Trombóza?

Príspevok v téme: Trombóza?
vystrasena12

ahojte. asi pred 15 min. ma začala bolieť jedna noha.. pokiaľ chodím alebo s ňou hýbem ani to necítim.. ale ked je vkľude je to nepríjemná bolesť až tlak..medzi členkom a prstami na nohách. ako keby tá žila... užívam antikoncepciu.. prosím je to príznak trombózy? nikdy som takýto pocit v nohe nemala...ďakujem

RNG

Vesel aj fraxiparine su vsetko derivaty heparinu, enzymu z prasacich criev, ktory dokaze riedit krv ale nie rozbijat krvne zrazeniny. A moze vyvolat aj krvacavost.
Naproti tomu fibrinolyticke enzymy nielenze riedia krv bezpecne, bez hrozby krvacanlivosti, ale vedia rozbijat aj fibriny a tromby.
Ja osobne beriem nattokinazu(2 x 4000 FU) a serrapeptazu( 1 az 3 x 120 000 IU), podla potreby uz roky.Pritom iba raz som mal zrazeninu v clenku,male viem, ze mam na zrazeniny nabeh, lebo v strednej europe ma plno ludi syndrom vysokej zrazanlivisti krvi a nie som hlupak, aby som riskoval smrt zo zrazeninky casto len velkosti spendlikovej hlavicky na co zomiera dnes vyse polovioca ludi(infarkty, porazky, zlyhania nedokrvenych organov...) Pritom vacsina ludi odchadza od lekaro casto diagnozovanych ako uplne zdravych, tak ako jeden z mojich zakaznikov, ked po hodine zatazkavacich skusok na srdce a inych vysetreniach ho lekar prehlasil za kompletne zdraveho, so ziadnymi zdravotnymi problemami. Vcitane krvnych rozborov. A predsa 6 krokov za dverami ordinacie odpadol na masivnu
porazku a skoro to neprezil. Takze tak sa clovek moze spoliehat na tie lekarske diagnozy, vcitane najmodernejsich metod a zariadeni.

Inac branie potrebnych doplnkov, vcitane enzymov nie je liecba ako taka, len doplnenie toho, co telo potrebuje na spravnu cinnost.

IL

RNG prosim, citam vase prispevky z minulosti.
Chcem sa opytat, zistili mi chronicku trombozu a nasadili mi Vessel tablety. Predtym som brala Fraxiparine. Chcem sa ale opytat na clanky, pripadne literaturu, kde by som mohla dostat informacie o inom druhu liecby, pretoze nemienim brat chemicku liecbu po cely zivot. Citala som o kurkume, ktora vraj vie pomoct. Dakujem za akukolvek radu, ci nazor.

ildi65

môže to byť tormbóza ale je treba ju potvrdiť dopler vyšetrením -je to USG ciev, ak sa to potvrdí okamžite ísťk hematológovi a na cievne, noste podkolienky kopresívne ktoré predpíše cievar je to 2/3 úspechu liečby pravdepodobne vás nastavia na Fraxiparine ale odporúčam aj doplnok Serrapeptázu nájdete opis na internet je to doplnok na cievy s úžasným účinkom,neodkladajte návštevu lekára neliečená trombóza = embĺia plúc

- mira

RNG, súhlasím naším cieľom je napodobniť palaontologickú stravu. Jesť pôvodné neopracované druhy potravín, vrátane drobných živočíchov. Taká strava neobsahuje tak vysoký podiel tukov a bielkovín ako je tomu dnes pri konzumácii mäsa cicavcov, vtákov z veľkochovov , mliečnych výrobkov a priemyselných tukov. Neobsahuje ani priveľké množstvo jednoduchých cukrov, ktoré spôsobujú hnednutie a poškodenie pečene.

