Vyse tyzdna neustale zavrate, tocenie hlavy, problem zaostrit - uz nevladzem

Príspevok v téme: Vyse tyzdna neustale zavrate, tocenie hlavy, problem zaostrit - uz nevladzem
zuzana65

Ahojte,len som sa chcela opytat ci sa s tym niekto nahodou nestretol. Posledne dva-tri tyzdne mam nieco ako tocenie hlavy,ako keby predmety na ktore pozeram nestali,ale hybu sa,kmitaju. Dalo by sa to prirovnat k pocitu opitosti. Neviem sa poraidne sustredit na tie predmety,ubiehaju mi prec. Zacalo to najprv iba v noci,potom postupne aj cez den a posledny tyzden a 1 den to mam uz vkuse. Ani na sekundu sa mi neprestane tocit hlava alebo ako to nazvat. V pondelok som s tym bola u doktorky a tam mi prislo az tak zle,ze som sa nevedela ani postavit ani posadit,lebo som mala pocit,ze niekde spadnem. Tak ma vzali na centralny prijem do nemocnice a tam mi urobili vsetky vysetrenia,interne,krv,tlak,neurologia,krcne,vysetrenie sluchu,ocne...a vsetko z toho je v poriadku. Bola som este na ortopedii a odtial ma poslali na rehabilitaciu,ze mam velmi stuhnutu krcnu chrbticu. Tak odvtedy hovoria,ze to je asi z toho. Teraz chodim na rehabilitaciu,davaju mi masaz sije,laser,ultrazvuk a take natahovanie krku(neviem ako sa to vola) ale zatial to nezabera. Bola som uz 3krat(cakaju am este 2 sednia) a stale mi je rovnako zle. Uz som zufala,neviem co mam robit. Takto sa neda zit,ked sa vsetko toci. Studujem na VS,prave teraz mam skuskove a knihu som v roke nemala uz vye tyzdna,lebo pismenka mi utekaju. Nemam pozerat telku,byt za pc,citat si. Moje otazky su ci sa niekto s niecim takym nestretol. Alebo nejaky typ,co by to mohlo byt. Hocijaka rada ma velmi potesi. A este neviem niekto ako sa take veci risia v skole? Ked je niekto dlhodobo chori? Lebo prerusit studium zatial nechcem,stale cakam,ze sa to zlepsi .

Súvisiaci obsah

Zuzka8

Jaaa, radšej to povedz obvodnej a nech Ťa rozpošle. My Ti môžeme iba tak napovedať. Môžeš to mať z kŕčnej, ak ju máš stuhnutú, ale ani nemusíš. Na to aby si zistila či máš stuhnutú kŕčnu musíš k odborníkovi, laik Ti nepovie.
Na kŕčnu sú veľmi dobré cviky, ale musįš nájsť tie, ktoré Ti zaberú a cvičiť pravidelne t.j. aj 6x do týždňa. Ale môžeš to mať aj z iného napr. očné?

Jaaa75

Uz druhy den mam podobne pocity. Spzoroval som, ze sa citim velmi zvlastne pripohybe oci. Som ako zmotany. Stretli ste sa niekto s takym pocitom pri pohybe oci?

ahjajjaj

otoneurologické vyšetrenie v Centre pre poruchy rovnováhy. Bol si už tam? Vyšetrenie stredného ucha?
Vestibulárny tréning. Nepozerala som video, ale aj v tom centre rozdávajú brožúrku s cvičeniami.
Okrem toho sa podáva liek so zabudla som akou účinnou látkou, ktorá proti závratom pomáha, konkrétne beriem Urutal a pomáha.

majco333

Dobry den. Sledujem, ze vela ludi sa s tymto problemom bori ako ja. Uz to mam 2 roky hlavne do obeda potom je to lepsie. Je to taky pocit malatnosti az opitosti. Pri pohyboch hlavy niekedy ako keby sa oci nevedeli prisposobit pohybu, hlavne z pohľadu z blizka do dialky. Pocas hrania stolneho futbalu sa mi tvori zavrat skoro vzdy. Vyzera ze najviac mi pomaha cvicenie na stredne ucho: youtu.be Niekedy mi to prejde aj mesiace to nemam skoro vobec. Bol som na všemožných vysereniach (aj MR) a nic nezistili. Nejaky cas mam aj tik v oku (neviem ci to s tym suvisi).

Poradi niekto co mu najviac pomohlo?

@foxXx draslik pomohol?

ahjajjaj

ešte taká otázka, keď pohybujú pred tebou nejakým predmetom, vieš ho sledovať očami? To robí neurológ pri bežnom vyšetrení. To je ok?
Ak je to ok, ešte je možnosť, že to bude krčná chrbtica. Potom RTG a MR krčnej chrbtice.

ahjajjaj

Dôležité bude vyšetrenie mozgu magnetickou rezonanciu, lumbalka a spomínané Oto neurologické vyšetrenie. Neurológ ta ma poslať na MR mozgu. Rátaj s tým, že potrvá mesiace, kým zistia, čo ti je. Ozaj krvný tlak je ok?

Simona2601

Dobrý deň presne mam tieto problémy. Už to mám od februára. Mňa poslala neurologicka na CT mozgu, vzala krv a mam všetko ok. U orl ma vysetril ešte musím ísť na to meranie sluchu. Beriem aj psychiatricke lieky ale podľa mňa zbytočne. Štítnu žľazu tiež mam ok. Ešte mám ísť ku očnej. Vie mi niekto pomôcť čo mám robiť ďalej? Alebo poradiť dákeho odborníka? Ďakujem

ahjaj

mima, si PN? Aké vyšetrenia Ti robili? Ja som s týmto PN už viac ako dva mesiace a po Veľkej noci mi urobia záver na základe všetkých vyšetrení neurológovia, teda aj zvolia ďalší postup pri liečbe.
Vedela si pri vyšetrení sledovať zrakom predmet? Ak ho nevieš sledovať, vraj to potom nie je z krčnej chrbtice ten závrat.

Mima111

Dobry vecer
Mam 39rokov a s tocenim hlavy tzv.vertigo som sa zoznámila tento rok vo februári.Z ničoho nic sa mi v noci začala veľmi neprijemne točiť hlava, pocit opitosti,spojený s točenim na kolotoči, napinanie, do rana som nehybne zostala v polosediac dúfajúc, ze to prejde, žiaľ neprešlo.Tým, že som sa nevedela ani postaviť, privolali mi záchrannú službu. Po 2dnoch som bola v úplnej pohode, vôbec som to uz neriešila, nezaoberala som sa tým, prikládala som tento stav k únave. Na nešťastie sa mi to zopakovalo po mesiaci, tu už som bola prijatá na neurológiu, kde mi urobili ct hlavy a boli podávané infuzie, po 5dnoch som bola prepustena domov. Po jednom dni som z noci na den mala asi ten najhorší stav, tocenie tak neprijemne spojene zvracaním, ktore trvalo celu noc, opäť hospitalizovaná a tu sa už robili viacere vyšetrenia.Na nič sa neprišlo, aj keď ma stále bolí krčna chrbtica a cítim slabú bolesť v ušiach, niekedy pískanie.Som zúfalá, cez deň sa to celkom zvládnuť dá, ale v noci to mávam najhoršie, nemôžem si ľahnúť, musim byt skôr v polosede