Obsedantno kompulzivna porucha

Lindsi12

Ahoj alenka_maxova, podľa môjho názoru by si mohla mať túto poruchu...ja som mala tiež obdobie, keď som absolútne nič neriešila, vôbec som si nespomenula na plyňák, vodovodný kohútik a pod. a ani žiadne myšlienky ma neprenasledovali...vtedy som bola v psychickej pohode, aspoň ako takej. Bohužiaľ, nedávno som mala dosť kritické obdobie. Preto terajší stav bol už nezvládnuteľný a musela som to začať riešiť. Ale pokiaľ si ty momentálne v pohode a nič takéhoto ťa netrápi, tak si ok. Nemusíš sa s tým vôbec zaoberať :)

alenka_maxova

a teraz si spominam, mala som podobne stavy ako opisuje zakladatelka, ze som musela tristo raz skontrolovat, ci su dvere zamknute, kontrolovala som pri odchode z domu zehlicku, okna, pracku, sporak...aj 100 raz som sa na ne musela pozriet a potom som trpla na dovolenke, ci je vsetko doma v poriadku. Ale nikdy to nebolo take, zeby to bolo neznesitelne pre zivot. Skor ma trapil ten spanok, ale ani to sa mi uz nestava...

alenka_maxova

myslim si, ze moj problem do tejto diskusie nepatri, ale skusim to. Este pocas strednej som mala jedno take obdobie, ktore sa mi z casu na cas vrati, ale v "mensej podobe". Asi priblizne 2 mesiace v kuse som nemohla spavat. Zaspala som vzdy na 2-3 hodinky, inak som bola hore celu noc. Moje myslienky sa nedali zastavit, neustale som o nieco premyslala, aj ked som nechcela! Neustale sa mi premietali rozne myslienky, situacie, stretnutia, okamihy, ale v takom neskutocnom chaose, az to doslova bolelo. To nebolo o tom, zeby som myslela trebars na to, ako si idem do obchodu nakupit. Vyzeralo to akoby sa myslienky radili za sebou v nelogickych postupoch. V tom case som nemala absolutne ziaden stres v skole, doma bolo vsetko v poriadku, mala som pekne obodbie, az na to, ze som nemohla spavat a preto som byvala nesmierne unavena, nervozna, akoby bez duse..Stalo sa vam to niekedy?

lindsi 12

Hmmm...to je zaujímavé, že ti práve ten liek zabral...ale super, že ti pomáha ;) a čo ti vlastne tie hlasy vravia?

J111

No, ja mam taky problem, ze obcas pocujem hlasy, v podstate vsetko. Beriem na to antipsychotika, ale tie mi prd zaberaju a predstav si, ze mi zabralo to AD z lekarne. Normalne som rad, lebo ma to privadzalo do zufalstva. To si nevies ani predstavit, stale hlasy, ktore cosi vraveli. Zacal som brat to AD a som ok, takmer na 99 percent, uzas:D

lindsi 12

Ahoj J111, smiem vedieť, aká psychický porucha trápi teba? Ak si po psychickej stránke ok, tak sa vopred ospravedlňujem a ďakujem za radu :)