RNG

Inac zrazanlivost krvi nezavisi od tukov/triglyceridov v krvi, ale od lepkavych bielkovin na krvnych platnickach, ktore sa ciastocne daju odburat roznymi proteolytickymi enzymami, ktore najdes v roznej surovej strave.
Enzymi sa nicia zahriatin nad 55 stupnov celzia. Nas proteolyticky enzym v tele je plazmin a ked ho mas primalo, mas "lepkavu" krv A na to ti nepomoze ziadna dieta, okrem takej, co je bohata na podobne ucinkujuce enzymi. Ale miesto hromady nezvyklych surovych potravin to mozes nahradit pohodlne vytazkami enzymov, predsa nezijeme v kamennej dobe.
Enzymy chutia dost neprijemne(rozkladaju) takze ich ludia vo svojej "mudrosti" odslachtili z ovoci a zelenin povacsine, a na dosiahnutie trvanlivosti a prijemnejsej chuti ich este naviac nicia varenim. Takze nam niekedy nwezostava nic ineho, ako ich brat aspon vo forme doplnkov, ked je na ne potreba.
Ja ako starsi clovek, ktoreho telo uz neprodukuje dost kyselin a enzymov si ich musim doplnovat, inac by som sa zacal scvrkavat a hnednut(zamorenie pecene), ako prakticky vsetci starsi ludia, ktori si nedoplnuju potrebne kyseliny a enzymi, ale sa vyhybaju jedlam, ktore uz nevedia stravit.

RNG

Nizkotukova dieta nici mozog, ktory je zlozeny prevazne z nasytenych tukov a len maleho mnozstva nenasytenych.Na to je uz dnes dost literatury, takze stare nazory o nizkotukovej diete su chybne.
Nakoniec ked sa clovekm, pozrie na zakladne clanky paleontologickej diety, tj diety v praveku, na ktoru je nas organizmus za miliony rokov usposobeny, ovocie bolo neslachtene, tj zriedkavo sladke a len kratku sezonnu dobu, ze;leniny boli task isto neslachtene a najviac sa jednalo o celorocne spotrebu roznych korienkov,orechov a suchych semien, ktore ako divoke obsahovali malo skrobovin, ale hodne nenasytenych a nasytenych tukov.
Vysoky obsah skrobovin a jednoduchych cukrov ludia dosiahli len nezmyselnym slachtenim za poslednych niekolko tisic rokov.
No a maso mali, ked si ho zriedkavo ulovili, viac mali z hmyzu a roznych lariev, ktore nachadzali cely rok a ktore obsahuju zivocisne nasytene tuky povacsine.

- mira

Ak si mlieka a jogurty vyrábaš doma, nič to nemení na tom, že tieto výrobky obsahujú prevažne /asi 94 % z celkového množstva/ nasýtené tuky a tiež kazein, ktoré sú hlavnou príčinou "hustnutia" krvi.
Človek s týmto problémom by sa mal spočiatku vyhýbať všetkým tukom a až po čase jesť malé množstvo panenských nenasýtených tukov. Tiež nepreháňať množstvo bielkovín - do 10 % energetického príjmu . Oficiálne doporučované dávky sú prehnane vysoké a spôsobujú rozvoj civilizačných ochorení.

- mira

Suhlasím s tým, že strava má byť pestrá. Jedenie dookola mäsa, mlieka a cukru je jednotvárne a takáto strava ničí chuťové poháriky. Takýto človek nedokáže vnímať jemné chuťové odtienky. Evidentné je to u starých ľudí, ktorí si žiadajú veľa soli a cukru, aby aspoň niečo zacítili. Rafinované obilniny sú bez chuti, obilniny so šupkami majú pestré chute. Mlieko je chuťovo mdlé a preto sa do neho pridávajú príchute, príp. veľa soli, aby ľuďom chutili.
O zahlienení tvojho syna som písala len stručne, pretože v jednej odpovedi nemôžem vymenovať všetky potraviny, ktoré zahlieňujú. Zabrali by to najmenej 10 riadkov, a to len najzákladnejšie druhy, podrobne by to zabrali niekoľko strán.
Ak lekári tvrdia, že zelenina spôsobuje zrážanie krvi, je to o ďalší dôvod nedôverovať im, pretože to evidentne nie je pravda. Stačí si overiť, čo jedia ľudia, ktorí trpia týmto problémom.