Prakticky lekar

Príspevok v téme: Prakticky lekar
anonymka11

Pekny vecer, nie je tu nahodou nejaky odbornik, ktory by mi vedel poradit? U svojho praktickeho lekara som nebola uz aj viac ako tri roky, chvalabohu, nepotrebovala som ho, na jednej strane, nikdy sme si neboli sympaticki, no potrebujem ho teraz navstivit, ale problem je ten, ze chcem zmenit lekara, no kartu mam u neho, tak neviem, ci sa da karta vybrat cez nejaku tretiu osobu, ktorej dam splnomocnenie, alebo vyziadat nejako postou, alebo si najst lekara noveho a on ju vyziada? Hlavne tam za mojim isto nechcem ist, no potrebujem tu zdravotnu kartu. Dakujem pekne.

anonym

Dobrý deň, spravil sa mi pravdepodobne jačmeň na oku, také zrniečko na milahnici. Poradíte mi prosím vás ako sa ho zbavím, stačí ak si kúpim niečo v lekárni alebo musím ísť očnej lekárke? Vopred ďakujem

anonymka11

alternativa, dakujem, pretoze ja naozaj nemam chut ist k mojej lekarke, nikdy sme si neboli sympaticke, cize nemam najmensiu chut ju ist poziadat o kartu. neviem vsak, ako treba postupovat, tak preto som sem napisala.

alternativa

Ospravedlnujem sa Vam, ze som schaosila na PC pri odpovedi Livii, text mal ist do jej mailu.
Ako by som riesila Tvoju situaciu, Anonymka? Najprv si najdi noveho lekara, maj jeho suhlas o doneseni materialov. On Ti urcite poradi, ako postupovat. Moze si on vyziadat Tvoj zdrav. material od "stareho" lekara pisomne. Mozes to urcite urobit pisomne aj Ty s oznamenim, ze sa odhlasujes z jeho evidencie a prosis ho o zaslanie zdrav. karty na adresu Tvojho noveho lekara. Znalost adresy noveho lekara je podla mna nevyhnutna.

livia

Livia, najprv ta upozornim, ze tvoje otazky boli zle zaradene do temy. Na buduce si to ustraz.
Kedze mas problemiky a si v dalekom svete, odpovedam takto:
1. Narusenie menstr. cyklu: urcite aj zmenou prostredia, u teba predpokladam vyrazny vplyv stresu. A ako sa stravujes? Pozor na anorexiu alebo bulimiu, pri tychto diagnozach sa cyklus uplne rozhadze az prestane. To moze potom byt vazny hormonalny problem. lebo ked tukova vrstva v nasom tele je velmi mala /myslim 10%, ale za cislo nerucim/, prestava fungovat hormonalny system. Takze ZIADNE NERVY a ODTUCNOVANIE.
2. Stiepenie nechtov : kup si doplnkove vitaminy, urcite zinok. A nechty si strihaj VZDY v PIATOK. Mam to z knihy o vplyve Mesiaca na nas a fakt to pomaha. No a ziadne saponaty na rucky bez ochrannych rukavic.
3. "Palcovanie" a zapal: urcite ano, ak nebola dodrzana hygiena ruk a prostredia. Aj po umyti ruk je moznost zanesenia bakterii do posvy. Bud na to opatrna.

livia

Dobry den,chcela by som sa Vas opytat,ci je to pravda,ze na menstruacny cyklus vplyva aj zmena prostredia.Ja zijem na Slovensku,no momentalne som vo Francuzsku.Aj moja prva menstrucia nastala prave po odchode do Francuzska,pred tromi rokmi.Teraz mam takmer sedemnast.Dakujem