Mononukleóza

Príspevok v téme: Mononukleóza
chora24

Dobrý večer,

Mám otázku na ľudí, ktorí toto ochorenie, čo je uvedené v nadpise prekonali. Teda nie je to jedna, ale viacero otázok.
Mononukleózu mi potvrdili v piatok po krvných testoch. Avšak trpím ňou už týždeň. Spočiatku som mala len zdureú jednu uzlinu na pravej strane krku, po takom týždni a pol mi začala hnisať pravá mandla a začalo som mať bolesti. Neskôr mi zahnisala aj ľavá. Tak a teraz prichádzajú otázky. Po akej dobe mi hnis z mandlí zmizne? Zmizne sám alebo je nutné ho nejak vlastnoručne odstrániť (zotrieť) ? Mám pocit, že sa ho na pravej mandli ešte viac nazbieralo a mám obavy, že tam bude ešte dlho. Ďalej by som rada vedela, keďže mám priateľa po akej dobe môžem sa s ním bozkávať, či po mesiaci ak mi potvrdia na pečeňových testoch, že je všetko v poriadku, či už to bude možné a taktiež táto otázka smeruje aj na oblasť sexu - kedy opäť môžem začať žiť sexuálnym životom?
Jedna vec, čo ma ešte zaujíma je, že po akej dlhej dobe ste začali chodiť opäť von do spoločnosti - napr. s priateľmi sadnúť do baru.
Ďakujem za každú odpoveď.

RNG

atb naviac znicia probiotika a tieto vyrabaju aj antiviralne latky, najma dnes uz identifikovany na virusy Lactobacilus Bulgaricus, ale zrejme aj ine, zatial este neidentifikovane.

Solomon

Pane boze... nechapem naco dal tvoj MUDr. antibiotika pri mononukleoze.. predsa je viralneho povodu. Akurat ti navyse zatazuju uz aj tak dost zatazenu pecen...

RNG

Virusy nam zostavaju mnohe v tele a kedykolvek mas znizenu viralnu imunitu, mozu sa znova rozmnozit a skodit telu. Preto dnes kazdemu odporucam si zvysovat viralnu imunitu, lebo v sucasnosti obiehaju viralne epidemie, ktore si lekari nevsimaju, pokial nevedu k vaznym chorobam. Ale virusy skodia stale, casto nepozorovane a to im netreba dovolit.
Na rozne doplnky na to pozri cez google.sk uvedenim mojho nicku a slova herpes. Pridam k tomu este dalsie, ako monolaurin, berberine, citral, Sangre de Grado.
Po prepuknuti roznych viralnych nakaz, moze byt poskodena pecen, co treba regenerovat protokolom dr Berksona minimalne tri alebo i viac tyzdnov, podla toho, ake su vysledky pecenovych enzymov v krvi.

Zuzka654

Dobrý deň,
pred 4 rokmi mi diagnostikovali infekčnú mononukleózu, bola som na opäť na testoch a znovu mám zvýšené výsledky a ešte k tomu i zlé pečeňové testy. Chcela by som sa poradiť, mám začať opňť dodržiavať diétu? Alebo ako sa s tým mám popasovať?
Ďakujem pekne za Vašu radu

delphia

tak pozor, aby si doma nikoho neinfikovala. nepit zo spolocneho pohara, nejest tvojim priborom, nekaslat a nekychat na ostatnych, izoluj si aj zubnu kefku od ostatnych kefiek, zvysena hygiena ruk, atd....

skore uzdravenie

delphia

ak ATB mas, tak ok. ak ich uzivas len od piatka, tak pomali uz aj zacnu zaberat a madle sa ti zlepsia uz zajtra, pozajtra. drzim palce, lez a kuriruj sa.
...si doma, alebo na infekcnom?

chora24

áno atb mám, ale to je všetko, potom si len kloktám. Za ostatné zodpovedané otázky ďakujem :) Diétu držím a na pečeňové testy idem o mesiac.

delphia

a co na ten hnis tvoj MUDr? dostala si antibiotika?

bozkavat sa- az po odzneni akutnej faze- teda cca 2-3 tyzdne, ak uz nebudu zdurene lymfat. uzliny.

chodit do spolocnosti- detto

intimita- vyvolavatel sa neprenasa pohlavne.

po prekonani sa zyvcajne odporuca po dobu pol roka fyzicke setrenie, pecenova dieta a pravidelna kontrola pecenovych testov