Stale len stres

Príspevok v téme: Stale len stres
Brenda

Mam jeden neviem ci velky ci maly problem ale som "streswoman".Ked idem na pohovor alebo kamkolvek mam stres ci stach,nemozem nic jest ani pit pretoze mam krce v bruchu.Ako nahle sa vyskytne nejaky problem mam stres,ze ten problem nedokazem vyriesit.Som uplne zufala z toho a neviem ako sa toho zbavit je to uz prehnane a strasne ma to nici.:( Momentalne riesim uplnu banalitu z ktorej by sa vedel vykecat aj ten najustrachanejsi clovek a je to velmi zle ze to ja akosi nedokazem.A toto netrva chvilku ale uz par rokov. Potrebujem psychologa?Alebo sa to da odstranit aj vlastnou volou.?

anonym :(

sami si s týmto problémom neporadíte. ak nechcete k pschiatrovi - psychologovi možno stačí neurolog.

viem že lieky všetko nevyriešia ale sú tabletky xxx , netreba ich brať pravidelne, ale stačí jedna pred nejakou udalosťou a zbavíte sa napätia i stresu. Sú na predpis ale sú určené na potlačenie vašich stavov.

strangerka

Viem ako sa cítiš. Ja som na tom rovnako a neviem sa toho zbaviť. Nad všetkým stresujem. Ja som už bola u psychológa, ale kvôli nedostatku času som musela sedenia prerušiť a zatiaľ v nich nepokračujem. Ale asi by som mala. U mňa to tiež trvá už asi 4. rok čo sa cítim úplne vystresovaná zo všetkého. Dokonca aj keď musím ísť na nejakú dohodnutú akciu a oslavu, no a o pohovoroch a práci ani nehovoriac. Ja by som radila aj tebe psychológa, ale nielen na jednorazové stretko, ale normálne na sedenia by si mohla chodiť. Veľa šťastia Ti prajem.

Severka

Nie si sama. Vieš, mňa pohovory dokázali poriadne psychicky zničiť. Oni ma tam, kritizovali a psychicky deptali. Dobre vedeli, že na to nemám a napriek tomu na zavolali aby ma zničili. A keď som prišla domov plakala som, potila som sa sa ako pes, stále som chodila na WC a pila som veľmi veľa vody a jedla som slané jedlá, chrumky a tak. Bolela ma veľmi moc hlava a musela som sa upokojiť.

Pohovor je len vyberaní a preberaní si ľudí, čo nezamestnanosť nevyrieši.

ja stres ja pohovoroch nedokážem ovládať a zmätkujem To nie je mnou samotnou ale tými ľuďmi a zlou atmosférou a neviem či nemám problémy aj s nadobličkami pán boh ochraňuj. Stres bude minulosťou.

Magy

Brenda - pokial mas moznost sa odstahovat od rodicov, zit s partnerom prip uplne zmenit prostredie (napr. ist pracovat a zit do zahranicia, aj ked len na par mesiacov), rozhodne tu zmenu sprav. niet sa co obavat ze by si neprezila. Take cosi neexistuje. vsade sa najde dost dobrych ludi, ktory ti v kritickej situacii pomozu, ak uz taka nahodou nastane. ale to sa deje fakt vynimocne. dufam ze mas partnera, ktory ti pomaha a podporuje ta prekonavat tvoje negativisticke postoje. vela stastia.

Brenda

vsevedka
to si napisala velmi dobre nedokazem ani ja sama sebe doverovat a vsetko vidim negativne :(.....mam priatela ktoreho velmi lubim a tesim sa z toho ze sme spolu ale stale vidim vsetko cierno co ked to co kedy sa hento stane..:( co mam uz robit aby sa to uz vyparilo alebo co..:(

Brenda

Magy
ano to mas uplnu pravdu..:( moja sestra ma vie strasne vytocit alebo ma vie trasne zdeptat a to je to ze ja si vsetko beriem k srdcu..:( to iste robi aj moja mama vzdy na mna nakrici no ja viem ze je to tym ze som starisa ale na sestru malokedy krici za nieco vzdy si to pédnesiem ja a stve ma to..teraz premyslam ze sa odstahujem uz prec. a co sa tyka toho stresu hej presne nedokazem to uz vlastnou volou ovladnut jednodcho snazim sa ale stale sa to vrati spet do starych kolaji...zacinam aj dost premyslat nad tym ze ci mi vobec taky psycholog pomoze...(

vsevedka

Suhlas s Magy, urcite vzorec zauzivaneho ustrachaneho spravania, kedy sami sebe nedokazeme plne doverovat, neverime v svoje schopnosti, ci mame tendenciu dopredu vidiet vsetko negativne a stresujeme sa koli totalnym malickostiam, nesie zodpovednost nase prezivanie v minulosti, teda lepsie povedane, osoby, ktorych spravanie k nam, nas bohuzial negativne ovplyvnilo, niekedy i na cely zvysok zivota..

Byvaju to casto milujuci, ale prilis autoritativny rodicia, ci surodenci, neskor partneri, ci dlhodobo despoticky sef a pod. Okrem toho uz na psychologii sa uci, ze ludia sa podla sposobu vyrovnavania so stresom delia do 2 skupin, cize genetika nam nadelila istym sposobom, ci z nas bude clovek, ktory pri strese len mykne plecom a usmeje sa, alebo sa pri najmensej stresovej situacii budeme triast a zovrie nam zaludok, budeme mat problemy so spankom
a pod.

Tu skutocne pevna vola vela nezmoze a nerozkazeme si. Co moze trochu pomoct su priatelia a psychoterapia, ale aj tak je to beh na dlhu trat. Doporucovala by som precitat si aj knihy o tejto problematike.

citygirl

Kombinacia B-komplexu an vitaminu C teiz pomaha organizmu vyrovnavat sa so stresom.Aspon zozaciatku treba brat zvysene davky.
Stress formula.

Magy

Brenda - podla toho ako opisujes svoje stavy, dost pochybujem, ze svojou volou este nieco dosiahnes. Pocitam ze pricina je dost hlboka a niekde z minulosti - asi ti niekto pridlho alebo prisilno daval najavo, ze nestojis za nic, ze to nezvladnes... nejaka forma despotizmu, prilis prisnej vychovy, mozno bitky a pod.
Nech je to vsak ako chce, vysledkom je, ze mas uplne zrusene sebavedomie. To chce bud dlhodoby a velmi dosledny trening, alebo ako spravne pises, dobreho psychologa. Dobreho!! Nie takeho, co ta vypocuje, poviem hmm hmm, halvu hore a prid za tyzden. Psycholog nie je knaz, aby si sa tam sla len spovedat.

Evitta - clovek v Brendinom stave si to povedat nedokaze, ze nejde o zivot, resp. mu to nepomoze.