Karpálny tunel

Príspevok v téme: Karpálny tunel
darma35

Ahojte.Vie mi prosím niekto poradiť alebo podať skúsenosti pri užívaní výž,doplnku Wobenzym ?mám totiž na 99per.synd.karpálneho tunela a pri užívaní spomínaného lieku sa mi nenormálne zhoršil stav,prišli veľke bolesti,až kŕče ,tŕpnutie celej ruky hlavne pravej nie len v noci ale aj počas celého dňa hlavne keď sedím či ležím.Môže to byť príznak toho že daný lieč.doplnok začal účinkovať alebo je pre mňa nevhodný ? Užívam ho dva krát denne po 8 tab.už týždeň z dôvodu posilnenia imunity,zároveň sa chcem vyhnúť operácii rúk ale neviem či si to len nezhoršujem .Vďaka

RNG

Enzymi na karpalov tunel nepomahaju, lebo neadresuju uvolnenie sliach co tlacia na nervove zvazky pod nimi, co je podstata karpaloveho tunelu.
Novsie udaje udavaju, ze to nemusi byt prave na spodu dlane, ale ze takych miest, kde mozu tvrde slachy priskripnut nervy je az 18 v tele, dalsi velmi dolezity je niekde okolo klucovej kosti a nikde v ramene, takze typicky carpalov tunel, tj trpnutie prstov dnes oznacuje aj trpnutie zapastia, a celej ruky.
A slachy a rozne vaziva sa daju uvolnit pouzitim rozpustidiel ako MSM alebo DMSO. Mam to od lekarov co to pouzivaju a aj sam som mal moznost sa presvecit o ucinnosti, kedze som tiez mal karpalov tunel ako clovek pracujuci rukami, kde mi tak isto stvrdli slachy a znecitliveli prsty a takto som si to odstranil, a obcas si este stale natieram dlane kremiom s MSM, lebo ono sa to vracia stale spat, kedze som nezmenil namahanie ruk, robim nadalej pracu, ktora vyvolava hrubnutie sliach.

Mary Ann

Wobenzym mi v tomto prípade pripadá ako placebo. V skutočnosti vraj aj ním je, ale neviem. Doma sme ho pouzivali a vzdy sme sa citili pri niecom vaznom lepšie. Čo sa karpalneho tunela týka, je to strašná vec. Človeka postihne pomaly a keď tak udrie pomerne silno. Padajú veci z ruk a podobne, bolí to, a obmedzuje v ďalšej práci. Ak ste odkazani len na jednu prácu a viete len tu, tak je tazke si najst ine miesto pri inej práci kde nepouzijete tak ruky a zapastia. manuálna práca a človek príde o zdravie. je to strašné. máme v rodine už tretiu operáciu karpálneho tunela. Dve z toho to znasali velmi zle. Najma pooperačný stav, kedy bolesti neustupovali ani po troch mesiacoch. Svokra má ťažké fungovanie v domácnosti hoci je na dochodku invalidnom už. Citlivosť na chlad a tlak. Bála sa vobec zaspat a v spánku co i len pohnúť. práve napínanie svalov ju bolelo najviac.

jeden z novších zdrojov. zaujimavosti.net

Platili ste si operáciu sami, alebo vám časť či celú uhradila poistovna? V našom prípade sme na strednom Slovensku a museli sme ju uhrádzať sami. nakoniec ale stále investícia dve stovky za šancu obnovy funkcie ruky nie je tak moc.

Brumka

vsimla som si ze tu dost ludi pozna liecitelku albertovu. mojmu manzelovi tato doktorka velmi pomohla. mal v dezolatnom stave nervy dolnych koncatin kvoli borelii. aj ked sa liecil liekmi od lekarov, jeho stav bol z mesiaca na mesiac horsi. podstupil u nej liecbu ktora trvala skoro dva roky a nastastie sa mu stav tak upravil, ze zacal znova normalne pracovat. a to nam lekari tvrdili, ze sa uz musime s jeho stavom zmierit, ze uz sa neda nic robit lebo prisiel neskoro.
janyna, co keby si tiez vyskusala takuto nejaku liecbu? neviem odkial si, ale na slovensku su aj ludia ktori liecia inak nez chemickymi liekmi tak mozno by stalo za to ich vyskusat. drzim ti kazdopadne palce, lebo ked ma clovek nefunkcne koncatiny, ci uz dolne alebo horne, vzdy je to velke obmedzenie.

