Okrasné stromy

Príspevok v téme: Okrasné stromy
strom123456

Zdravím, vedeli by ste mi odporučiť nejaké okrasné stromy, ktoré by sa hodili pred rodinný dom a dali by sa zohnať za dobrú cenu. Chcem len 2-3 kusy na skrášlenie takej minizáhradky. Max. výška takých 2,3m... Ja si práve pozerám nejaké na nete a chcel by som počuť aj názor iných z vlastných skúsenosti. Vdaka.

Joo

no, tak to zrovna neviem poradit ,kde sa da zohnat .... viem len tolko ,ze javor ma okolo 130 druhov, takze bude problem zistit o aky konkretny druh ide ....... ja som tam hodila tu variantu mne najpravdepodobnejsiu
ale skus nieco tu:
www.rastlinky.sk
mozno

toto je len pre zaujimavost :

www.ultrafeel.tv

zuzutop.com

a trosku o neskutocnom baob..
www.amusingplanet.com

strom123456

Používateľ
Joo

je naozaj veľmi pekný, do tej záhradky by sa mi veľmi nehodil, ale na iné miesto určite ano. Ak by si vedela, kde by som si mohol taký strom zakúpiť, dajte vedieť...dik

strom123456

@ Používateľ
slnečnicaa:

tak veľmi do šírky nie, záhradka je mala a je pred domom. Chcel by som tam také 2 stromy, ktoré dorastú do väčšej výšky - max. 2,3m a okrem toho tam budem mať kvety atd. ale to teraz neriešim. Čiže nič veľkého vzrastu a ani príliš široke. napr. šírka nejaký meter. Cas na staranie o stromy mám, není problém.

Joo

ja som si dopestovala nieco taketo (semienko, ktore som nasla pod stromom ...... ked ma "nutili" kracat po Arborete Mlynany )
www.visionspictures.com
neviem, co je to zac........ asi ....nasla som len :
Acer palmatum THUMB
sango kaku
Acer palmatum Dissectum
..... ma take pokrutene konare a je moc peknucky :-)

arnie11

Neviem jedla, tuja, tis narostne dost do vysky. Mozno nejake cyprusteky, alebo zakrpatene formy korejskej jedle. Aka je to dobra cena? Zadarmo?

slnečnicaa

Záleží aj od toho ako si to predstavuješ-či majú rasť len do výšky alebo sa môžu ťahať aj do šírky, či sa tam hodia len klasicky zelené alebo môžu byt napr do siva či žlta, či ich budeš vedieť strihať alebo chceš také, čo to nepotrebuju. Dobre si to premysli, aby ti stromček potom "nezavadzal". Ja mám doma plno stromčekov, väčšina je z baumaxu či kaufl do max 5€, ale mám aj drahšie, napr kanadsky javor. Aj vŕby mám, tie sú moje obľúbené:-)