čo s únavou pri depresii

maciocicka

U nas su zvycajne depresie spojene nie s vycerpanim organizmu, ale skor so stagnaciou cirkulacie krvi v organizme. Unava je len druhotny priznak toho, ze sa krvou nedozivuju organy...
Tradicna cinska medicina celkom dobre riesi dpresie aj unavove stavy, az do uplneho vysadenia antidepresiv, ak stav nie je prilis dlhodoby a hlboky.
Pozri www.tcmclinic.sk

Magy

nepises, ci depky mas ako dosledok nejakych momentalnych a prechodnych zivotnych stresov, alebo ako diagnozu, ktoru mas dlhodobo. pod depku sa toho totiz da skryt vela a je dobre byt presny pri popisovani problemu. ale v podstate sa da suhlasit s tym, co napisal meretseger -cierne myslienky zatazuju a vycerpavaju, aktivny zivot a pohyb silu prinavracia.

Meretseger

Berieš lieky (antidepresíva myslím)?
Tá únava je príšerná, to je fakt. Ja som ju nechala v podstate uplynúť, ale trvalo to strašne dlho. Ináč pomáha, paradoxne, pohyb. A ovocie, zelenina, klasicky. Depresie sa však treba zbaviť, čierne myšlienky zaťažujú... Krátkodobo som brala aj lieky na spanie, nech si aspoň relatívne oddýchnem, ale, každopádne, keď zabrali AD, odoznela aj únava.