Ako získať pozemok?

Príspevok v téme: Ako získať pozemok?
jano1258

Dobrý den, chcel by som sa vás spýtať - mám záujem o kúpu pozemku, ktorý nikto neužíva, nič na nom nie je. Ked som sa pozrel do katastra, tak sa mi zobrazilo že:
Vlastník (adresa, podiel) * Meno Priezvisko, D:(Maďar)|(SPF) (Nezistený vlastník) 1/1

Slovenský pozemkový fond Bratislava, Búdková 36, Bratislava 11, PSČ 817 47, Slovensko /

Ako to mám chápať - je to vlastníctvo toho muža, alebo štátu - pozemkového fondu. Ked som klikol na meno tohoto vlstníka, tak sa mi zobrazilo toto:
Vlastník je známy, ale miesto jeho trvalého pobytu alebo sídla nie je známe.

Ako postupovať, ak by som mal záujem o kupu tohto pozemku? neviem, na koho sa mám obrátiť. Dakujem.

roza

Pozemok ktorý má zapísaného vlastníka ale ten sa o ten pozemok nezaujíma, tak s takým pozemkom zatiaľ nakladá Slovenský pozemkový fond. Malo alebo už je uzákonené, že k pozemku, o ktorý neprejavil vlastník záujem určitý počet rokov, nadobudne vlastníctvo štát, v tomto prípade reprezentovaný Slovenským pozemkovým fondom. Nie som si istá či takýto socialistický zákon môže prejsť, ale bol by aspoň konečne v pozemkoch poriadok. V každom prípade sa obráť na SPF, predať ho asi nemôže ale snád poradí.
Alebo sa pokús nájsť vlastníka. Ten čo je zapísaný v katastri už asi nežije a preto je treba nájsť dedičov. Tí si musia najprv dedičstvo usporiadať no a od dediča či dedičov pozemok kúpiš. Práca pre vraha, za trest, ale občas sa stane zázrak a nie je to až tak zložité. SPF ti snád poradí. Mohol by si tu potom napísať ako si dopadol, ak nezabudneš.