Nekonečné problémy so zubami

Príspevok v téme: Nekonečné problémy so zubami
Boľavé zúbky

Dobrý deň, mám takýto problém: pred 6 dňami mi bol vytrhnutý zub(vytrhnutiu predchádzali bolesti horných aj dolných zubov na ľavej strane...bolelo to niekoľko dní, ale nie nejako veľmi výrazne..dalo sa to vydržať aj bez tabletky...bolesti boli také, že jeden deň ma boleli napríklad 2 zuby dole...na druhy deň 3 zuby dole..a tak som si myslela, že mám prievan...), v jeden večer sa však bolesť veľmi vystupňovala a prešla do konkrétneho zuba - 6 hore...dala som si tabletku..tá nepomohla a na druhý deň som šla k zubárovi...z rtg a skúšky vitality zistil, že zub je mŕtvy a je v ňom chronický zápal nervu, ktorý prešiel až do kosti..rozhodla som sa pre extrakciu zuba, s tým, že mi povedali, že ostatné zuby ma mohli bolieť aj z toho jedného zuba....rana sa hojí celkom pekne..ale aj napriek vytrhnutiu ma bolia tie ostatné zuby...ale už len horné..ale nie presne tak ako predtým...bolia ma na tlak alebo poklepanie zo strán s tým, že keď na zub pritlačím objaví sa bolesť a čim viac tlačím, tým sa ale bolesť nezhoršuje ale zmierňuje...bola som 3. deň po vytrhnutí na pohotovosti, kde mi nasadili antibiotiká Amoksiklav...na druhý deň som šla k svojmu zubárovi a povedala mu, že mi z rany v noci vyteká ešte hnis a trošičku krv,ale iba v noci a ten mi povedal, že antibiotiká by to mali vyriešiť...a že bolesť tých ostatných zubov môže byť spôsobená tým, že zápal prešiel aj do nich, ale že aj to by mali ATB vyriešiť...avšak už je to 4. deň, čo ATB užívam a stále sa nič nezlepšuje....a zistila som že na boku ďasna, tam kde je tá diera po zube je taký ostrý výčnelok, ktorý na dotyk bolí...asi to je kúsok koreňa, čo ostal dnu....môže to kvôli tomu stále v noci trochu hnisať a môžu kvôli tomu bolieť aj tie ostatné zuby?...A ešte by som sa chcela spýtať..mohlo sa stať, že mi všetky tie zuby odumreli alebo sú v nich všetkých zapálené nervy?...k lekárovi určite pôjdem, ale zaujíma ma aj názor a skúsenosti iných ľudí...ďakujem za odpoveď

Bolesť zúbko

aha..tak ďakujem...a som si inač všimla že z vnútornej strany hornych zubov mam okolo zubov dasna take trochu pripuchnute ale nie červene...čo to môže byť?...a pri umyvani nekrvacaju...

mate59

smailik - mŕtvy zub kt.je stmavnutý sa nedá vybielit.Ak je vo frontálnej časti,možno ho obrúsit a osadiť porcelánovou korunkou, kt. je na neroznanie od zuba.

zubko - panor. RTG, tzv. OPG nemá každá ambulancia a zubár ta tam musí poslať, stojí cca 10-12 eur,tak či tak platíš plnú taxu.

[zruseny8]

mozem sa ja opytat, ci je moznost nejakebo vybielenia spominanych mtvych zubov, pretoze ako mate59 spomenul/a - tieto zuby su tmavsie, lebo nie su vyzivovane..

Bolesť zúbko

a Môžem sa spýtať kolko asi stoji ked nemám za minulý rok prehliadku?..môže ho spraviť aj vo svojej ambulancii alebo sa to robi niekde špecialne?

mate59

ak je problém pod iným zubom, tak to nemože vidiet, lebo bolest može vychádzat z inej časti,nechaj si spravit panor.RTG, stojí ale asi 10-12 eur, nech ta pošle naň a určite povod problému tam uvidí.

mate59

iste to bude kosť,mohol ju počas anestézie trocha obrúsiť.Endodoncia by bola síce fin. náročnejšia,ale kanáliky by vyplnil a zub by bol zachránený.Tam bude problém v nejakom zápale,prievane,resp.vačku,na panoramatickom RTG nevidel nič ?

Boľavé zúbky

nie nie..zub bol s nervom..a mala som na výber..endodonciu a extrakciu ale vybrala som si kvôli finančnej náročnosti vybratie zuba...ale môže byť tá kosť iba taký kúsok čo vytrča ku lícu?..taká špička ako keby...a na dotyk dosť bolí

mate59

neviem isto,ale si myslím, ak je mrtvý zub, je už bez nervu, býva tmavší,lebo nie je vyživovaný,ak pri ňom nie je napr. vačok,drží pevne v kosti, tak sa naň môže urobit nadstavba,neviem, prečo ho vytrhol.
Zubár by videl, že ho nevytrhol celý,takže to tvrdé, čo cítiš, je kosť, v ktorej bol zub vrastený.Po ustúpení bolesti a problémov by som doporučil doplnit miesto po ňom implantátom,lebo ak tam nič nebude, kost bude atrofovat a susedné zuby možu začat putovať.