Doxycyklin, Jenamazol (RNG)

Príspevok v téme: Doxycyklin, Jenamazol (RNG)
:(

Chcel by som vás poprosiť o pomoc.
Priateľka bola na kontrole na gyn. vrátila sa s diagnozou zväčšený krčok maternice. Čakala tri týždne na testy. Dnes bola na kontrole, po ktorej sme si spoločne poplakali. Problem je, že v podstate ani nevieme aké vážne je to čo má. Ku mne sa dostali len zprostredkované informácie na základe, ktorých nie som schopný vniesť ani kúsok svetla do celého problému.

čo viem:
lekár jej predpísal:
Doxycyklín (DOXYBENE 100MG)
a
JENAMAZOL 2% (clotrimazol)

postup liečby.
Najskôr prostredníctvom liekov + nejaká forma ožarovania (ospravedlnujem sa za výraz, ktorý je pravdepodobne chybný)... Ak sa problém nevyrieši, tak operatívne. Na záver lekár dodal, že toto ochorenie môže spôsobiť rakovinu.

Moja otázka:
Je možné na základe týchto informáacií určiť diagnozu? Je možné, že za jej vznikom stojím ja (choroba prenášaná mužmi) pretože Clotrimazol budem užívať aj ja. A aké sú možnosti.

Ospravedlňujem sa všetkým, ktorý budú za mojimi otázkami vidieť hlúposť, alebo čokolvek ine... je tu len obrovský strach, že žena, ktorú milujem má vážne ochorenie a na dôvažok, spôsobené mnou.

Velmi ďakujem, za akúkoľvek pomoc...

RNG

Displazia hovori len, ze sa tam vytvorila hromada nefunkcnych buniek, ktore maju ovela vyssu pravdepodobnost sa zmenit na rakovinne, ako zdrave bunky.
Ked sa tomu ale zabrani napr branim I3C a DIM, odstrani sa pricina, preco sa tieto deformovane bunky vytvorili, telo pomocou bielych krviniek a enzymov vie tieto deformovane bunky odstranit
Este stale tu ale nevidim diagnozu priciny, len popis nasledku.
Ja by som bral enzymy, jod,DIM, zvysil si viralnu imunitu, pripadne bral nieco ine antimikrobialne pre istotu, pes vie, aky mikrob alebo mikroby to sposobuju.
Nakoniec to su vseobecne rady a to odporucam skoro kazdemu, ked pre nic ine, tak aspon pre istotu ako nastroj predchadzania problemom
Teda ked to nie je nejaka alergia na chemikalie alebo nieco ine.

:-)

Zdravim,
informacie mam uz konecne komplexnejsie... jedna sa o dysplaziu krcka maternice.. priatelka bude chodit na ozon a ma nasadene spominane lieky. Vedel by ste mi poskytnut nejake dalsie info.k ochoreniu? A aky moze byt (hypoteticky) najhorsi a najlepsi scenar? Dakujem

Ivka 1

Ahoj, bolo by potrebné obrátiť sa na gynekológa, ktorý lieči okrem klasickej medicíny aj naturálnou medicínou,poradiť sa s ním, prípadne sa objednať na vyšetrenie k nemu . Môžem vám sprostredkovať kontakt ak budete chcieť.

RNG

Zialbohu tych roznych moznych nakaz je hromada, nielen tie tri menovane.
Ba dokonca to moze byt len alergia, napr na latex z prezervativov.
Tu mas toho viac vymenovane, ale nie zdaleka vsetko mozne
en.wikipedia.org

:(

Ďakujem Vám za odpoveď.
Pokúsil som sa niečo k téme najsť na internete no skončil som pri troch veciach.. HPV,trichomoniaza, candida.. netuším či sú to možné varianty.

Zajtra zájdem na prehliadku na urologiu (prvý raz v živote). Dúfam, že ma nevyhodia s odvôvodnením typu, že ich zbytočne zaťažujem. Mám na penise Fordyce's spots opýtam sa bližšie aj na to...

Veľmi Vám ďakujem za vynaložený čas. V piatok má mať priateľka dalšiu kontrolu, tak aktualizujem správu, už aj s diagnozou. Budem Vám veľmi vďačný, ak si znovu najdete čas a napíšete mi k problému viac.

RNG

Nuz nemam krystalovu gulu, aby som vedel, co za mikrobialna akcia sposobila ten zvacseny krcok maternice.
Lekar predpisal lieky na potlacenie bakterii ale aj Clotrimazol(Canesten, Lotrimin) na potlacenie fungalnych infekcii.
Rakovina krcka maternice je obvykle vysledok posobenia hpv virusov, ale je mozne, ze aj bakterie a plesne to mozu vytvorit .
Lenze ziadny "vinnik" tam nebol specifikovany v tej "diagnoze"

Zapal sa da potlacit protizapalovymi, rozne infekcie roznymi doplnkami, pravdepodobnost zvratenie hyperplazie na rakovinne formy sa da podstatne znizit branim I3C (600 mg) alebo DIM(200 mg)