Zdrava nizkotucna vecera

postar

Zdravá večera je základ dobrej postavy a chudnutia. Ja napr. nevečeriam po 18tej. Dobré tipy a recepty som našiel aj tu ako tento kuskus s tuniakom www.dietyachudnutie.sk

xdanielax

arnie - samozrejme, ved ja jem aj tuky. Ale je pravda, ze tvaroh napr, resp. syry si nekupujem tucne.. Jogurty jem biele, ovocne nizkot. maju vela sacharidov. Vsetko mam nastudovane :)) Teraz mam obdobie, ked sa snazim skresat poobede prijem sacharidov, uvidime, co to spravi. I ked, nepotrebujem nejako chudnut, len tak vymyslam, pre zmenu, a zaroven sa trenujem v discipline - i ked ne vzdy sa dari . :)))

m25

ja som mala včera obed+večera-
všetko dusené v pare- zemiaky, mrkva, brokolica, cesnak, uhorka, šampinony, zelené strúčky a v tom vývare uvarené sojové mäso.. mnamka :)

arnie11

Neverim ze sa v restike urazia, to co nechas na tanieri urcite nejak zuzitkuju, sposob dalsieho vyuzitia zavisi od urovne restiky.
Ano tak je to, ked je len samotne maso tak mas dostatok bielkovin, ale sacharidov malo - nizka hladina glukozy v krvi. Mozog normalne spaluje len glukozu (cca 1/4 nasej energetickej spotreby). Ale pri extremnej nizkosacharidovej diete je mozno to prepnut - ketoza.

lost

restika na mne setri a ja ich na oplatku urazim, ked im 2/3 prilohy necham na tanieri ;)

cize sme fifty fifty :D

nj, zevraj je maso slabe lebo je to sama bielkovina a ziadne sacharidy? :)

ahaaa, tak asi preto ma mstale chut na sladkost po mase :D

arnie11

lost
Tvoj pomer je dobry :-).
V restikach na Tebe setria :-(.
Ja si dam niekedy na veceru aj samotne maso (ale vela) s kuskom zeleniny bez prilohy. Ale potom som rychlo hladny. Je to nieco ako paleo strava.

lost

no ja mam problem, ze mam opacny pomer prilohy vs masa :D
vzdy mi daju (napr v restauracii) 1 dielik masa a 3 dieliky ryze/zemiakov.. no ja to mam doma tak max 1:1 :D

arnie11

lost
Morcaci rezen z ryzou mi vobec nepride tazky. Ja si dam normalne aj vecer o 22, zo 2 bravcove steaky a pohoda. Ale ak si nalozis vela ryze, pribrat sa z toho da.

lost

Snad ma nezbijete :D

prave som mat morcaci rezen s ryzou :)

bielkoviny so sacharidmi :)

nevidim na tom nic zle :)

mnam, zivot sam o sebe je niekedy za trest, tak preco si to aspon nesprijemnit tak trosicku :))

Ale mam otazku, ako dobre vas zasytia tie zeleniny a ovocia, da sa potom bezproblemov zaspat, necitite hlad? Lebo ja aj po dnesnej veceri budem trochu hladny :D I ked raz za cas by som si tiez mal dat nieco lahsie :D