zblizit napr. na spolocnom vylete... Ver mi, ze kazdy z tvojich spoluziakov citi to iste. A to, ze nevie, ako sa rozpravat, ako sa prihovorit a pod. Ale skusaju to. A vychadza to. Neboj sa. Zvladnes to. Urcite. Prajem ti vela stastia.

drnda

skus napriklad v pondelok zajst za niektorou spoluziackou a popros ju aby ti niečo požičala, ked jej to budeš vracať pridaj niečo zas tvoje, potomm sa jej spytaj či jej to pomohlo a povedz že ak bude hocikedy niečo potrebovat, moze za tebou prist..... a takto nejak skus rozprudit debatu. Oni ta nepoznaju a človek si oblubi človeka az ked zacne s nim rozprávat zisti akí je fajn. Aj ty si určite dobré dievča len oni to nevedia.

milli

Práve preto by ti mohla pomôcť známosť s kamarátkou, s ktorou by si si rozumela. Určite tam nejaká bude, aj keď možno nebude podľa tvojej predstavy, ale nebudeš sama a nadobudneš viac sebadôvery. Niet asi takého človeka, ktorý by vedel existovať sám. A na to sa naozaj môžeš vhodne opýtať, o čom sa rozprávajú. Odvaha často vie "vyraziť zbraň útočníkovi". A keď sa aj dozvieš niečo "nepríjemné", nemusíš to hneď zobrať ako "životnú tragédiu", môžeš sa na tom dokonca aj zasmiať. Hlavne nedaj na sebe poznať svoje sklamanie, alebo rozčarovanie, lebo to môže len celé skomplikovať.

drnda

vidis aka si vztahovacná,preco by sa mali bavit akurát o tebe, myslím si ze určite majú zaujímavejšie temy ako si ty.

monikaa1

ale je to tazke, ja som uplne znepokojena ked si nieco o mne hovoria..lebo neviem o com.. urcite ma ohovaraju alebo co.trapi ma to a musim stalo na to mysliet.neviem preco..som malo sebavedoma ale neda sa mi to zmenit naozaj