Priatelov problem so supanim koze na hlave

Príspevok v téme: Priatelov problem so supanim koze na hlave
Xelibri

Dobry vecer,
problem sa tyka mojho priatela - pred niekolkymi rokmi sa mu na hlave vytvorili miesta, kde sa mu robia akoby lupiny, velmi sa mu tam supe pokozka, niekedy ho to svrbi a supinky zostavaju aj po umyti samponom z lekarne (Bioderma). Postupne su supiny velke ako petikacka, viditelne vo vlasoch aj na obleceni. Dermatologicka mu povedala, ze vraj ma v tele nejaku bakteriu, s ktorou jeho telo nevie bojovat a tak sa mu to stale robi, ze ma byt vlastne rad, lebo niektori ludia to maju na chrbte a inde. On je s tym zmiereny, no ja by som mu strasne rada pomohla, lebo to vysvetlenie od doktorky mi pride dost strelene. Ma niekto z vas skusenost s niecim takymto ? Ako ho toho zbavit ?
Dakujem za kazdu radu.

Xelibri

Tak napisal mi k tomu tolko:
doktorka kukla a povedala, ze mi moze predpisat iba dechtovu smradlavu vodu, alebo mozem kupovat komercne sampony s tou priponou, to je vraj na moj problem iba urcene, ostatne nie
neviem nazov, co to je, nepisal som si to, ale uz s tym bojujem 10 rokov, takze doktorka v karte vidi co som bral a s akym uspechom, takze isto vie co robi

Krvne ani ine testy, pokial mu boli robene, si nepamata. Ked sa to uz neda vyliecit, aspon zmiernit keby sa dalo. Vnutorne ani vonkajsie nic neuziva, okrem samponov z lekarne.

Xelibri

Co sa tyka Nizoralu, vsimla som si, ze malicku flasticku doma ma, ale s Node od Biodermy je zrejme spokojnejsi. To, ci sa na neho doktorka len ockom pozrela a zahlasila diagnozu sa ho musim spytat a hoci by to aj bola ta psoriaza, je mi ukradnuta, lubim ho tak ci tak. Skusim zistit blizsie informacie, ci mu boli spravene nejake vysetrenia.

bebe25

odporúčam aby tvoj priateľ začal užívať prírodné doplnky na doplnenie kalcia s vysokou vstrebateľnosťou 90 - 98% a šampón na extrémne citlivú pokožku. Môžem poslať mailom bližšie informácie.

Na začiatku ešte pred užívaním si aspoň 4 krát do týždňa spraviť olejovú masáž celého tela - v ranných hodinách od hlavy po päty - odporúča sa najmä olivový, sezamový, ale môže byť aj slnečnicový olej. Po 5 minútach osprchovať bez použitia mydla, či sprchového gélu.

Je potrebné nastaviť aj zmenu jedálnička, ktorý môže všetko upraviť. Môžem poslať dotazník, podľa, ktorého je možné nastaviť zmenu jedálnička

llek

Nech ide k inej koziarke. Podla popisu by to mohla byt psoriaza, ale mozno aj nieco ine. Myslim, si ze to treba diagnosticky doriesit, skor nez sa pustite do vseliakych samponov. Ak je to mykoza, tak by sa to malo tiez potvrdit. Nie je problem z toho urobit vzorku na vysetrenie. Skusat kade co naslepo, co ti tu niekto poradi mi nepride velmi rozmune.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Magy

podla toho ako to popisujes, sa zrejme jedna o psoriazu. skusili ste sampon NIZORAL? ten je na volny predaj, drahy, ale aj velmi ucinny, treba dodrziavat navod.

IVKA070

MOJA DCERA MA TIEZ TAKU SUCHU POKOZKU NA HLAVE A KUPILA SOM JEJ V LEKARNI SAMPON TERAZ POD STROMCEK NEJAKU NOVINKU ZAJTRA NAPISEM LEBO SI HO DNES ZOBRALA NA INTERNAT.TIE VELKE SUCHE LUPINY JEJ ZMIZLI PO PRVOM UMYTI BOLI SME PREKVAPENE LEBO UZ MALA TOLKO SAMPONOV Z LEKARNE A VZDY NIC MOC DA SA TOHO ZBAVIT.