Maturita z nemciny

Príspevok v téme: Maturita z nemciny
relisys3

Cavte. O chvilu su tu pisomne matury. No uz teraz mam velky strach z nemciny. Bojim sa, ze nezmaturujem. Musim ist maturovat z b2 ale mozno by som nenapisal, ani B1. Viem,ze pisomka nieje az tak dolezita, ale ide aj o ustnu cast. Z ustnej casti nemame temy, ale papier s otazkami, ktore ani neuvidime, cize to bude o improvizacii. Rad by som to napisal aspon nad 33%. Mate niekto nejake ucinne metody, ako sa to rychlo naucit? Z gramatiky nieco viem, hlavne ide o slovnu zasobu, pretoze ta je takmer nulova :)

Maoam

pozeraj kratsie veci, spravy, kratke filmove serie (do 30min), pocuvaj, sleduj (bez tituliek), snaz sa pochopit bez tituliek,aj ked je to zpociatku tazke, preto skus lahsie a kratsie veci (talk-show, serie poobede, vecer, ako GZSZ, Alles was zählt a podobne)

citaj, to pomaha tiez

relisys3

Okruhy mame, ale je to dost siroke. Snazim sa pozerat nemecke filmy s titulkami a citat nemecke stranky, ale pozeram na to jek tela na vrata. Mam problem sa tie slovicka naucit...

swistica

Tie papieriky s otazkami sa tiez urcite budu vztahovat k teme. Takze predpokladam ze to budu klasicke okruhy byvanie, rodina, zivotne prostredie atd. takze nacitat si slovnu zasobu (kedze vravis ze gramatiku ovladas)
Btw. neverim ze by vam ucitelka nepovedala okruhy, pripadne ich aspon nenaznacila. Skuste sa pytat.

roza

asi čítať, čo iné.
Zaujímavé je že čo sa teraz naučíš to si budeš pamätať stále. Každý deň si prečítaj nejaký článoček a neplaš sa že je ťažký a že sa to aj tak nenaučíš, čo sa na teba nalepí to ti bude pri maturite stačiť.