Ergonómia pri práci s počítačom

Príspevok v téme: Ergonómia pri práci s počítačom
niko4ever

Dobrý deň.

Každý z nás určite pozná bolesti krčnej chrbtice pri dlhodobom písaní na počítači, či nepríjemné pocity v zápästí pri viachodinovom používaní myši. Administratívnych profesií neustále pribúda, za počítačmi trávime čoraz viac času doma i v zamestnaní.

V rámci výskumu, ktorý je časťou mojej rigoróznej práce, som sa rozhodol preskúmať vplyv ergonómie na redukciu týchto zdravotných ťažkostí. Pripravil som kratučký dotazník (priemerná doba vyplňovania je 2,5 minúty), ktorý by mal poskytnúť aspoň čiastočný prehľad, čo z ergonómie sa javí ako najdôležitejšie a kde sú naše najväčšie rezervy. Chcel by som Vás poprosiť, aby ste mi pomohli pri mojom výskume a vyplnili tento dotazník: ergonomia-pri-praci-s-pocita.vyplnto.cz Zber dát bude prebiehať cca 10 dní, potom bude dotazník systémom automaticky vyhodnotený. Každý z Vás sa bude môcť porovnať, či sú jeho zdravotné ťažkosti ešte bežné, alebo je už potrebné zvážiť konzultáciu s lekárom. Nepodceňujte svoje zdravie, máte len jedno.

Ak sa Vám dotazník páčil, prosím odporučte ho Vašim známym. Ak máte návrhy, dotazy, myšlienky, s ktorými sa chcete podeliť, neváhajte na túto tému diskutovať.

Ďakujem za pomoc.