RNG - kyseliny, enzymy

Príspevok v téme: RNG - kyseliny, enzymy
michal*

Dobry den p. RNG chcel by som sa vas nieco spytat ohladom tychto rad z vasej stranky -odkaz odstránený- .
Tam pisete, ze -Telo potrebuje na travenie VSETKY tieto:kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika, nielen niektore z nich-.
Teraz k otazke: Ja rozumiem co mam ist kupit ked si chcem zohnat probiotika (napriklad probiofix), rozumiem co si mam kupit ak chcem vlakninu (zelenina, psylium, celozrnne pecivo...) ale vobec netusim co si mam kupit v pripade tam spominanych ENZYMOV a KYSELIN :) Mam problemy s hnackami a som ochotny vyskusat cokolvek co mi moze pomoct, len neviem co konkretne mam vlastne kupovat. Mozete mi prosim vas nieco konkretne poradit co by bolo aj na slovensku dostupne (aj cenovo)?
Budem vam velmi vdacny za odpoved

Lucianna161

Zdravím, chcela by som sa len spýtať, čo sa týka tráviacich enzýmov .. už 10 dní beriem Digestive enzymes od Webber Naturals. Mala som problémy s trávením, po hlavnom jedle nafukovanie, kŕče, pocit nestráveného jedla, keď sa mi odgrglo, kŕče v brucho som mala aj ráno po zobudení. Hľadala som na internete príčiny, došla som k tomu, že mám pravdepodobne málo tráviacich enzýmov, tak som si ich objednala a pomohlo, veľmi. No posledné dva dni ma pár krát prehnalo, nie moc ale predsa, tak by som len chcela vedieť, či to mohli spôsobiť aj tieto enzými, alebo sa iba upravuje trávenie. V jedálničku mám zaradenú aj vlákninu, probiotiká v podobe jogurtov, acidofilného mlieka a celkovo mám zdravšiu stravu, žiadne fastfoody, sladkosti a podobné veci. Kŕče ešte občas prídu, no nie také silné, bývalo to na nevydržanie. Mám pokračovať v užívaní týchto enzýmov, alebo 10 dní stačí? .. Nechcem si žiadno ublížiť, balenie obsahuje 90tbl., ja som vybrala zatiaľ len 30-s každým jedlom, alebo pred jednu tabletu.
Za odpoveď vopred Ďakujem.

RNG

Ked jes dost zelenin, tj aspom 1/2 stravy maju byt zeleniny, nemas problemy ani s horcikom. Ale s draslikom ano, lebo dnesna zelenina neobsahuje ani 1/4 povodneho mnozstva, kedze je v polnohospodarskej pode znacne vycerpany a nasa potreba je najmenej 2500 az 4000 mg denne, z coho vacsina nedostane ani polovicu, aj ked je polnohospodarsky pestovasnu zeleninu. Viac draslika maju len divoke plodiny ktore rastu na nepolnohospodarskej pode, pozri napr na banany, ktore este stale rastu na o draslik neochudobnenej pralesnej pode.
Dnesne zemiaky , kedysi silny zdroj draslika , pestovane intenzivne, nemaju ani 1/4 draslika ako tie, co pestujes na celinach alebo cerstvo rozoranych preriach.
S horcikom a vapnikom to nie je az tak zle, hoci aj tam je casto pre niektorych dobry doplnok,ale to najma pre zlu stravu a nedostatky vitaminu D-3 a K-2.

ag

zabudol si na horcik, ten je este dolezitejsi, nez tie, co si menoval,
a draslik ludom, co solia, a nejedia hory zeleniny a ovocia.

RNG

Lekarne su na lieky, ak maju nejake potravinove doplnky, tak je to primaly vyber, pochybna ucinnost a privysoka cena. Takze sa skor obrat na internet a pre Slovakov je asi iherb.com relativne najlacnejsi zdroj z velkym vyberom doplnov.

RNG

Doplnky sa pouzivaju podla potreby, tj je to individualne. Ale su niektore veci, co nam drvivej vacsine chybaju v dostatku podla novsich vedomosti a to je zinok, selen jodm, vitaminy C E D-3, mikrovlakniny a obcas nasadenie probiotik.
Zialbohu menovane v tej kvantite podla novsich vedomosti sa v nasej strave nenachadzaju, takze je rozumne si ich doplnat.
Mikrovlakniny do seba nasiaknu az 50 nasobok vody na vahu takze ked nechces, aby ta zapieklo, musis s nimi brat dost vody.

partowea

velmi pekne dakujem. este ak mozem poprosit, to sa da kupit aj tu v lekarni alebo tiez cez ten i-herb?
a na nieco tam treba davat pozor.. uz neviem kde ste to pisali, ohladom uzivania kyselin... mam v tom trochu chaos... viem uz ze psyllium sa ma uzivat s vela mnozstvom vody a probiotika spolu s tym psyllium.. ci tak nejako... a naco este treba davat pozor? myslim, ze by uvitali viaceri poriadne ucelenu informaciu, co a ako uzivat, lebo to sa inde nedocitame.. vdaka vopred!

RNG

Betaijn HCl, pepsin HCL. L-lysin HCl . Z prpobiotik take co su tepelne odolne a kyselinovovzdorne. aby si ich kupil zive a aby sa zive prebojovali cez zaludok do criev.