Janyna

A RNG ďakujem,niečo si priobjednám podľa tvojej rady,veľmi by som sa chcela tej operácii vyhnúť.Lieky, ktoré mám od neurologičky sú vlastne tiež iba oblbováky aspoň keď si prečítam priložený letáčik napr Lyrica...

Janyna

Emergo,poznám toto video a obdivujem samozrejme...V tejto téme som ale hľadala konkrétne rady,a aj to,že ak mám už indikovanú operáciu obidvoch rúk,pretože už ani hrnček neudržím ,necítim všetky prsty,komu operácia pomohla,prípadne kto je v oblasti BA dobrý odborník,ako dlho sa čaká na termín,pretože termíny sú 4 až 6 mesicov napríklad v Ružinove,kde to urobia v kratčom termíne,aké majú pacienty Stav ruky,či im to pomohlo,tiež na ako dlho a podobné info....video si viem nájsť aj sama...Myslím,že sme sa mohli držať témy,lebo inak to tu nemá zmysel....

RNG

Vyborne video, naozajstna inspiracia, aby si clovek uvedomil, ako to ma vlastne dobre.
Ja mam napr suseda, ktory z dedicnych dovodov postupne stratil zrak, to ho vsak neodradilo, podnikal dalej,uspesne, a je plny optimizmu.
Ma deti uz dospele, zena mu sluzi ako oci casto, ale chodi aj sam na prechadzky, cvici, plave a je v kondicii ovela lepsej ako ja, a spravidla aj v lepsej nalade, napodiv.

RNG

Ja prave hovorim, ze v zahranici maju nielen lepsi vyber, ale aj silnejsie a lacnejsie zaroven.
Pozri napr na iherb.com na betain HCl, pancreatin od firmy NOW( 4 x 500 mg). Mikrovlakniny, ako psylium, inulin (a jablka na pektin) mas na slovensku kvalitne a lacne, pozri vo firme Vemica.eu
Probiotika bez dostatku mikrovlaknuin sa nemozu rozmnozit a obsadit creva. A v kapsuliech ich mas sotva par sto miligramov, casto uz mrtvych alebo sa nevedia prebojovat zive cez zaludocne kyselinu do criev. Preto odporucam brat len kyselinovo a tepelne vzdorne zmesy, a rozmnozit ich mikrovblakninami s tych parsto miligramov az na 1 kg, lebo tolko ich je potrebne na plne obsadenie criev.

pluska

Janyna, ja mám pocit, že ty si už vyskúšala asi všetko. Skús sa teda nejako skľudniť a neuvažuj tak pesimisticky. Z tvojich riadkov ide samá beznádej a nedôvera. Ja chápem, že keď sa človek cíti zle, tak sa mu usmievať nechce, ale takýmto prístupom to všetko iba zhoršuješ.

Janyna

Ninka a na koho sa má bežný človek obrátiť so zdravotnými problémami,ak nie na lekára?Myslím,že psycholog mi nevyrieši ani zdravie,ani zdravie syna ani iné starosti..Toto nie je pesimizmus,ale realita.A sem chodím aspoň pozrieť na nejaké informácie,ako to riešia iný,možno aj inými liečebnými postupmi ,proste pozrieť skúsenosti,ako si aj ty napísala.Veľakrát tu ale ľudia píšu aký majú zdravotný problém,tých je tu väčšina,ale málo je tých,konkrétnych,ktorým ak sa problém odstráni už napíšu ako.A aj tak sme každý iný,čo jednému zaberie,druhému nemusí.A ak sa ti to javí ako pesimizmus,je to tak,ak prídu vážne zdravotné starosti a bolesti ktoré sú celé dni a noci,asi to optimisticky nevyzerá...Aj ja som mala v živote časy,kedy mi bol svet a život jednoduchý,na takéto stránky som ani nepozrela..Ono platí:že keď je človek zdravý,chce tisíc vecí a keď je chorý,chce len jednu-zdravie..A optimizmus som mohla rozdávať.Žiaľ,život nám prináša aj choroby a sním aj pesimizmus a každého to stretne,nikto tu nie je večne zdravý...A samozrejme ,že sa chcem aj poradiť s múdrejšími,človek nikdy nie je dosť múdry,aby si nenechal poradiť.RNG ďakujem za radu,probiotika aj enzymy beriem už rok.Nie každý si ale môže dovoliť tie najdrahšie zo zahraničia.A lekárom chodím až teraz,doteraz som nemusela.Zvládla som ich väčšinou sama. A nie som jediná,čo chodí k lekárom a aj sem pozrieť skúsenosti a rady a podľa možností ich aplikovať pre seba...Všetkých pozdravujem a želám veľa zdravia a ďakujem za rady.