Može ist o rakovinu?

Príspevok v téme: Može ist o rakovinu?
natus101

Dobrý večer, chcem sa spýtať posledné dni ma bolí v ľavom podpaziží, je to silná bolest, ktorú citim aj v prsiach, krku a cítim že mi to postupne prechádza aj do chrbta. Nahmatala som si tam aj nejaké hrčky ktoré pri dotyku strašne bolia. Bojím sa a ku gynekologovi možem ist až 24. stretol sa s tým niekto ?
može ist len o uzliny? bola som aj dost často chorá v poslednom čase, celý den precujem pri pc kde cítim ako namáham ľavu ruku.dakujem za vaše odpovede

natus101

ták mám za sebou to vyšetrenie, najskôr mi povedal že to môže byť uzlina, ale pri sono vyšetrení mi nič nesistil. tak že si to mám kontrolovať a po pol roku sa prísť ukázať. Troška som sa upokojila, ale neviem prečo mám také bolesti. asi skúsim masaž či to nie je z tej chrbtice, alebo nejaké iné lieky. Každopádne nebudem nič podcenovať :)

natus101

dakujem za odpovede. som rada aspon niečo nejaké skusenosti, aj za dobré rady. zajtra idem na sono tak potom dám vediet čo to nakoniec bolo a čo mi povedal lekár.
Ešte raz dakujem za odpovede :)

Sasa68

Preco sa radis na takomto fore?

Postup si si zvolila spravne, najprv gynekolog, napise ziadnku na mamograficke vysetrenie s naslednou sonografiou prsnika a podpazia. Neviem kolko mas rokov, tento postup bude ak mas viac ko 40. Ak mas menej bude len sonografia.

Velmi pravdepodobne je, ze to naozaj súvisi s pretaznim svalov v okoli krcnej a hrudnej chrbtice, ale predosly postup by som dodrzala, uz len preto, ze prevencia karcinomu prsnika je velmi dolezita a jej pravidelnost nevyhnutna.

miloš26

môže ísť o oslabenú slezinu a slabý krvný obeh, skús ju podporiť pravidelným miernym cvičením (napr. otáčať, naťahovať ruky ramená, krk, trup, prsty na rukách i nohách atď, plávanie bicyklovanie(aj pri PC)

emilly4

no určite treba lekára. Známa mala tiež takýto problém a nakoniec jej povedali ze su to uzliny ale ked ta boli aj ruka a tak dalej tak možeš mat seknuté nervy v chrbtici. Skus kvalitného maséra mne to pomohlo trpla mi lavá ruka a teraz je to fajn. Len si daj pozor neni masér ako masér, aby ti ešte viac neublížil.

eam

Natus 101, keďže som len laik, ťažko ti určím diagnózu, ale keď chceš vedieť či sa s tým niekto stretol....moja švagriná mala v podpazuší hrčku, kým ju to nebolelo, tak na to kašlala, a keď ju to bolelo, bolo už neskoro. V žiadnom prípade ťa nechcem strašiť, možno to máš "len" z chrbtice, ale určite s tým choď k lekárke nech ti spraví sono, netreba to podceňovať.

llek

Z toho co pises, nie je velmi jasne aky je tvoj hlavny problem. jedna vec je bolest - no mohlo by to suvisiet aj s pracou pri PC- takze rameno alebo chrbtica. Co sa tyka hrciek, tak nepises, ze kde si si ich nahmatala. Uzliny nie su zase tak uplne hocikde a ked by si myslela na rakovinu, tak by to skor bola jedna hrcka a nie bolestiva.