Rozvedeni rodicia. Milujem svojho otca, ale on mna asi nie...

Príspevok v téme: Rozvedeni rodicia. Milujem svojho otca, ale on mna asi nie...
Marcella

Dobry den, moji rodicia sa rozviedli, ked som bola este mala. Som jedinacik. V detstve som mala velmi blizko k svojmu otcovi, no po rozvode si ma braval k sebe na prazdniny a potom, ked som vyrastla, nase cesty sa rozisli. Ozenil sa, deti nema. Obcas zatelefonuje, ako sa mam. Od narodenia mam v sebe zakorenenu lasku k nemu, sprevadza ma to celym zivotom a preto trpim, ze nebol pri mne, ked som ho potrebovala a stale potrebujem. On vie, ako ho mam velmi rada, ale zije daleko, ma svoj zivot a aj ja mam svoj zivot. Nase cesty sa rozisli. neexistuje ziadny sposob sa znovu zblizit. No laska k nemu mi ostala a budem ju mat v sebe do konca zivota. Je mozne, ze ma ma aspon trochu tak rad ako ja jeho?

Magy

bebee - nic vynimocne, dost bezny psychologicky jav. pokial ti to tvoj partner berie a este neomlatil o hlavu, tu zamenu myslim, tak super, drzim palce :))

bebee

aj moj partner je odo mna o 10 rokov starsi:) ja som mala perfektneho otca a v priatelovi som hladala za neho nahradu, dnes to uz vidim, asi potrebujem pri sebe osobu, ktora je pre mna autoritou mudrosti a mozem ho obdivovat. Dokonca sa mi velakrat stane, ze sa prerieknem, priatelovi poviem oci a ocinovi priatelovym menom, co sa mi u inych nikdy nestalo.

Marcella

Magy, Otca milujem, ale zamilovana do neho niesom, to by sa mi zdalo byt vrcholne odporne. A ano moj manzel je o 10 rokov starsi, mozno to ma suvis s tou citovou naviazanostou od mala...

Magy

Marcelka - vobec to nie je ani blbe, ani pritiahnute za vlasy. je to uplne prirodzene a normalne, akurat kopec ludi to nedokaze tak otvorene povedat alebo priznat, za to mas u mna jedno veeeeeelke plus ;)
ak zajdem do extremov, prekvapujuco nie je ani zriedkavy jav, ked sa dcera zamiluje do otca. v tom pravom zmysle slova. pokial nastali pripady incestu, ked ta naklonnost a laska prerastla do realnej interakcie, zitia ako partneri resp. zalozenim rodiny, okolie sa to dozvedelo len velmi zriedka, v drvivej vacsine pripadov nikdy. osobne nepovazujem citovy incest za hriech, problem by nastal, pokial by takito partneri chceli splodit potomka. to uz je nieco, co zavana pruserom. kvoli genetike a poskodeniu potomstva.
tvoja naviazanost na otca je pochopitelna a vobec sa nemas za co hanbit. tiez by som nebol vobec prekvapeny, ak by si si svojho partnera vyberala alebo uz mala podla jeho vzoru.

bebee

ja mam tiez k sebe zakorenenu velmi velku lasku k ocinovi. Ono to tak byva, ze silnejsi vztah maju dcera otec, matka syn. Urcite ta ma rad, si predsa jeho jedine dieta, ak tuzis po kontakte s nim, tak sa mu ozyvaj aj sama

Marcella

Magy, dakujem za nazor. Mas absolutnu pravdu. Tiez si uvedomujem, ze zije svoj zivot, a ja to respektujem. Neotravujem ho, niekedy niesme v kontakte aj 3 mesiace, naposledy som ho videla pred 2 rokmi. No moje citenie k nemu sa uz NIKDY nezmeni. S tou laskou k nemu som sa uz musela narodit, a ostane to tak navzdy az dokonca zivota. Toto, co teraz napisem sa bude zdat riadne pritiahnute za vlasy - ale ja verim v reinkarnaciu a prajem si, aby sme sa v buducom zivote znovu stretli a boli blizko pri sebe... Je to blba myslienka, ze?

Magy

marcelka, tvoj otec ta nepochybne miluje, ale za 1. ma svoj zivot a za 2. chape, ze si samostatna a pravdepodobne uz dospela osoba a osobnost, preto respektuje tvoju slobodnu volu a volbu. ako som pisal po 1. - zariaduje si zivot podla svojho, hlada si zivotnu partnerku, prip. snazi zalozit novu rodinu - ved aj on chce zit. to vsetko ale neznamena, ze by ta nemal rad, lebo napr. nema dostatok casu na teba, alebo tolko casu, kolko by si si mozno predstavovala ty, ze by mohol mat, alebo mal mat.
pokial tuzis po castejsom kontakte s nim, je dobre mu to povedat, alebo naznacit pri rozhovore, ze mu chybas, ze ho velmi lubis atd. rozhodne vsak neotravuj, nedomahaj sa nasilu jeho pozornosti. tym by si skor dosiahla pravy opak, ze by sa snazil vyhybat stretavaniu alebo kontaktu s tebou.