Pukanie v radiátorových rúrach

Príspevok v téme: Pukanie v radiátorových rúrach
Marielle_

Bývam v paneláku a už tri roky mám problém s pukaním v radiátorovej rúre v jednej izbe môjho bytu. Puká to neprestajne, vo dne v noci, odkedy sa začne vykurovacie obdobie. Takže v zime sa z nášho 3-izbového bytu stáva len 2-izbový, pretože v tej izbe, kde to puká, sa nedá vydržať ani cez deň, a už vôbec sa tam nedá v noci spať. Skúšala som si dať štuple do uší, ale vôbec to nepomáha, počuť to rovnako.
Minulý rok som žiadala správcu domu, nech s tým už niečo robí, ale povedal mi, vraj si máme na to zvyknúť, že sa s tým nedá nič robiť a to pukanie môže mať veľa príčin. Nakoniec však predsa len dal vymeniť kompenzátory, no nepomohlo to, v rúrach puká naďalej. Správca sa tým odmieta ďalej zaoberať a považuje problém za "vyriešený".
Uvažujem o presťahovaní, lenže to sa mi asi nepodarí, veď kto by si kúpil byt s pukajúcimi rúrami?
Preto sa chcem opýtať, či má alebo mal niekto z vás takýto problém, a ako ste ho riešili?

lost

d*bnite surovo s hasakom do radiatora, mozno sa uvedomi.. (a minimalne zobudi susedov a budu to pocut tiez a teda mozno aj riesit).

Cecilky

Je 2:30 a my opat nemozeme spat, kedze "pukajuca"stena nam to nedovoli. Je to neznesitelne a psychotronicke.
Zacalo to spolu s vykurovacim obdobim. Pozorovali sme tieto zvuky aj v kotolniach a vychadza to z medziposchodia 1-2.
Myslite, ze je to to iste?

Dakujeme

martinmlm

Prečo sa nedá? Ja som bol v tom že nejaký neprispôsobivý sused v noci nemôže spať tak búchal o radiátor. Aj som párkrát odbúchal :-) A pomohol poskladaný papierik. /0,0001€

flaj

neda sa to opravit, ziaden kurenar vam nepomoze, zbytocne vyhodene peniaze.
Aj v nasom dome to mame, uz sa aj prislo na pricinu. Uz vyssie niekto napisal, ze je to pnutim, ano, je to tak, niektori obyvatelia domu pri prerabke natesno primurovali radiatorove rury, ktorymi su pospajane jednotlive poschodia a preto to tam vydava tie zvuky, lebo tie potrubia sa roztahuju posobenim teplej vody.
Neostalo nam ine, len si na ten buchot zvyknut.

Marielle_

jajka: áno, bývam v Bratislave, ak mi dáš kontakt na odborníka, ktorý by to naozaj opravil, to by som bola veľmi rada.

martinmlm

Tým čo búcha. Skúste medzi radiátor a tie háky čo ho držia dať niečo, filc gumu handru. Lebo rúry zmenou teploty sa skracujú a predlžujú a na tých hákoch potom vzniká pnutie. Aspoň u nás to tak bolo.

radiátory

Kúrenár- ďakujem, práve pred týždňom , po štyroch rokoch boja pri vstupe do bloku dole namontovali regulátor, nastavili ho asi tak, že hučí ešte viac!!!!! A teraz čo??? Odsťahovať sa, uvažujem- odpojiť. Prosím, poraď.