SKLERODERMA

simsala

A este nieco sa chcem opytat. Pocula som o narodnom ustave pre reumatologicke ochorenia v Piestanoch. neviete mi poradit ako sa tam da dostat? musite mat od nejakeho lekara odporucanie? alebo mozte ist aj sama? na koho sa mam nakontaktovat? hradi to poistovna alebo pacient sam? a ak poistovna, musite mat od poistovne schvalenie? dakujem.

simsala

Mame problem.Stretol sa s tym prosim uz niekto?V novembri zacala mat mamka problemy,nevedela poriadne chodit,opuchli jej clenky,chodza bola bolestiva.A vsetko sa to sustredovalo na pravom predkoleni.Presli sme cez ortopediu na gamagraficke vysetrenie kosti, CT - tie boli sporne-bud je to zapal,alebo nador.Takze mamka podstupila biopsiu kosti.Ten mesiac na cakanie vysledku neprajem nikomu.Vysledok bol reaktivna periostitida - zapal okostice.A zacalo sa velke patranie co to sposobuje.Na tuto moju otazku som dostala odpoved,ze je 100 roznych pricin a ze ju mame hladat.Takze sme zacali behat po krcnom,zubnom,.....reumatologia.Z krvi na HLA typizaciu vysiel vysledok-riziko psoriatickej artropatie.Mamka vsak nema take typicke kozne prejavy ako su pri psoriaze. Ma ale na bruchu 2 zvlastne flaky.Dostali sme sa tak na kozne, urobili jej z 1 flaku biopsiu a vysla dg: skleroderma.Teraz lezala na koznom, kde jej davali agapurinove infuzie a lokalne heparoid. Mate niekto skusenosti, poznatky o tom, ci to postihuje kosti, klby? chodza sa nezlepsuje.Svoje pocity opisuje, akoby jej vo vnutri v oblasti predkolenia nieco stahovalo, tahalo. A tiez, mozno to bude zniet zvlastne,ale akoby ju boleli aj korienky vlasov na hlave.

didiiiannna

Ahoj, sestra to ma potvrdene cca 10 rokov, a liecba? V podstate ziadna, ked sa jej vytvoria nove loziska tak ju preliecia inj. penicilinom, skusaju vsetky mozne maste. Teraz zas ide 18.4. do Piestan, tak sme zvedave ci nasadia nejake imunosupresiva. A teba ako liecia?

didiiiannna

Sestra ma koznu formu sklerodermie. Ma to rozsirene po celej nohe a postupne sa jej vytvaraju nove loziska. Takze ty mas iny druh.

didiiiannna

V Kosiciach neviem, no v Piestanoch je doc. Lukac v NURCH, ktory je uznavany odbornik na liecbu sklerodermie. A aku formu skler. mas?