stres depresia uskost strach z ludi

Príspevok v téme: stres depresia uskost strach z ludi
juraj1234

dobry den uz par rokov mam psychycke problemy a neviem jako to riesit...stale som napety ako keby som cakal kedy sa dostanem do stavu uskosi ktry vyvola nejaka osoba znamy, neznamy len tak to na mna pride. nesom schopny triezvo uvazovat,zacnu sa mi triast ruky a srdce bije jako o preteky.nemusim ani nic hovorit staci ked v robote ideme na poradu alebo ked som na mieste kde je vela ludi...proste mam strach z ludi a co si budu o mne mysliet ked sa do toho stavu dostaem...viem je to smiesne ale vtedy nedokazem mysiet na nic ine...poradte mi abo sa podelte o svoje skusenosti dakujme vam :-)

majjca

Ahojte,
suhlasim s J111, je to prejav socialnej fobie, asi si skor introvert s extrovertovanym povolanim.
Je dobre aby si si posilnil psychiku, aby si tie napäte situacie lepsie znasal. Pre zaciatok by ti podla mna stacil magnezium + sport kazdy den - aspon hodku, ze sa az zapotis, plus zmenit trosku myslenie, skus nejake psychologicke knihy o vybudovani asertivity, alebo psychologa, nie je to hanba, takze sa neboj.
No a na ludi sa vykasli, aj keby sa ti zatriasli ruky tak co, nesmies sa na to zameriavat, no tak nech sa trasu, uvidis ze to prejde, ja som mala podobne problemy pocas vysky, lebo som dost uzkostliva. Staci ti len pozdvihnut sebavedomie a nebyt na seba tak prisny.
Vies kolko ludi ma podobne problemy ako ty, strasne vela, kazdy clovek ma tremu, niekto vacsiu a niekto mensiu, len zalezi na tom ako sa na nu pozera. Nesmies to brat ako prejav svojej slabosti. Je to uplne normalne, tak hlavu hore a vsetko bude oka, drzim prsty.
P.S.: triaska a tlkot srdca su typicke somaticke priznaky stresu, myslienkami a negativnymi ocakavaniami si to len utuzujes. Tak si vzdy v duchu povedz, ze nic sa mi nemoze stat, vsetko je v poriadku, nie je realne aby sa mi nieco stalo. Casom tomu aj uveris a vsugerujes si to. Tak cav :o)

J111

Skús brať nejaké lieky len pred verejným vystúpením, ktoré by znižovali napätie, trému. Musí niečo byť. Bez liekov to ťažko zvládneš, ale zase brať ich pravidelne ti netreba. Možno by ti niečo predpísal aj praktický lekár.

tpch

smutna vila, to, co popisuje, je socialna fobia. Neviem, ake ine moznosti mas na mysli ty. Konkretizuj.
P.S. Som zena.