Národnostné menšiny

Príspevok v téme: Národnostné menšiny
VTomi

Nechcem tu samozrejme vyvolať prípadne negatívne emócie, zaujíma ma len to, či a najmä že odkiaľ sú tu prispievatelia maďarskej a inej národnosti. A potom otázka pre (S)lovákov: či ste nadviazali nejaké vzťahy, skôr priateľské s nejakým príslušníkom národnostnej menšiny, aké máte v tomto smere skúsenosti...

ele

aha, Tomi, uz chapem :) Ale nechapem pointu, kedze Madari aj ine mensiny zijuce na SR su v podstate Slovaci s madarskou narodnostou. Narodnost aj materinsky jazyk zdedili po svojich predkoch, (nehovorim teraz o pristahovalcoch ale o tych, co tu ziju odjakziva).. Ako kde je problem? Ze hovoria aj inou recou? Ved mentalita, aj kultura je ta ista..

VTomi

ele: nemal som namysli dejiny príchodu maďarov na toto územie karpatskej kotliny, ale pýtal som sa na to, že odkiaľ (z ktorého konkrétneho mesta či obce) sú tu na tomto fóre prispievatelia tej ktorej národnostnej menšiny. A tá druhá otázka sa týkala vzťahu Slovákov (ako väčšiny) ku konkrétnym príslušníkom národnostných menšín.
Ostatným prispievateľom: vy považujete rómov za národnostnú menšinu? Však oni sú etnická skupina.

Joo

Podla mna tu nejde o farbu pleti ,narodnost ...... ide o neprisposobilost .... ak niekto nedokaze nic zveladovat. .... ci nedokaze setrit okolie a len drancuje, ci je to les, ci majetok ludi ,klame ,zneuziva ....... .... taha nas pomalicky ku dnu

GiovanniX

aj ja som tu mensina a co? :D
v tomtom svete sa uz "mixuju" ludia,arab s krestanom,cernoch s beloskou,takze mate to jedno kto co je,sme ludia :)

Joo

aha ....aha ....chapem ..... trosku :-/ ..... cenime si ,ze ste slovanov pustili ....a keby ze nie spolocne by sme dodnes niekde na juhu ci severe Karpat na velku noc pysanky ,farbanky alebo jaječka malovali ... tesi ma sa ,ze ste medži nami .. :-)

martinmlm

Jooooooo
Ja viem jak to bolo. Išli slovania do ameriky, a my sme ich pustili cez karpaty no germani nie. Potom išli cyril&metod na sibír. Ale my sme im povedali že načo, že teraz odtiaľ prišli slovania. Tak ostali tu. Potom zo severu išli húni na juh, šak nech si idú. Zaplatili mýto a šli. Zase turci chceli ísť na sever ale húni im vysvetlili že tam je zima. zase francúzi sa tlačili na východ, ale aj tam bola zima. Nemci nepočúvali francúzov tak sa prešli tiež nadarmo. Zase rusi chceli ísť na západ ale tých sme už zastavili. Už toho bolo dosť. No ale ázijčania, malí vrtkí furt sa im nejak podarí prešmyknúť. Tak to bolo

Joo

no martinmlm to je pravda ste tu dlhsie ...... ono nik nevie odkial kto je .... rusin moze byt i z Valašsko-Sedmohradsko-Ukrajinsko-Polskeho naroda ...... takze ;-))

..... a k ciganom len tolko ..... ked neodvedu statu na DPH tolko co ja a budu cerpat z DPH viac ako ja ..... vzdy budu pre mna .... sk.wikipedia.org

howgh

jajka001_

tak ja poznam aj slusnych romov a ti mi vobec nevadia. ale ti nevyzeraju, nechovaju sa, nerozpravaju a ani nesmrdia ako cigani.

mate59

ani iné rasy a menšiny okrem Cigánov mi nevadia, jedine oni.Skúsenosti s nimi mám bohaté,jedine negatívne, s nimi by som nenadviazal žiadne vzťahy.