Totalne nulove sebavedomie a nedovera voci sebe

Príspevok v téme: Totalne nulove sebavedomie a nedovera voci sebe
affraid_girl

Mam 20 a ziadne sebavedomie, neverim, ked mi niekto povie nieco pekne alebo ma pochvali. Vkuse placem a nepacim sa sama sebe. Nedokazem prijat ziadne pozitivne reakcie na seba, okmazite mi hlas v mojej hlave vravi, ze je to klamstvo, ze som otrasna, nech sa pozriem na seba ako vyzeram,vkuse sa lutujem, nedokazem si v nicom verit. Skuskove na vyske prezivam otrasne. Pred kazdou skuskou kapitulujem a hned si vravim,ze to nezvladnem. Nedokazem sa povzbudit a ostatnym neverim,ked ma povbudzuju. Nevladzem uz so sebou samou...

rada:)))))))

Bojuj proti tomu hlasu v tebe! To nie si ty...clovek prorodzene chce byt stastny a uspesny, ak ta ovladaju taketo myslienky, tak sa na tebe len dobre prizivuje negativna energia. Usmej sa aj ked ti je do placu a bojis sa, je vedecky dokazane ze svaly ktore sa zucastnuju pri pohybe usmevu na tvari okamzite sposobuju uvolnenie hormonov stastia, ked ti ten hlas bude hovorit aka si hrozna, zla nemozna a skareda, ty si hovor aka si krasna, dokonala mudra...len to povedz a usmej sa na seba v zrkadle. Skus to a chvilu tomu ver, daj si kazdy den taketo cvicenie, a postupne viac krat denne, a zakazdym ked napr.pojdes okolo zrkadla usmej sa na seba..Daj si predsavzatie ze ked nieco dokazes (napr.skusku)das si sama sebe odmenu- budes sa mat v ten den rada, a budes na tom pracovat!!! Je dobre ze nechces zomriet, to je dolezite, chces bojovat a tym padom mas silu.
Samozrejme liecba u psychologa/psychiatra by ti pomohla, ale davaj si pozor, antidepresiva su navykove, tazko sa vysadzuju, a aj lieky odvedu len jednu tretinu prace, dalsiu tretinu musis odviest sama a pracovat so svojim vedomim. Nepoddavaj sa zlym myslienkam, len im davas priestor a doslava ich hnojis a podporujes vo svojej mysli! Dalsiu tretinu problemu ti pomozu riesit ludia okolo teba, ich pristup, povzbudzujuce slova...ak ta budu chvalit-VER IM. Dovera v seba samu a v ich uprimne priatelstvo/lasku je jedine co mas, mas to vo svojich rukach.Vela stastia:)

urba

Potrebuješ radikálne zmeniť niečo vo svojom živote,alebo ťa niečo trápi natoľko až to ovplyvňuje tvoje vnímanie na svet a na samu seba...skús sa zamyslieť čo ťa najviac zužuje a postupne tie veci odstraňuj alebo ich zmeň,som tak na tom ako ty a keď som si čítala príspevok tak akokeby si mi hovorila z duše,ja som podľahla tomu až tak,že som si skomplikovala štúdiu na VŠ a sa mi rozpadáva vzťah a to predsa nechceš,napriek strachu z neúprimných ľudí skús si nájsť jediného komu veríš a brať jeho odpoveď za pravdivú,ak bude negatívna tak je šanca posunúť sa ďalej tím že to odstrániš.Nezabudni,pozitívne myslenie a sebavedome je krok k úspechu a šťastiu:)

Rost

Skus sa venovat nejakemu kreativnemu konicku stacia aj malickosti ,kludne si kresli alebo skladaj origami ,alebo hocico co ta bavi aj jednoduche veci.A skus sa na to potom pozriet tak ze si nieco vytvorila a je to tvojo uspech.Verim ze ti urcite nieco ide od ruky a najdes v tom pocit uspechu.A ostatnych ludi sa po povzbudzujucom komentari skus opytat ci to ozaj myslia tak a budes vediet ze urcite ti to nikto nehovori iba tak.A to ze si na VS znaci ze si uz nieco v zivote dokazala a skus sa vratit v mysli k takymto neodvratitelnym dokazom o uspechu.Pripadne si rob zaznam o veciach ktore sa ti podarili napis si ich na zoznam a spatne sa k nim vrat a uvidis kolko veci sa ti uz podarilo.

papricka29

no ja som si nasla zivotny ciel ktory sa snaizm splnit, cize sa snazim nejak ignorovat okolie a vsetko co sa toho cielu netyka....a to ma naplna.. musis si najist nieco co ti zamestna hlavu aspon :)

J111

A co ta tak vzalo? Podla mna mas depresiu a to treba liecit.
Ja som raz videl a dokonca som sa aj rozpraval s jednym dievcatom, ktore ma myslim silnu depresiu, ale to som normalne nechapal. Vsak ona bola vedla jak ta jedla. Len sa drzala za celo, vsetko videla cierne, brutalita. Keby som nevidel, tak ani nikdy by som neuveril. Ak si na tom aj ty tak zle, tak dovi stara mama, patris do ruk psychiatra.

affraid_girl

Narozdiel od inych ja zit chcem a nad takymi vecami nikdy neuvazujem,ale ironicke a posmesne komentare nebudem ani komentovat..

affraid_girl

dakujem za ochotu,ale nvm ci prave to mi pomoze..nebude to este horsie?vsetko si pripominat,opat ta bolest z toho vsetkeho a oci plne slz

J111

Ber to tak, ze za to vsetko mozu len tvoje hormony a nie ty. Sorry, ze som ta nevyliecil z depresie jednym prispevkom:D nie som pan Boh - ha, ha, ha.
A nechces aj umriet? Tu je to dost rozsirena tema... Stacilo by uz len okopirovat reakcie ludi, ktori sa snazia pomoct:D