podpisanie reverzu pribuzneho

hviezda01

prave som o tom citala na nete,ak by si volal pomoc k autonehode,je lepsie,ak volas 112,ale ak chces volat pomoc kvoli zdravotnemu stavu,tak je lepsie 155..a je jedno kde byvas..

reverza

dakujem.
a ktore z tych 2 cisiel je lepsie ci rychlejsie v poskytnuti zdravotnej pomoci, pretoze 112 je asi take vseobecnejsie cislo, to 155 sa tyka asi viac zdravotnej pomoci, ci nie? niekde raz davnejsie bolo ze niektore cislo je v takomto pripade lepsie volat ale nepamatam si ake to bolo :)
tie 2 cisla platia asi pre vsetky regiony a okresne nemocnice slovenska? moznoze ale niektore mensie nemocnice(v malych mestach) maju priame cislo na zachranku, alebo je to nezmysel? nevyznam sa v tom, tak dakujem za pochopenie

reverza

dakujem vam vsetkym, ale uz bola medzi casom prepustena normalne :) takze sa stav dufam stabilizoval,
aj ked viem, ze stat sa moze kedykolvek cokolvek a kdekolvek,
poprosim este o odpoved, ake cislo, resp. koho je najlepsie volat v pripade, ze by sa nebodaj doma nejako prihorsilo, alebo nieco.
myslim tym, ci nejaku specialnu RZP, ci obycajnu sanitku, ci je v tom nejaky rozdiel.
dakujem

hviezda01

ozaj,pises,ze ju CHCU PUSTITJEDINE AK PRIBUZNI PODPISU REVERS,ked lekari chcu pustit pacienta z nemocnice,tak netreba podpisovat revers.Revers sa podpisuje v pripade,ked sa pacient sam pyta aj napriek nesuhlasu lekara....trosku si protirecis v tom prispevku,alebo si to zle napisal....bud ju chcu pustit,alebo chce´ist ona domov,a vtedy treba podpisat revers

snow

A preco ju teda chcete brat domov? Ked ju nechcu pustit,tak asi ocakavaju, ze doma sa jej zhorsi stav. A potom ju samozrejme priveziete naspat a lekari robte zazraky.

reverza

dakujem,
a co v pripade, ze sa babke doma pritazi?
mozeme zavolat sanitku? osetria ju ked sme ju vzali na vlastnu ziadost domov? musia ju znovu prijat na to iste oddelenie a liecit ju, alebo nas odmietnu? je to totiz jedina nemocnica pre cely region, takze nemame na vyber... :(
dakujem

llek

Nehrozia ti ziadne postihy, ale preberas zodpovednost za jej stav a za to co sa udeje. Kazdy pacient ma pravo odmietnut narvhovanu liecbu, starostlivost a aj hospitalizaciu, vtedy musi ale podpisat reverz. Ak je pacient v zlom stave, lekar nemoze odporucit prepustenie domov, musi odporucat liecbu, ktora zodpoveda stavu pacienta. Ak sa pacient rozhodne ist napriek tomu domov, je to jeho slobodne rozhodnutie, ale prebera zodpovednost za toto rozhodnutie na seba a v pripade umrtia nemoze nikto potom podat staznost na lekara, ze zanedbal starostlivost. V pripade starych ludi je dobre ak sa respektuje ich zelanie.