úzkosť

Príspevok v téme: úzkosť
Izabelka_MT

Ach bože môj ja už chcem mať po tej maturite ! má strašné stresy teraz to na mňa začína chodiť ....rozplačem sa a nie a nie sa ukľudniť a normálne začínam myslieť nad smrťou a podobnými vecami ..proste strašne sa bojím lebo viem že to asi nedám a nechcem ju robiť na 3 rázy ...neviete mi prosím poradiť niake dobré tabletky ?? aj aby som sa v klude naučila ??

lili1818

Pockaj na vysku tam budes mat "maturitne stresy" kazdy bozi polrok...ja som natom bola strasne len nad smrtou som absolutne nepremyslala pretoze to je absurdne. Zvyknes si nato pomaly aspon sa chudne sice nezdravo ale...

wreck

izabelka_mt, tu mas dve skvele hry na zlepsovanie slovnej zasoby. ked uz nic ine, tak aspon budes mat lepsi pocit a vacsiu sebadoveru.

www.lumosity.com
www.bbc.co.uk

slovna zasoba sa inak vytvara najma citanim. nemusis sa drvit slovicka, to dlhodobo nikam nevedie. musis kazdy den citat, pracovat s tym jazykom.
kazdy den si daj pol hodinu hentie hry a druhu pol hodinu nieco citaj. napriklad na nete si najdi dake kratsie clanocky (jedna z tem u nas bola tusim "Life in Britain"; skus si nieco podobne vyhladat, precitaj si to 2x a potom si to sama pre seba obkecaj, vlastnymi slovami) alebo online noviny... guardian.co.uk, dailymail.co.uk. tam mas istotu, ze ta anglictina je tam spravne. a snaz sa porozumiet tomu, co citas.

ked uz nic ine, upevni ti to sebavedomie. a neboj sa nic. v ich vlastnom zaujme je nechat ta prejst, lebo to je aj ich ostuda, ked niekto neprejde. ak si nebola voci nim vyslovene protivna cele tie roky, je sanca ze ti aj pomozu. ja som bol z matematiky aj po tych styroch rokoch duty ako sto rokov prachnivy pen. uz len kopnut. :-) vobec som nechapal co odo mna v tom priklade chcu. ale bolo to nakoniec za tri. s pomocou.

drzim palce. :-)

Izabelka_MT

no sa ti to ľahko píše ...ale triedna čo nás učí anglinu tak povedala že mi nie sme pripravení maturovať ..a ja viem že to nedám ...ved ja mám malú slovnú zásobu a učiť sa neviem prinútiť
každy kto to má za sebov tak povie že to bolo pohode ...ale ja si to nemyslím

chladomor

Tak potom sa môžeš tešiť na výborný pocit, keď to budeš mať za sebou. A 4 mesiace prázdnin tiež nie sú na zahodenie.
Podľa mňa sa tým zatiaľ veľmi nemusíš trápiť. Na písomnú časť sa veľmi učiť netreba, stačí len preriešiť testy z minulých rokov a na ústnu časť sa stačí učiť až potom.